Sunday, May 15, 2011

Live from Utagha. hehe



pukul 7.41am aku selamat sampai Arau.
tepat okey dekat tiket arrived pukul 7.41am sampai Arau pon 7.41am.
sejak-sejak dekat KL ni makin menjadi-jadi je kes simbah2 asid ni kan baik aku lari ke Perlis kejap.
paling tak dekat Perlis ni orang simbah aku dengan lumpur je.
haha !





iklan : sila hubungi polis kalau jumpa suspek lelaki yang simbah2 asid ni.




rumah kakak aku dekat Kuala Perlis. tak hingat pulak bila last aku pergi Perlis ni. tapi memang lama jugak lah aku tak datang. and selalu aku datang naik bas tapii kali ni teringin nak merasa naik train. jadinya 10jam lebih la bontot aku mengeras dalam train tuh.



Train ni sesuai untuk orang-orang yang :

  • suka berjalan-jalan dalam erti kata lain tak reti duduk diam dalam perjalanan.
  • asyik2 nak ke toilet. setiap 5 minit muka dia dalam toilet.
  • tak suke tido malam ade je bende nak di baca.
  • setiap 5 minit nak mengunyah.



masa aku beli tiket class ekonomi dah abes so aku amik second class tapi aku tak tahu ape beza dia. aku rasa aku ni jenis yang sesuai naik bas kot. sebab aku naik train pon aku duduk je. sekali je kot aku pergi toilet. lepas tuh takdenya aku jalan-jalan pergi usha coach orang lain ke hape ke.



bila naik train ni dia takkan tutup lampu so bagi orang2 yang suka membaca memang sesuai lah naik train ni. orang macam aku yang lebih suka mengorok (tido) memang patot naik bus sebab bas kompom tutup lampu. plus seat bus lebih selesa dari train.




lagi satu naik train best sebab ada cafe so kalau bosan2 boleh lepak dekat cafe dia. takpon nanti adalah staff cafe tuh round dekat coach kau jual air ke burger ke roti ke. tapi aku tak beli sebab En. M.a.s kata mahal so malas lah.kalau ko ade geng best la kot lepak2 dekat cafe tapi kalau sensorang bapak bohsan baik ko tido lagi bagus.



yang bestnya ko tak payah susah2 bangun tido tanya2 orang dah sampai mana bagai sebab nanti ada staff KTM akan kejut ko if destinasi ko dah sampai.kalau naik bus harap driver bus je lah dok jerit2 kalau ko tido mati alamat sampai ke thailand la ko.haha !








dua minggu aku dekat Perlis.
takot pulak nak balik KL.







ok bai.






With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

May 15, 2011 at 12:57 PM

xprnh naek train jln jaoh2..
sbb kat ganu mmg xde train..
ekeke..
cik ezy pon prnh smpai kat kuala perlis!

May 15, 2011 at 3:38 PM

sini pun ada train, tp blm bekesempatan nk naik hehe

skrg ni mcm2 kes pelik kan, tgk tu kes simbah asid pulak..makin seram nk keluar rmh huhu

SAYA TAK SUKA PANGGILAN HANGIT!
SAYANGI VAGINA ANDA

May 15, 2011 at 5:42 PM

xpernah naik train balik utara
mesti best kan

Blog Rollo De Pelicula

May 16, 2011 at 7:46 AM

bahaya betul keadaan kL skang. nk pergi pun kne pk due tige kali. huhu.

eyh. mcm bosan je naik train. haha =P

May 16, 2011 at 1:52 PM

@Cik Ezy

perlis best !
banyak laksa.
suke suke :P

May 16, 2011 at 1:52 PM

@[sutera kasih]

tahu takpe
tak boleh jalan tempat sunyi
huhu :P

May 16, 2011 at 1:53 PM

@Hans

boleh tahan best.
heee ;)

May 16, 2011 at 1:53 PM

@Puteri Iqa Izyan

haha !
untuk orang tak pernah try adalah eksaited
heee :P

May 16, 2011 at 9:48 PM

teringat masa duduk di arau dulu. selalu balik ke kl sentral naik keretapi dengan kawan-kawan, hehe.

naik keretapi seronok ramai-ramai. ada sekali tu balik dalam 8 9 orang macam tu, riuh kat kitorang je. hahaha

May 16, 2011 at 10:45 PM

@GR

tuh la kalau reramai seronok tapi kalau sorang bapak buhsan.
huhuhu :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal