Wednesday, November 3, 2010

harga sebuah thesis



                
korang mesti taw thesis tuh menatang ape kan??
ade sape2 tataw..
meh2 aku kasi taw..
free jek tak payah bayar..
thesis tuh final year project or kalaw budak2 sekang ni panggil FYP..
cewahhh !


sampai nightmare aku buat thesis ni taw !
kalau sape2 yang wat thesis boley mimpi indah2 memang aku respect habes lah !
T__T


thesis aku : Study on the heat of hydration of slag-cement concrete barrage


related project : Besut barrage concrete


Thesis aku kene buat due bende..

1. Gune software iaitu LUSAS 14.2..version laen taknak..nak yang tuh jek..dem ! mintak kat department dari bulan 7 sampai sekarang dorang tak install2 kat lab komputer department..cemane aku nak buat keje ! makan gaji bute tol lah !


2. kene masuk lab..cast concrete kaw!


tadi aku pegi fakulti bincang2 harge barang sume..



size concrete aku : 750mm x 750mm x 750mm



barang-barang diperlukan :

kayu playwood (4ft x 8ft) = 4 keping
1 keping = RM 60
4 x RM 60 = RM 240

kayu kok chai (2 x 1) = 10 batang
1 batang = RM 8
10 x RM 80 = RM 80

paku (1 1/2 inch) = 1 kilo
lupe nak tanye harge..

termocouple wire = 13.5 m
1 m = RM 15
13.5 x RM 15 = RM 202.50

Total = RM 522.50 (x masuk paku)






naseb baek simen batu pasir sume dah ade kat lab..kalaw kene beli seniri gak???
benti belajar haku..
wakakakaka


pastuh masalahnye sekarang aku kene buat sorang2 formwork for concrete aku..
wahh!!
O___o


tuff gilerr aku kannnn !
technician department aku xmo tolong aku pon..
dorang pakat2 nak kene kan aku..
dorang boley potong kayu jek..
pastu the rest aku kene buat senirik !


ko bayangkan..
formwork aku dekat 1m tinggi !


contoh formwork pakcik google


TT__TT

doakan aku selamat bulan 12 nanti..
:')


Adioss...
With Love : Syazwana Jamal :)


22 comments

November 3, 2010 at 10:18 PM

xpe,chill
pompuan civil mmg cool lg hot :)

November 3, 2010 at 11:12 PM

hahaha
sekang hot je memanjang ngan akak department
xD

November 4, 2010 at 12:22 AM

ko nie buat aku takut jer nak smbung blaja..mcm ssah jer weh..ish..tak nk blaja la mcm nie..

Terkini:
1. Tembikai Susu Ais Kisar Gembira
2.Lupe Sampai Tak Ingat 
3.Beeppp..Beeppp....Beeppp

November 4, 2010 at 6:23 AM

kagum thesis kamu. all the best k :)

November 4, 2010 at 7:06 AM

AKU BARU LEPAS BUAT THESIS..HEHEH LEPAS AZABB WOO

November 4, 2010 at 11:42 AM

@zulfahmi
hahahaha...kalaw dapat theis yg ok jadi senang..
ni dapat thesis yg macam2 otak pon jadi macam2 la..
wakakaka
btw belajar seronok la
xD

November 4, 2010 at 11:42 AM

@dayah
hehehehe
kagum ke???
takot!!!
xD

November 4, 2010 at 11:43 AM

@lampu neon
peh!!!
jeles giler!!!
bile la aku nye nak siap ni
xD

November 4, 2010 at 12:06 PM

TAK PENAH BUAT THESIS..BELAJA SAMPAI DIP JE.KEKEKE

November 4, 2010 at 12:17 PM

@cik helena
tape..yang penting belajar
:)

November 4, 2010 at 1:14 PM

haha. amek ko

November 4, 2010 at 1:32 PM

@abg nik
hoi momo..ni blog mane plak ni???
ish banyak tol lah
xD

November 4, 2010 at 4:00 PM

gudlakkkkk! :)

November 4, 2010 at 4:02 PM

ting tong.
boley masuk belog ni.
just want to say hi to owner belog.


love einaz!

November 4, 2010 at 4:08 PM

@intannurulfateha
thnx!
:)

November 4, 2010 at 4:08 PM

@einaz
hi too..
xD

November 4, 2010 at 5:22 PM

ahaa.kalau gitu boleh pnjam thesis kamu...^_^ send kt email fahmie k.zulfahmiabidin@gmail.com

Terkini:
1. Nama Kau Super Duper Hipster Cool Lah Lady Gaga
2. Tembikai Susu Ais Kisar Gembira
3 .Lupe Sampai Tak Ingat 

November 4, 2010 at 5:37 PM

@zulfahmi
wakakakaka
macam la kamu amik kos same ngan kite
xD

February 15, 2012 at 10:50 PM

wah kte tak penah merasa buat thesis ni masa belajar dulu pun takde.. hehe yela mungkin belajar kat poli je pun.. tapi dgr gak dak2 U ckp pasal thesis ni kan mmg nmpk agak tough..

p/s : neway apa yang selamat bulan 12 nt haaa anything yg kte trtgl ke huhu

February 15, 2012 at 11:11 PM

@nazirah
heeee tade lah.
sebenarnya ni entry dah lama.
bulan 12 tuh presentation.
hehehe

February 16, 2012 at 12:12 AM

fira pun ngah pening2 wat thesis... (^-^)

February 16, 2012 at 1:23 AM

rindu nye nak belajar civil :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal