Loading...

Tuesday, June 12, 2012

Kehidupan yang ibarat zombie.



Aku rasa hidup aku dah macam zombie dah sekarang.
Penat nya Ya Allah sampaikan Akram asyik cakap kat aku "asyik tido je lah dia ni"
kalau boleh tengah berdiri pon aku boleh nak tertido.
penat punya pasal.



aku now tengah uruskan beli kereta baru.
alah viva je pon.
nak pakai kereta besar2 tak pandai nak drive (padahal tak mampu. keh keh)
and aku daftar kereta kat Johor (Hidup Johor!! Daulat Tuanku. Cantik Neo WWW1 Tuanku. Hehe. tetibe)
so nak tak nak berulang-alik lah aku ke Johor atau lebih terperinci nya Kota Tinggi.



Seminggu before aku pergi Perlis, aku balik Johor sebab nak register kereta bla bla bla.
lepas tu aku pergi Perlis 2-5 Jun.
Balik tu pulak sampai KL pukul 2am. esoknya terus masuk opis.
Dah la pukul 5am dah kene bangun sebab aku mintak tolong Akram hantar pergi kerja sebab kereta tak siap lagi lepas tuh orang yang aku selalu tumpang tu pergi BTN so takde sape nak hantar aku jadi nak taknak terpaksa mintak tolong Akram.
Fuhhhhhhhhhhhhh.


dari minggu lepas pukul 645am aku dah tercongok kat pintu opis.
kau mampu?
sampai guard dah cam muka aku.
muke pekerja berdedikasi (lah sangattttttttttttt)



so rabu sampai Jumaat lepas aku bangun hari2 pukul 5.
45 minit dalam kereta pergi kerja.
balik kerja pulak kene tunggu Akram amik dalam pukul 7pm.
malam pulak minggu lepas banyak hal jugak.
hari2 tido dalam pukul 1 ke 2 pagi. pukul 5 dah nak kene bangun balik.



Sabtu tu pulak aku balik Johor lagi sebab nak sign agreement kereta.
sampai lah Isnin semalam.
pagi ni still bangun pukul 5am sebab hari ni kawan aku still kat BTN lagi.
penatnyaaaaaaaaaaaaaaa :(



kalau kereta aku keluar Khamis ni, Sabtu malam nak kene balik Johor lagi amik kereta.
Johor KL dah macam KL Nilai je. hohoho.
Pn. Ibu dah pesan bawak Akram sekali sebab dia mana nak percaya aku drive.
Dah la sabtu tu nanti nak pergi wedding kawan Akram kat Jengka.
Then amik adik dia dengan barang2 sekali sebab cuti and hantar ke rumah kakak dia pulak kat Damansara Damai. Then baru lah kitorang balik Johor naik bas.
Aku rasa dalam bas nanti kitorang pengsan.



harap2 next week dah boleh bersenang lenang sikit.
tak larat nak macam ni hari2.



Tapi aku pelik kenapa Akram macam tak penat je.
padahal dia lagi la bangun awal jugak.
pastu masuk kerja 730am-630pm.
malam pulak tolong member pindah barang lah, tolong member ade masalah la.
tu belum dengan bola nye lagi.


ke aku yang manja sangat?
hahaha !




Thanks !! :')





okbai.



                                         
With Love : Syazwana Jamal :)


22 comments

June 12, 2012 at 8:37 AM

bc entry ni pon yui dah penat.. ulang alik sana2 sni..wah2..viva sudah mari..hihi.

June 12, 2012 at 9:14 AM

waaahhh...nk kuar kete dah diaaaa...thniah le...pasni gliran awk pulak bwk pakwe jln2 gi mkn best2..hihii...

June 12, 2012 at 9:34 AM

terbaik la akram!! wiwit..hehe..so, dah dapat viva jangan nak lumba2 kete lak ngan akram. hehe

June 12, 2012 at 9:48 AM

makaih..kemain gigih ulang alik.. klu akak, mmg dh givap dh..


psst, nk tompang kete baru voley??

June 12, 2012 at 10:27 AM

beli keta ni pandai drive tak HAHA? jgn naik atas divider ya kiki


akak hari-hari bgn kul 5 tp mmg kena tido awal kalau tak pening woo

June 12, 2012 at 10:44 AM

tdo wape jam jee... x sakit ke kak..
kalau saya dah demam!

June 12, 2012 at 11:34 AM

samelah kite pon pakai viva jek ;p

June 12, 2012 at 12:01 PM

hidup johor !!!!!!!!!! kuar kete baru la dia....no plat ape skrg???

June 12, 2012 at 1:03 PM

@MizzTina
terpaksa kak.
kalau tak tade duit
:(

June 12, 2012 at 1:11 PM

wahhhh ade bau viva baru laa..hihik

June 12, 2012 at 1:44 PM

pergh siyez penat..
ni mmg ketahanan yg kuat ni wana hehe
ape pun smg proses nk dpt kete ni setel cpt.. n dpt kete cpt lps tu leh bawak kte jlan2 kan eh tetibe haha

June 12, 2012 at 2:06 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
dah prektis 7 hari 7 malam.
kekeke

June 12, 2012 at 2:13 PM

@shahrazali
sekang JNQ. nak tunggu JNS macam lama lah pulak. hehehe

June 12, 2012 at 4:05 PM

semput napas aku baca aktiviti ko. mmg bole memengsankan diri ...

kaannn..lelaki stamina lain macam sikit kan.susah nak dgr dorg mengeluh penat.

June 12, 2012 at 7:56 PM

huwaa, boleh rasai betapa letihnya & ngantuknya ulang alik sana sini, tidur lambat. haaaa *menguap*

tidur cukup2, takut sakit nanti. Sakit sapa susah? ahaha XD

June 12, 2012 at 8:00 PM

untung ada akram tu ye....sayang sangat dia kat kamu :)

June 12, 2012 at 8:02 PM

jelesnye..
nk beli viva jugakkkkk!
hehehkk

June 12, 2012 at 10:05 PM

penat penat penat. sapa mampu tercongok depan ofis melainkan awek akram. hehe.

btw, untunglah dah nak ada kereta sendiri. hidup johor! :P

June 13, 2012 at 2:51 PM

iqa baca akak cite pun rase penat. haha.

kalau iqa, mesti nangis2 sbb penat mcm tu. :P

June 13, 2012 at 5:05 PM

Sonoknya dah ada kereta sendiri. Hehehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/pergi-hang-ke-hang-out-ehh.html

June 14, 2012 at 10:12 AM

wahhh nk dpt kereta sendiri tu.. hehehe boleh bwak fizah pergi jln2 kan? hehee

June 16, 2012 at 10:41 AM

Hidup Johor jugak!! (tetiba)... Akram ni entah-entah jelmaan Superman kot. Hehehe

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal