Saturday, April 9, 2011

Tahukan anda kita perlu tukar I/C sebelum umur 25 tahun.



                                                                             
                                                                         
semalam aku baru je amik I/C baru. yeay yeay ada I/C baru. yeay yeay jangan jeles.
haha! batak kejap kan.


before ni ada sorang kawan aku pernah cakap kite kene tukar I/C before umur 23 tahun. so tuh yang kelam kabut nak pergi buat I/C baru tuh. ceh padahal besday aku lama lagi kot. hihihi. ala lagi pon kan ada kawan aku purse dia hilang kan. so kira sekali jalan lah buat I/C dengan dia sekali. senang jimat minyak. keh keh keh.





I/C baru :p



so masa kitorang buat I/C tuh kakak dekat kaunter JPN tuh cakap lah yang kita kene tukar I/C before umur kita 25 tahun. so bayar 10 hinggit jek. kalau after 25 tahun kita baru terhegeh-hegeh nak tukar I/C bayar lah ko 50 hinggit. banyak tuh 50 hinggit. boley makan keny rogers. keh keh keh.


so baik korang-korang yang belom tukar I/C tuh pergi buat I/C baru. ala 10 hengget jek. makan kepsi boleh takkan buat I/C tak boleh kan. lagi pon boley amik gambar cantik-cantik yang baru kan. nampak sikit dah matured. 


yelah I/C lama aku gambar masa darjah 6 kot. muke noob gila. everytime nak bagi I/C dekat orang macam malu jek. kah kah!




tapi setakat nih I/C aku tak pernah lagi hilang sebab purse aku tak pernah lagi hilang. tertinggal dekat A&W pernah tapi nasib baik manager dekat situ baik tolong simpankan.


masa tuh aku dengan classmate aku ramai-ramai makan dekat situ sebab celebrate besday one of my classmate lah kan. aku dulu memang tak suke bawak beg jadinya aku pegang je purse aku. lepas tuh letak atas meja sampai tak sedar tertinggal. terus balik dengan rasa tak bersalah.


esoknya bila nak guna duit tiba-tiba cari purse tak jumpa. baru lah menggelabah. selama satu malam tuh tak fikir langsung kan. dah la time tuh dekat nak exam. I/C kad matrik semua dalam purse. terus kawan aku ajak pergi balik A&W tuh. naseb baik ko manager tuh yang jumpa and dia baik hati. kalau orang lain tak tahulah.


masa otw pergi cari purse tuh En. M.a.s call tak henti-henti tanya camne camne pastuh kalau tak jumpa kene pergi buat report semua lama gila dia bercakap. tak cukup cakap dengan aku dia cakap dengan kawan-kawan aku jugak suruh aku buat camni camtuh. haha! sekali jumpa. naseb baik.






okey cemane boley cerita pasal purse hilang pulak ni.
=.=













ok bai.






                                                                                       



With Love : Syazwana Jamal :)


14 comments

April 9, 2011 at 4:21 PM

laaa yeke b4 25 kene tukar . baru tahu . igt boleh gune jek ic yg buat darjah enam tuh sampai bile bile . eheh :)

April 9, 2011 at 4:31 PM

aritu dh tukar mase umo 21 taon..
xyah tukar dh la..
kn kn kn..
jimat 50hengget..
haha

April 9, 2011 at 5:09 PM

cakap pasal IC ni.. nizam dah 3 kali hilang IC... hehehe... siap kena denda lagi... ekeke...
last hilang masa tahun 2009...

April 9, 2011 at 6:38 PM

@fyra

ye sila tukar.
hehehe
:D

April 9, 2011 at 6:38 PM

@Cik Ezy

hehehe naseb baik kalau tak melayang duit
hehehe

April 9, 2011 at 6:38 PM

@Nizam

hahaha.
ni mesti takde jodoh dengan I/C ni
:p

April 9, 2011 at 7:22 PM

mula2 dulu wat IC masa tahun 6 ingat lagi time tu ICnye laminate je...bukan yg macam sekarang...:)naik je SMK, mlepas PMR kut kerajaan wat Mykad..so tukar je la..free masa tu... pastu wat IC baru sebab dompet ilang masa masuk U....pastu wat yang lagi baru plak sebab dh nk patah 2tahun lepas..cip pn xleh guna...memang rasa nak wat baru sebab sebelum ni nye gambar muka baru lepas eksiden..nmpak sembam..hahahah... sekarang IC dgn pic yg hensem..ghaghahahahahahahahahhahahahaha

April 9, 2011 at 8:05 PM

@Zainurin Zin aka BanZai

hahahaha.
buat buat jangan tak buat.
amik gambar cantik2
ngeeee
:D

April 9, 2011 at 8:24 PM

dah buat haritu!;)

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/eh-korang-tahu-tak-kita-kena-renew-ic.html

April 9, 2011 at 8:51 PM

@mynameismy

hehehe
okay okay
:p

April 9, 2011 at 9:04 PM

i mmg dah lama tukar ic dah.. hehe!! :)

April 9, 2011 at 10:06 PM

@Amirrah Zawani

so i lah yang lambat neh
hihihi
:D

April 10, 2011 at 3:28 PM

wana! same lah kite! aku baru amek dlm 2 minggu lepas kot ^^

tukar ic darjah 6 yg noob gile nak mati jugak. naseb la patah kene celah pintu. klu tak mest smpi skg tak tukar lgi! XD

April 11, 2011 at 10:10 AM

@azureEn

hahaha.
bagus bagus
ade hikmah ic ko patah
:p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal