Sunday, May 13, 2012

Si Loyar Buruk.



                                             
Kalau hari biasa Akram akan masuk kerja pukul 730am. Kalau hari minggu dia akan masuk kerja pukul 800am. Kalau dari rumah pergi tempat kerja dalam setengah jam camtu lah.

Hari tuh dia suruh kejutkan pukul 715am camtuh. so okey lah.


Akram : Nanti kejut kan pukul 715am tau.
Aku : Okey. No problem.
Akram : Bangun pukul 715am. Siap2 pukul 730am. Gerak pukul 735am. Sampai pukul 740am.
Aku : Haaa?
Akram : Yelah gerak pukul 735am sampai pukul 740am.
Aku : Eh apesal 5 minit je?
Akram : Yelah gerak 735am. Sampai kat kereta 740am.
Aku : Tampa kang !







Dalam kereta tengah dengar lagu Jimmy Palikat, Anak Kampung.


Aku : (nyanyi sama2 dengan radio)
Akram : Awak Jimmy Gemuk.
Aku : Cakap diri sendiri.
Akram : Eleh cakap awak. Awak Jimmy Gemuk.
Aku : Okey fine. Benti. Nak turun kereta sekarang.
Akram : Hahahahahaha ! Emosi.







Masa lepak2 kat rumah, Akram mesej.


Akram : Buat ape?
Aku : Takde ape. Baring2 tengok tv.
Akram : Eleh gemuk lah macam tu.
Aku : So sekarang ni kurus lah?
Akram : Tak lah. Sekarang gemuk, nanti jadi lagi gemuk lah. Haha !
Aku : =_____________="







Dalam kereta.



Aku : Kenapa orang susah sangat nak sebut Akram eh?
Akram : Kenapa pulak?
Aku : Yelah. Dorang mesti sebut Ikram.
Akram : Sape sebut ?
Aku : Ibu sebut Ikram. Humairah pon sebut Ikram. Ni ada sorang akak kolej dulu pon sebut Ikram.
Akram : Bese lah Akram kan unik. Ikram biasa sangat.
Aku : Perahsan.






Aku : Nak tahu tak kenapa Ibu (Mak aku) bahasakan diri dia ibu?
Akram : Entah kenapa?
Aku : Sebab ibu garang. So dia cakap bila kitorang panggil dia Ibu, dia macam lembut sikit lah. Hehe
Akram : So time period nak kene panggil Ibu la ni?
Aku : Hoi. Siot betul !
Akram : Hahahahahahahahaha !







Kadang2 memang geram layan dia ni.
Dah la suka main tarik2 rambut orang.





Tapi bila datang manja dia, aku sorang je boleh rasa. Kahhh Kahhh.






okbai.




                                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


15 comments

May 13, 2012 at 10:04 AM

ala sweetnye..
jeles..
huhu

May 13, 2012 at 10:33 AM

@Ezy Chiaki
tak payah nak jeles sangat.
kui kui :P

ishakahad
May 13, 2012 at 10:48 AM

alolololo tomey..hahaahahahaha

May 13, 2012 at 12:10 PM

manjanya dia! ehhehee

May 13, 2012 at 12:37 PM

tuudiaa akram hang..
bf ke?
huhuu..

May 13, 2012 at 11:19 PM

so sweettt.... :D

mmg loyer buruk la...

May 14, 2012 at 1:37 AM

Alolo... suwit gitu dia :) baguslah... jangan gaduh-gaduh tau :)

May 14, 2012 at 8:17 AM

wewitt

May 14, 2012 at 9:28 AM

memang loyar buruk pun. hihi. tapi macam ni la yang seronok sebenarnya, jangan terlalu serius =)

May 14, 2012 at 7:14 PM

hehe. sweet laa dear :)

May 15, 2012 at 2:33 AM

geram2 pun sayang jgk kan....hahaha...pandai ko lukis...lukis gmbr aku satu...hehe..

May 15, 2012 at 12:58 PM

hee hambOi2.. sweet la korang ni .. guau2 manje tak pe hee ;)

May 15, 2012 at 4:39 PM

hahaha..kesimpulannya aku tgk korg sama sama domok..eh eh domok tu comel kan. hihihihihihi..

statement last tu mcm kenal je..

May 16, 2012 at 9:47 AM

hehe..ayat yg last tu mcm lirik lagu rsnya..lagu peberet akak satu ketika dulu

May 18, 2012 at 11:53 AM

hahaha mmg loyar buruk abis
bf kita ni kalau dtg perangai dia nak myakat mmg tak terlayan kkdg haha

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal