Thursday, February 23, 2012

Lain kali jangan konfiden sangat.



                          
pagi semalam kan tak pasal2 aku dah ber-excercise dengan berjalan kaki yang aku rasa lebih satu kilometer kot.
sampai hari ni badan aku sakit2 dah macam budak sekolah baru lepas merentas desa.



cerita dia macam ni. cewahhh.
suppose semalam aku kene jumpa wakil Jabatan Landskap dekat Taman LEMBAH Kiara.
first time aku pergi, ada tecnician daripada JPS Selangor yang bawak.
entah dia cilok mane entah tetiba je dah sampai.
aku ni dah la memang bangsa yang sangat susah nak ingat jalan.
alangkan jalan yang Akram dah bawak aku sepuluh kali pon aku boleh lupa ini pulak baru sekali lalu.
memang haram lah nak ingat.



so semalam aku dengan Hazwan berbekalkan GPS kitorang pon gerak lah.
janji pukul 9AM.
dalam 8.50AM kitorang sampai satu taman ni.
tapi kitorang sampai dekat pintu belakang.
tengok signboard tulis Jabatan Landskap.
okey lah lega.
lepas tuh tulis Taman BUKIT Kiara. ade guard jaga kat situ tapi konfiden punya pasal tak fikir ape terus je masuk taman tuh. nampak lah orang ramai berjoging.
aku pon heran tak keje hape dorang ni semua.



nampak tak keBUKITan nye itu.


jalan punya jalan tak jumpa tempat yang kitorang cari tuh.
dah la satu jalan je. kiri kanan hutan.
lepas tuh dah nama pun BUKIT Kiara memang bukit lah.
dengan baju formal kemeja nya.
sandal tinggi nya.
beg laptop nya.
semua orang pandang pelik kat aku.



dekat 15 minit daki bukit tuh naseb baik ada pondok guard.
aku pon pergi lah tanya.
sekali memang betul kitorang tersalah.
yang best nya orang tu cakap "ini BUKIT Kiara. so U nampak BUKIT lah. Kalau LEMBAH Kiara U akan nampak LEMBAH"



nampak tak kiri kanan hutan saje.

okey rasa macam nak pengsan kat situ je.
penat kot.
terus call orang Jabatan Landskap tuh cakap lambat sikit.
tapi nasib baik Taman LEMBAH Kiara tuh sebelah BUKIT Kiara je.
so terus jalan laju-laju masuk kereta zasss zassss pergi tempat yang betul.



ini barulah Taman LEMBAH Kiara. takde BUKIT. rata je.



nasib baik lah orang yang aku nak jumpa tu okey.
perempuan. lembut je dia cakap.
lagi otai. pakai tracksuit dengan tshirt je.



balik ofis je rasa belengas gila.
aku pandang Hazwan, Hazwan pandang aku.
aku cakap "rasa diri sendiri busuk tak?"
dia angguk.




tak tahu lah masa aku naik lif semalam ade orang bau badan aku yang belengas tu ke tak.
kalau ade pon ade aku kesah.
sebab aku tak kenal pon dorang semua.
hahahahaha !


oh laptop aku hari ni buat hal lagi palat.
pendrive semua tanak detect.
gila tak hangin aku.
hari tuh aku try nak restore setting. tak boleh. error.
takpe takpe.
nanti lah dia. aku hantar pergi format.


okbai.


                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


26 comments

February 23, 2012 at 2:26 PM

:) hehehe

February 23, 2012 at 2:49 PM

exercise la besh..hihi.

February 23, 2012 at 4:19 PM

hahhaha ! mujo dkt jee tmpt nye.. kalu x , lagi letih kan.. hehe :)

February 23, 2012 at 4:53 PM

fuhh. nasib jumpa tmpt yg dicari kan. hee.. :)

February 23, 2012 at 5:13 PM

hehe sempat bsenam la kiranya kan :) baru segar :)

February 23, 2012 at 5:41 PM

loorr kesianya, naya jer jalan penat2 last2 salah tempat..lain kali kena confirm tempat betul2 xmo jadi lagi perkara yang sama..buat keje dengan badan berlengas memang tak selesa kan..

p/s: suka tengok muka awak..sebijik macam sepupu saya..sepupu saya syuhada awak plak syazwana..hehehe

February 23, 2012 at 6:30 PM

kire ok la bukit kiara ngn lembah kiara adik beradik..
xdela rase malu sgt kalo slh tempat..
haha

February 23, 2012 at 7:37 PM

LOL

kesian kamu.

sepatutnya gi lembah tapi sesat kat bukit.aduhaiii~

February 23, 2012 at 11:21 PM

hehehe penat gila babe! biasalah kalo nakc ari cari tempat nie mmg payah sikit kan.

February 24, 2012 at 10:51 AM

pakai gps tu hehe..konfiden tu openting tp kdg2 xbleh nk konfiden sgt :P

February 24, 2012 at 12:19 PM

akak pon jenis payah nk ingat jalan..tu psl malas nk drive wakaka


inilah namanya bukit kudaki lembah kuturuni..hehe

February 24, 2012 at 1:03 PM

@azam
hehehehehe ;)

February 24, 2012 at 1:03 PM

@nuyui a.k.a miss YUI
tak besh kalau kene pakai baju kerja. wuwuuuu

February 24, 2012 at 1:04 PM

@teha
tahu takpe.
entah2 pengsan terus. kikiki

February 24, 2012 at 1:04 PM

@miss Fyqa
kalau tak jumpe memang balik terus lah. kekeke

February 24, 2012 at 1:04 PM

@SyAfaWaNi ♥‿♥
segar lah sangat.
kekekekeke

February 24, 2012 at 1:05 PM

@saffiya_aleesya @ echa
wah yeke?
tengok sikit muke sepupu awak.
hehehe

February 24, 2012 at 1:05 PM

@Ezy Chiaki
malu jugak sebab dah jalan jauh -__-

February 24, 2012 at 1:05 PM

@H.S
tahu takpe.
penat gile kot :(

February 24, 2012 at 1:06 PM

@asfira aminuddin
betol3.
len kali nak google map dulu.
hihihi

February 24, 2012 at 1:06 PM

@[sutera kasih]
pengajaran hari itu
:)

February 24, 2012 at 1:06 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
akak pon sepesen same dengan saya.
hehehe

February 24, 2012 at 2:30 PM

confirm busuk.hew hew hew.. GPS yang salah ke ape ni?

February 24, 2012 at 2:33 PM

@dhiera
memang semua salah GPS.
hahahaha !

February 24, 2012 at 4:56 PM

tu la GPS - Guna Pun Sesat haha

February 24, 2012 at 7:21 PM

alooo ciannya..heee

ira xpnh kena lagi..ngeee..sbb sll bw org y tau jln..:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal