Loading...

Friday, March 16, 2012

Lelaki bawak bekal pergi kerja sangat comel.



                          
bergedil dah siap !
sedia untuk digoreng.




Rajin kan aku.
ni kalau makcik2 kat luar tuh tengok menangis sebab jumpa anak dara rajin macam aku ni sambil bercakap "tolong lah jadi menantu makcik. tolonglah terima anak makcik"
kahhh kahhh.
berangan tak abes2 :P



Hari tuh Akram request nak makan bergedil.
aku pon okey je lah. bukan susah sangat nak buat pon.
actually susah jugak tapi disebabkan aku pakai daging cincang segalanya menjadi mudah.
kalau kat kampung kene cincang daging sendiri.
mak haku mane main daging2 cincang ni.



so semalam aku balik kerja terus aku singgah carefour cari barang2.
tapi kat carefour barang semua nak besar2 je.
daging cincang sampai bape kilo tah nak buat ape pulak.
last2 aku singgah kedai BALAJI (nama kedai runcit bawah rumah aku).
semua lengkap just daun kucai dah abes. so aku ganti dengan daun sup.
hahahahaha ! sukati je kan.






aku pernah letak resepi dalam blog ni.
tapi hari tuh Pn. Ibu buat macam lain sikit.
tak pakai bawang.


Kentang tuh potong kecik and goreng. Dah goreng lenyekkan.
daging cincang aku rebus kejap and gaul sekali dengan kentang lenyek.
masuk garam and black pepper sukati korang.
masuk daun sup cincang halus since daun kucai tade.
last aku masuk bawang goreng.
so bila makan rasa macam krak kruk krak kruk macam best gittew.



bila dah siap semua bulat kan kecik2.
senang je sedap pulak tuh.
sape cakap susah memang pemalas.
lempang je diri sendiri. wahahaha.



aku simpan dalam freezer siap2. Kira macam produk sejuk beku lah. haha !
nanti Akram goreng sendiri. rumah dia ade je dapur.
just peti sejuk dah beli tapi tersadai rumah pakcik dia.
kurun bila entah nak ambik.



Aku cakap sewa lah lori ambik peti ais tuh.
kalau ade dah senang.
at least boleh jugak memasak sikit2.
takde lah manjang je makan kat luar.
dah la mahal.
eh Akram rajin jugak bawak bekal roti, kadang2 sosej pergi kerja.
nanti boleh la die bawak bekal bergedil aku pergi keje.
comel kan. hahahahaha !



dah2 merepek je.


okbai.




                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


29 comments

March 16, 2012 at 2:31 PM

so sweet... :D

March 16, 2012 at 2:55 PM

hooo..begedil. feveret tu. bak sikit nak simpan dlm peti sejuk aku jugak! XD

March 16, 2012 at 3:27 PM

snng aje buat kan..nak tak nk..meh pos skit,.

March 16, 2012 at 4:28 PM

wahhh..boleh cuba nnti utk future husband bw pegi keja haha

March 16, 2012 at 4:59 PM

hahaha sgt comel
aku nak cube buat la besok kalau free
begedil ni fav giler weh
tp aku slalu fail msk
nmpk sgt nak soh aku beli je kat kdai haha

March 16, 2012 at 6:53 PM

salam ziarah...

March 16, 2012 at 8:37 PM

sangat comel kalau akram bawak bekal dr hasil air tangan awak..terasa diri dihargai kan bila makanan tu dia makan sampai abis..penat memasak pun hilang ;-)

March 16, 2012 at 9:30 PM

comel giler kot buat begedil bg kat pakwe..
jeles laju2..
bhahahaha

March 16, 2012 at 9:58 PM

tag awak kt sini :)

http://miss-wani.blogspot.com/2012/03/ga-exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

March 16, 2012 at 10:44 PM

sekarang ni kerja saa2 dengan tunang. selalu dia request nak breakfast itu da ini~aihh

March 16, 2012 at 11:24 PM

perhhh...sedap nampaknyer ni....nmpk la...rasanyer x tau lg..hehhe...

pandai buat bergedil, dah jadi rebutan buat menantu ye..advance.haha...

emmm...kampung pontian gk ker??

March 17, 2012 at 1:11 PM

wahh rajin!heee

bagusss untung akram..hee

nak gakkkk simpan dlm freezer umah ira..heee

March 17, 2012 at 4:37 PM

wahh.. rajin betol la awak D:

March 18, 2012 at 11:53 AM

wah comel la korang ni hehe..
bole cube gak pasni
en tunang kte tu haa tak abes2 suh wat kek lakk.. adehh kene wat gak nt yeay chaiyok2 hehe

March 18, 2012 at 1:34 PM

@Asfiza
thanks :)

March 18, 2012 at 1:34 PM

@Hanie Dew
pegi mintak jue !
wahahaha

March 18, 2012 at 1:34 PM

@nuyui a.k.a miss YUI
pos lambat.
kekeke

March 18, 2012 at 1:35 PM

@[sutera kasih]
boleh2.
senang je kan.
hihihi

March 18, 2012 at 1:35 PM

@Jue
ah kau.
jangan banyak alasan.
hahaha

March 18, 2012 at 1:35 PM

@Ros
thanks :)

March 18, 2012 at 1:36 PM

@saffiya_aleesya @ echa
hihihi.
dia memang suka makan. :D

March 18, 2012 at 1:36 PM

@Ezy Chiaki
oitt jangan jeles2.
hhehehe

March 18, 2012 at 1:36 PM

@Cik Wani
thank you
;)

March 18, 2012 at 1:37 PM

@dhiera
kene lah praktis.
dah nak kawen
heee

March 18, 2012 at 1:37 PM

@shahrazali
Akram yang orang pontian.
hehehe

March 18, 2012 at 1:37 PM

@Juliet_iRa~"
dah abes dah.
hehehe :P

March 18, 2012 at 1:38 PM

@mira maisara
biasa je lah.
hehehe

March 18, 2012 at 1:38 PM

@nazirah
yeah !
chaiyok2 :D

March 24, 2012 at 5:53 PM

cam bangladesh pulak bawak bekal hihihi...jarang lelaki nak bawak bekal pegi keja..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal