Loading...

Thursday, May 17, 2012

Si Pembebel mengalahkan makcik2.



                   

'syg, nak bawak kereta eh'

'tak boleh nanti terbabas. hahahaha'



Ciss betul. Baru terbabas sekali. Belum berkali-kali.

Al-kisahnya hari tuh Akram offer nak ajar aku drive guna Myvi dia sebab aku ni kan sangat penakut nak bawak kereta.
Kereta tuh aku ibaratkan seperti Cikgu Displin yang sangat super garang sampai setiap kali aku duduk seat driver kompem neves. Sepertinya di sebelah itu ada pegawai JPJ.
Tu baru duduk belum bawak lagi.
Kalau dah start enjin lagi lah super neves. hahaha !



Actually penyakit aku ni bukan ape.
Aku neves sebab aku rasa kereta tuh besar sangat berbanding aku yang comel (taknak cakap pendek. huahuahua) ni.
So bila aku bawak aku terasa amat kerdil sekali and mulalah gabra. kui kui.



So Sabtu malam lepas kot Akram bagi bawak kereta dia.
Aku macam terkejut jugak sebab dia percaya aku bawak kereta dia.
Yelah kereta baru kan. Dah la dia sayang gila kat kereta.
Asyik je membebel bila aku sentuh2 cermin kereta dia sebab taknak bagi ada kesan kotor.
grrrrrrrrrrrr.



Aku ni sebenarnya rabun tapi memang pemalas nak pakai cermin mata sebab tak cun la pakai cermin mata.
wakakakaka. tampa kang !
So masa aku drive tuh memang jalan agak gelap lah.
Lagi satu masalah aku ni, aku tak suka pandang jalan 10m ke depan.
Aku mesti nak tengok jalan depan2 kereta.
Tu yang asyik je nak terbabas kat simpang.
Akram lagi lah. Dari start aku hidupkan enjin sampai lah tukar seat dengan dia tak benti2 membebel.
Dah la suka loyar buruk. Kuat bebel pulak tuh. Huhu






'Cuba lah pandang jauh sikit. Ni nak pandang depan kereta je. Tu yang gelabah tu'




'Simpang depan tuh. Slow sikit'




'Apesal ke tepi sangat ni. Tengah sikit'




'Dah taw rabun tak nak pakai cermin mata. Lepas tuh tak nampak'



'Tengok tu orang suruh pandang jauh2 dia pandang dekat jugak'



Nampak tak dia punya bebel tuh. Adoii tertekan. hahaha !
Yang kelakarnya sampai kat satu simpang tiga ni patotnya belok kiri tapi aku terterus.
Lagi sikit nak ternaik divider jalan.
Tetiba pulak ternampak ada kereta datang dari sebelah kiri dengan enjin kereta pulak dan dan tu nak mati. cisss. gelabah la ape lagi. Haha !
Naseb baik lah kereta tuh tak laju.
Terus cakap dengan Akram 'Alamak camne ni? Ala neves nya neves nya'


Akram mesti malas nak layan aku. wakakakaka.
Pastuh slow2 reverse and masuk kiri. Naseb baik kereta sebelah tu bersabar dengan perangai aku. Hahakkk.
Malu betul. Hehe.



Nak buat camne aku kan penakut. :P






tapi comel. tu yang Akram tak sampai hati nak marah. wakakakaka.




okey ini menakutkan -___________-'





okbai.



                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


13 comments

May 17, 2012 at 3:07 PM

perghhh..bernanah telinga.hahaha
lelaki kalau membebel lagi teruk dari perempuan.hahahaha

May 17, 2012 at 3:08 PM

haha,akram tu mcm abah yui..bebel time kt drive..muahaha

May 17, 2012 at 3:09 PM

lelaki tak suka membebel, tapi sekali membebel sebakul tak cukup. hik3 maaf Akram =)

May 17, 2012 at 4:07 PM

samalah kita..neves bawak keta. tp rempit kemain laju..huhu.. lesen tuh lambang kebanggaan je. kalo ada org tanya lesen keta. bangga tunjuk.tp bawak keta?..maap..haha

May 17, 2012 at 4:21 PM

kalau time driving mana bole kene bebel lebih lebih gabra la..

ok headline tu menakutkan. tsk tsk tsk.

haah saje merajinkan diri join 'bende alah' tu.

May 17, 2012 at 5:44 PM

dulu akak pun sama neves je...tp lama2 dah bawak ok la....hehee

May 17, 2012 at 6:43 PM

kalo saye mmg xleh bwk kete kalo ade org bebel..
siyes rase nk benti jeeeeeeee tepi jln..
mmg xleh pokes.. huhu

May 17, 2012 at 7:20 PM

dgn akram dah neves,,pe lagi dgn orang lain kn...hahaha.....

org pompuan biasa la tu neves2 msa bwk kete...sbb pompuan kn cepat takut dan pikir macam2 n bukan2...

May 17, 2012 at 9:08 PM

Dia bebel untuk keselamatan awak tu. hihi ^__^ tapi best kan bila orang tersayang bebel camtu,rasa diri disayangi ;)

May 18, 2012 at 10:34 AM

hehe..lagi teruk rypanya tarap pemanduan awak berbanding akak..btw kita sama..penakut bawak keta..


tp kalau akak jd awak telinga akram yg bernanah kena bebel walaupon yg x reti bawaknya akak HAHA

May 18, 2012 at 10:52 AM

hehe. membebel sebab sayang tuw :)

May 18, 2012 at 11:52 AM

lelaki besa la..syg keta ma
tu yg bebel lebih
aku sndri fobia nak drive
hr tu dah nak amik lesen..ter accident lak huhu

May 18, 2012 at 10:12 PM

mak aih. kemain membebel itu ini. biasalah lelaki ni buat kete jadi bini no 1. muehehehee.

jgn takut2 drive kak :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal