Wednesday, November 23, 2011

Doodle with Microsoft Excell 2007



                                                         

wah sekarang ni fenomena doodle makin hebat eh.
bagus bagus.
makin ramai rakyat malaysia yang kreatif.
ini akan menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara yang semakin maju dalam bidang seni kreatif
(apesal ayat nak macam menteri pembangunan pulak kan)


aku bosan ni.
actually banyak je assignment and test student nak kene marking tapi mood tuh takde.
so kene tunggu mood tuh datang baru semangat nak buat kerja pon datang same.
keh keh keh.


jadinya mari kita lukis doodle.
selalu aku guna adobe photoshop.
tapi hari ni aku nak try guna Microsoft Excell 2007.
mesti korang akan cakap "eh boleh buat doodle guna excell?"



dan sebab aku baik mari aku tolong jawabkan.
yeahhhh dude. banyak cara boleh guna untuk lukis doodle.
dan aku pon baru tahu. *sob sob.


tapi takpe.
ilmu tuh harus dicari walaupon sampai ke negeri China.
tapi nak belajar lukis doodle tak payah la pergi negeri China. aku pon takde duit ha.
google je tutorial.
macam2 keluar.
yang penting jangan malas.
okey done dengan membebel like makcik-makcik.


mari melukis my favourite cartoon. yeah PATRICK !!! spongebob's bestfriend.






gambar asal.


dan resultnya.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





hmmm takde lah lawa mana pon.
well baru belajar kan.
tapi aku lagi suka pakai photoshop kot. macam lagi senang.
tapi tak salah kalau mencuba sesuatu yang baru kan.
(macam iklan mountain dew plak =____=)








okbai.

                                                            


With Love : Syazwana Jamal :)


26 comments

November 23, 2011 at 2:06 PM

Nice info baru tau ni selalu doodle dlm photoshop ja ekeke

November 23, 2011 at 5:39 PM

nice!! i love btw!! :)

November 23, 2011 at 6:08 PM

Eh jap jap...camne leh wat doodle pakai excel??

November 23, 2011 at 6:38 PM

eh.. lawa la..
ini serius..
gne m/word leh x? kehkeh..
yunk.. bile mau jumpe?
=(

November 23, 2011 at 6:42 PM

wahh.. patrick star main bola..

November 23, 2011 at 9:32 PM

lawa la....

suka tgk..tambah2 warna tu terang...cntik...ehheh

November 24, 2011 at 11:02 AM

macam mana buat doodle pakai excel ni dear? malas google bole.

November 24, 2011 at 12:40 PM

ai ni bukan takat dodol..doodle pon x reti buat haha..bak mai doodle satu buat utk ai haha

November 24, 2011 at 10:03 PM

walawehhh
hebatlah
cool(gaya sivaji the boss)

November 24, 2011 at 11:32 PM

sm laaa!

cantikkkkkkkkk!

wah pandainyaaa..:D

November 25, 2011 at 8:49 AM

@efa

tau takpe.
selama ni pakai photoshop.
so bila tau yang baru teruja.
haha

November 25, 2011 at 8:50 AM

@Rtp Farra Arisha

thanks dear
:)

November 25, 2011 at 8:50 AM

@KizZ

haaa jangan tak tahu.
excell pon boleh
:D

November 25, 2011 at 8:50 AM

@Ezy Chiaki

boleh kot.
cube awak try
:P

jom2 jumpe.
macamkan dekat kan :P

November 25, 2011 at 8:51 AM

@Pondok Usang

patrick comel
:D

November 25, 2011 at 8:51 AM

@ILA HonEyBuNNy

bese je.
cubaan pertama.
kih kih :P

November 25, 2011 at 9:15 AM

@dhiera

ish mana boleh malas2.
namo namo :P

November 25, 2011 at 9:15 AM
November 25, 2011 at 9:15 AM

@Hans

mekaseh boss
:D

November 25, 2011 at 9:16 AM

@Juliet_iRa~"

sikit2 je lah.
baru belajar.
hik hik :D

November 25, 2011 at 9:28 AM

awak...saye pon nak belajar gak...boleh x aak ajar saya?

-P.Dumbledore-

November 25, 2011 at 11:29 AM

@hazuan_017

euwwwwwww.
nak kene tampar ke lempang ni?
huhu

November 25, 2011 at 12:54 PM

terernye die...

November 25, 2011 at 1:47 PM

tak reti.. erm....

November 25, 2011 at 2:07 PM

@Aesya Zealous

eleh dia lagi terrer =___=

November 25, 2011 at 2:08 PM

@Lady Shana Sweet

belajar :D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal