Saturday, May 7, 2011

Jangan Minum Air Teh ketika Perut kosong.




cer teka cer teka ape air feveret aku?


tak payah la teka lambat meh aku bagi tau je. well air feveret aku teh o tak kisah la panas ke suam ke ais ke yang penting teh o. tapi tasuke teh o limau suke kosong je. baik kan aku minum air murah2 je :P


dulu aku ase aku suke milo ais tapi entah zaman bila tiba-tiba aku tersuke teh o ni pon aku tak tahu. kalau bohsan baru lah aku order tembikai ke lain2 ke tapi adalah sangat jarang.





ada sapa-sapa tak kenal air teh? well air murah kan :P



hari tuh kan before aku pergi exam hari selasa lepas exam aku pukul 3 petang. tapi pagi tuh aku tak breakfast pon konon nak study lah kan. so aku buat air teh je as breakfast. tiba-tiba rasa nak muntah and mual sesangat. ingat sebab neves nak exam ke ape ke kan. last2 aku meset En. M.a.s.



dia cakap air teh ni angin ke hape tah lupe pulak aku. so dia cakap kalau perut kosong memang tak boley minum air teh. eleh tak pernah pon cakap dengan aku before ni. cari gaduh ni. kuikui.


so tadi aku pon tanya lah dengan pakcik gugel tersayang and aku jumpa ni.



Minum teh tanpa makan apa-apa akan mencairkan jus gaster, dan menurunkan daya mencerna, malah boleh menimbulkan keadaan "mabuk teh", iaitu pening hingga tidak boleh berdiri.



sumber info : Blog pepel :)



fuyohh ! dasyat jugak kan. baru ku tahu ada effect rupanya. minum air murah pon susah kan :P



okey lepas ni nak order air tembikai je lah. teheee.



well ape air feveret korang?














ok bai.




With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

May 7, 2011 at 8:56 PM

he..he..ye ke..slalu gak minum teh time perut kosg ptt la slama ni lps mnm teh je slalu kentut2 n sendawa..he..he..

May 7, 2011 at 9:56 PM

@ayanuts

hehehe.
tau takpe
:P

May 7, 2011 at 11:53 PM

i selalu order air suam je.. murah. jimat sikit.. hahaah!!! =p

May 8, 2011 at 12:03 AM

@Amirrah Zawani

hehehe.
ke diet?
XD

May 8, 2011 at 12:07 AM

tenkiu :)

May 8, 2011 at 12:22 AM

@deeya

welkam
;)

May 8, 2011 at 3:30 PM

haha..air teh sedappp tp aien kurg ske air teh..agy ske nescafe..hehe (:

btw,nice blog ! (:

May 8, 2011 at 3:47 PM

@Noraien

nescaffe pon sedapp !!
hehe thanks :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal