Tuesday, January 3, 2012

Lagi2 nak mengata. bosan.



                               



Jawapan teka teki teka tekuk semalam.

Soalan Akram : Kalau hebat apa guna lilin dalam menjahit baju?

Jawapan Akram : Buat nak tengok kalau menjahit masa gelap and takde eletrik lah. huahuahua.


Sial je jawapan.
macam nak tampar je laju-laju.
suke sangat loyar burok.





hari ni sangat stress.
dah la badan tak berapa sihat.
semalam masa keluar dengan Akram naik bumblebee baru (hihihi ❤) dia dah cakap yang badan aku macam panas.
tapi aku ingat biasa2 je so tak amik kisah sangat pon.
sekali hari ni amik kau.
tersadai dekat opis macam buntal. seharian tido lepas makan ubat.








ingatkan balik awal sebab nak pergi Klinik 1 Malaysia (sebab menjimatkan :P) sekali tutup lah pulak.
macam ni kate rakyat didahulukan.
ini bukan rakyat didahulukan.
ini lebih kepada construction didahulukan sebab klinik tuh tengah under construction jadah ape tah.
punah harapan nak dapat ubat murah so terus balik rumah.






lepas makan roti makan ubat batuk yang lama dekat rumah.
ingat boleh la tido. harammmmmmmmm.
mata tak ngantuk pulak sebab batuk taknak hilang.
sapu2 minyak kapak takde effect langsung.
terpaksa bangun duduk. baru selesa sikit dada.












bukak fesbuk semua nak share gambar si Amalina yang seksi tuh.
alah macam lah korang tuh kenal sangat dengan dia kan. macam lah semua rahsia dia dalam tangan korang kan.
entah2 dia memang freehair ke kan daripada dulu.
mana nak tahu. sebab kita bukan adik dia or kakak dia. so tak kenal pon dia luar dalam.
sudah2 lah aibkan orang.
mana kite nak tahu dugaan ape yang die tempuh dekat sana sebab bukan kite yang kene.



mungkin ini dugaan Allah pada dia. Dugaan Allah pada kita, kita tak tahu lagi kan.
mungkin Allah nak uji dia lepas Allah bagi kejayaan pada dia.
who knows babeh.
semua tuh kerja Allah. Qada' dan Qadar dia.
kau siapa nak persoalkan.






mungkin bila Amalina dah sedar dia akan berubah jadi lebih baik. sape tahu.
kau tahu ape akan berlaku pada kau 5 tahun lagi ?
seploh tahun lagi ? takkan.
kalau esok Allah takdirkan kau jadi macam Amalina tuh cane?
apa kau nak jawab?






Allah lebih mengetahui.
Allah ada percaturan yang tersendiri bagi setiap umat manusia.
yakinlah semua yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya :)






guys dengar sini.
lebih baik kita buat jahat sekarang and menyesal satu hari nanti.
at least lepas tuh kita takkan ulangi kesilapan lampau kita.
jangan kita dok mengata orang macamkan kita ni malaikat at last one day Allah uji kita and kita jadi macam dia. nak ke ?
masa tuh dah terlambat nak menyesal.






Amalina dah besar kot.
biar dia fikir sendiri baik buruk perbuatan dia.
lain lah kalau budak2 sekolah lagi dah menggatal seksi sana seksi sini papa sana mama sini.
yang tuh memang aku pon nak lempang.
grrrrr




maaf kalau ade yang tak berkenan.
ini just pendapat aku je.
alah aku pon bukan baik sangat nak cakap benda2 ceni. dushhh




papepon sebagai manusia dan umat Islam kita mampu doakan Amalina je.
bukan kah itu lebih baik. (kenyit mata sebelah) 
at least fikir perasaan mak pak dia kalau baca semua komen2 especially komen2 anon yang "best" tuh. kikiki






sekian sahaja tazkirah dari Ustazah Syazwana yang tak berapa sihat hari ni.
kahh kahh.
amacam ? :P






okbai.














                                                  


With Love : Syazwana Jamal :)


22 comments

January 3, 2012 at 7:09 PM

kesian gak dgn amalina tu.
bukan senang nak hidup di negara mat salleh lebih2 lagi bila kita bertudung. tekanan tu kita tak tahu.
tapi dia pandai.insyaAllah satu hari nanti akan kembali ke pangkal jalan..

January 3, 2012 at 8:07 PM

hmmm yelah.manusia pendapat lainlain.semua ada pendapat tersendiri.kita ni tgk benda tak betul je nk kata.thanks for nasihat ni.kdg2 kite tak berada di tempat dye dan kite tak tau.

January 3, 2012 at 8:25 PM

@Sophie Al-Yahya

betul.
kite pon bukan baik sangat nak judge dia.
:)

January 3, 2012 at 8:35 PM

ha'ah sy pun terkejut jugak bile tau citer psl amalina tu...ramai je yg d0k kutuk dia...tapi dpd kita buat dosa ngutuk org kan lbh baik kalau tlog doakan supaya dia kembali ke pgkl jalan...kan..kan..btw,get well s0on sis!! :)

January 3, 2012 at 8:38 PM

@Cikpuan rara

sama-sama.
sekadar mengingatkan.
:)

January 3, 2012 at 8:41 PM

@MiSz fiFiEyQa

thanks a lot hunny !
:D

January 3, 2012 at 9:44 PM

mls layan si Amalina tu..ntah btol ntah tidak..haha

January 4, 2012 at 8:14 AM

erm tak tau nak kata pa..masing2 dah besar masing2 dh boleh pikir mana baik mana buruk..

January 4, 2012 at 8:23 AM

jg dri ea..

kes amalina tu, mgkin t dia sedar..doakan yg terbaik udah..

January 4, 2012 at 10:49 AM

ya, mendoakan sahaja dia kembali ke pada jalan-Nya. itu lebih baik kan??..

January 4, 2012 at 11:27 AM

@Original CikTeddy

tengok je lah nanti.
haha !

January 4, 2012 at 11:27 AM

@saffiya_aleesya @ echa

betul.
biar sediri buat sendiri selesaikan.
hihi

January 4, 2012 at 11:27 AM

@nuyui a.k.a miss YUI

thanks honey.
:)

January 4, 2012 at 11:28 AM

@Cik Lia Lomi

insya allah.
aminn

January 4, 2012 at 11:39 AM

Kisah Amalina tu...di negara org pandai2 lah bwk diri... sbg pengajaran pd yg lain... next time, pendidikan agama didahulukan, bkn pendidikan duniawi shj... saya ada anak, tak berani nak komen lebih2... semoga Allah lindungi kite semua...salam kenal ;) Follow di sini~

January 4, 2012 at 12:12 PM

@MaryaYusof

thank you.
salam kenal jugak.
tulah tak boleh mengata org takut terkena diri sendiri. :)

January 4, 2012 at 4:22 PM

adoi.panjangnya entry ko kali ni.
pasal amalina tu kita doakan je la dia sedar diri cepat. malas nak ulas lanjut.kang termengata pulak.dah tambah aib org.

ko take k tau. get well soon.

January 4, 2012 at 5:00 PM

@Hanie_Dew

thanks babe.
hihi
:)

January 4, 2012 at 7:27 PM

*kenyit mata dua dua belah*

Ngeeee~betul tu.kita tak leh nak aibkan dia.kot2 tu orang saja je nak aibkan dia kan? sama2 doakan dia dibukakan pintu taubat=)

kita sebagai manusia,tak lari dari kesilapan.ada masanya kita leka dan lalai..manusia ni tak sempurna.jadi sama2 berdoa kita semua sentiasa diberi petunjuk olehNYA :)

January 4, 2012 at 7:28 PM

@laskar pelangi

aminnn.
doa agar diri sendiri juga terlindung daripada jadi yang tidak baik
:)

January 5, 2012 at 10:52 AM

erkk... wana. sape amalina ni? alamak, katak bawah tempurung ke saya ni?? asal tak tahu?

get well soon wana. saya tak suke pergi klinik kerajaan sebab doktor tu buat kerja main cincai je.

saya kena tonsil dia kate tonsil saya bengkak sebab ulser. gile b***oh. nak kelentong pun agak2 la.. tapi tu cerita 12 tahun lepas. sampai sekarang tak pergi kecuali pasal kes denggi dulu. hehehe

January 5, 2012 at 12:42 PM

@dhiera

saya suke sebab murah.
ekekeke

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal