Saturday, December 25, 2010

Pengalaman berkhatan.




salam.

contest ni anjuran Shahjiehan atau nama glamer dia SJ.
dia SJ aku pon SJ gak.
Syazwana Jamal.
nama dah sama nih.agak2 boleh menang tak.
keh keh keh.

calick gambar untuk pe contest.


aku kene tag dengan ainul.
so bila fikir2 balik aku memang ada pengalaman pasal adik2 aku berkhatan dulu.

okey.aku ada 2 orang adik lelaki.kejadian ni berlaku tahun 2002.umur adik laki bawah aku (baby) time tuh 11 tahun dan sorang lagi bawah baby (ayun) 9 tahun.so parents aku nak khatan kan dorang ni sesama lah konon-kononnya.

before khatan tuh parents aku buat lah kenduri agak besar lah jugak kan.jemput sedara-mara semua.jiran2 semua datang.sedara belah Pn.Saerah + sedara sebelah En.Jamal semua datang.memang meriah lah.dah macam kenduri sambut menantu dah.padahal dulu time abang aku khatan takdelah pulak buat meriah2 camni.konpius kejap aku.huhu

malam kenduri tuh adik-adik aku ni pakai baju melayu siap bersamping hitam lagi (gambar aku tak jumpa pulak).makan sedap2 wo.jeles aku.apesal la aku tak macam tu jugak (gedik!).pastuh orang yang datang semua bagi duit.memang kaya lah adik2 aku time tuh kan.lagi lah jeles aku.huahuahua.belom masuk bab bergambar posing2 lagi.memang mengalahkan pengantin aku cakap kau.heeee

so keesokkan harinya tibalah saat yang sangat mendebar-debarkan bagi baby dengan ayun ni.aku tak berdebar langsung.watpe nak debar2 kan bukan aku yang kene.huahuahua.so pagi2 tuh ayah aku bawak la diaorang ni pergi hospital.mak aku tak ikot.tinggal rumah jaga aku.huahuahua.

sampai kat hospital (ayah aku cerita) mula2 si baby khatan dulu.senang je sebab baby ni memang berani sikit.yelah dia kan abang,kene lah tunjuk macho kan.hak hak.dokter cakap baby ni senang (aku pon xtaw ape yang senang :p).

pastuh tiba pulak giliran ayun.ayah aku cakap dah baring dah boleh pulak dia turun lari keliling bilik.waka waka waka.lawak gila mati adik aku ni.main kejar2 dengan dokter pulak.pastuh ayah aku call mak aku lah cerita.aku kat rumah ni tengok lah mak aku kan.dah menangis2 dah.mak aku memang camtuh.semua benda pon dia nak nangis.kikiki.

mak aku pujuk2 lah adik aku si ayun ni.janji nak belikan semua lah.cakap je nak ape semua dapat asalkan kene khatan dulu.yelah kenduri nak besar2 kan sekali khatan takut.keh keh keh.ayun ni pon ye ye lah kan jek.

tak lama pastuh ayah aku balik.and si baby jek yang khatan.ayun nangis2 taknak khatan.takut.huahuahua.tapi tahun depannya ayun kene paksa jugak khatan dengan mak aku.nasib baik dia tak lari dari hospotal tu lagi.kalau tak tak tahu lah ape jadi.kui kui.

so tuh je la pengalaman aku.tunggu anak buah aku khatan pulak la baru ada pengalaman lagi.tapi anak buah aku baru setahun.keh kehk keh.


okey aku nak tag orang join contest ni.kita tengok siapa yang kene.





ok bye.




With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

December 25, 2010 at 1:46 PM

ala, adik enna masa berkhatan dulu xder pic yang best, nanti enna nak cari lah semula, tapi gambar lama, huaaa

December 25, 2010 at 2:34 PM

ape yang senang tu...?? kikikii.. =P

December 25, 2010 at 4:26 PM

TQ join~

December 25, 2010 at 6:25 PM

@Enna Banana
cari2..
gambar lame la komersial..
sentimental value gitu.
xD

December 25, 2010 at 6:25 PM

@azureEn
gatai eh ko
keh keh keh
xD

December 25, 2010 at 6:26 PM

@shahjiehan
most welkam
:)

December 27, 2010 at 11:57 PM

anda menang contest ini..sila email kan alamat rumah anda kepada email SJ.

shahjiehan@gmail.com

December 27, 2010 at 11:59 PM

@shahjiehan
serius???
macam tak percaya.
thanx!
:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal