Thursday, May 31, 2012

Kisah sepasang baju berwarna kelabu ini.



                         



Okey menjawab kepada pertanyaan anda2 semua adakah baju di atas ini baju raya?
jawapannya adalah 'boleh lah'
hahaha !


Actually aku beli baju ni sebab nak pergi wedding sabtu ni kat Kedah.
Pergi wedding pon nak beli baju baru kan. Kelassssssssssss sangat.
Eleh macam lah korang tak macam tu kan. Jangan nak tipu.
Setiap kali nak pergi wedding masalah perempuan ni satu je.
Bosan dengan baju2 kurung yang ada.
kan kan ?


Aku ni lagi lah.
Seumur hidup aku tak pernah beli baju kurung sendiri.
Baju kurung aku pulak wujud time nak raya je.
Itu pon balik2 rumah je Pn. Ibu dah siapkan baju.
Paling tak sempat pon bape hari before raya aku akan pergi sopink dengan Pn. Ibu carik baju raya tapi still Pn. Ibu yang akan pilih sebab aku ni memang tak reti nak pilih baju sendiri sejak azali lagi.
Sebab tu baju kurung aku banyak kaler merah sebab Pn. Ibu cakap aku sesuai pakai baju kaler merah.
Padahal orang cantik macam aku ni pakai kaler ape pon sesuai *pitam*



Tabiat aku kalau nak pergi sopink aku akan bawak orang lain sebab nak suruh orang tuh pilihkan untuk aku.
Aku kalau orang lain pilihkan otometik aku akan rasa baju tuh cantik.
Jenis tak reti nak pilih barang sendirik.



So bayang kan bape kerat je lah baju kurung aku ni.
Tak penuh pon satu almari.
Pn. Ibu lagi lah setiap kali keluar sopink dia nak rembat satu baju kurung.
Dah dua almari dah baju kurung dia.
Itu pon setiap kali nak pergi orang kawen merungut takde baju. Berapi je aku dengar.
Nak membebel mak sendiri. eh? Ampun Ibu. Hewhewhew.



So alang2 nak pergi wedding jauh ni aku pon poyo-poyo lah nak beli baju satu.
actually dari tahun lepas konon-konon nak beli baju raya kaler kelabu ni tapi tak terbeli-beli.
so tak kire this time nak jugak kaler kelabu.
so jenuh la menapak satu masjid india tuh carik baju kaler kelabu.
ada sorang owner kedai tuh cakap this year memang ramai gila orang datang kedai carik baju kaler kelabu.
dia pon dah konpius.
kire kaler kelabu ni hot stuff lah. sampai size yang aku nak semua dah abes. mencik !



baju yang kat atas tuh kain English cotton.
kain dia tebal and sejuk.
warna dia pon gelap sikit kan. so cantik.
ada lag satu jenis tuh kelabu dia cair sikit. sangat tak kebabomm. hoho.


aku pilih dua jenis. Dua2 kurung moden.
satu kain chiffon (camni ke eja?) satu lagi yang atas tu.
Akram cakap dia lagi suka yang cotton ni.
so aku pon amik la yang ni.
yang kain chiffon tuh RM150. Yang English cotton ni RM190. Tapi Akram tawar sehabis mungkin dapat lah RM160.
Dan disebabkan jugak Akram pon willing nak menambah sikit duit jadi ahkak pon suke lerrrrrrrr.
keh keh.



maka sabtu ni marilah kite melaram sampai orang konpius mana satu pengantin ni.
eh? over taw.


okbai.



                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

May 31, 2012 at 10:56 AM

memang gorgeous la wana nanti =)

May 31, 2012 at 12:24 PM

hikhik..masalah pompuan mmg sama kan..tp akak salu terpaksa pakai jer baju lama utk gi wedding sbb bila sebut nk baju baru nnt hubby jeling uhukkk

June 1, 2012 at 3:55 PM

kite pnye baju kurng berlambak..
nk pjam x?
ekeke..

June 2, 2012 at 11:05 AM

wahh. kemain melaram nak pegi kenduri kawen :P

iqa pun tak banyak baju kurung. time raye jelah ade. haha. :P

June 2, 2012 at 7:20 PM

omputih panggil.. prison dress.. ahaks~!

June 2, 2012 at 11:46 PM

Samalah dengan akak, Wana. Pening nak pergi mana-mana majlis sebab baju kurung adalah 5-6 helai je. Balik-balik rotate baju yang sama. Hahaha.... Pergi kerja akak lebih suka pakai seluar dengan kemeja je. Rimas nak berkain bagai ni. Eceh...

June 5, 2012 at 12:56 AM

sje jek kn nk suruh org lain pilihkan,......nnti2 kalau ada yg kata baju tu x cantik,,bleh salahkan org yg tolong pilihkan tu...hehehe..

June 5, 2012 at 7:30 PM

oh..mao g tmpt kawen ke...hehehe...kemain beli bju bru :D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal