Monday, June 25, 2012

Bumblebee dah ade kwan baru. yeay !



                                   

Last friday aku balik kampung amik kete.
aku bawak Akram sekali sebab nak jalan jauh kan.
memang tak berani lah nak drive sorang2.
lagi pon Pn. Ibu memang pesan angkut Akram sekali.
mak aku mane percaya aku nak bawak kereta sendiri ni.



so Jumaat tu Akram balik kerja awal. aku pulak mentidak datang kan diri ke opis hewhewhew suka hati aku je.
kitorang amik bas pukul 730malam. actually terpaksa amik pukul 730malam sebab bas pergi kota tinggi tu bukan nya banyak sangat pon.
lepas tu tetiba ramai pulak budak sekolah menengah aku dulu yang aku jumpa.



paling tak boleh bla dan bangang yang amat terjadi kepada diri aku ni masa kat seremban.
aku naik bas dua tingkat.
aku dengan akram duduk seat bawah.
aku memang tak perasan la ade sorang budak sekolah aku dulu satu batch ni naik bas sekali dengan aku.
tapi dia duduk seat atas.
masa kat seremban aku saje turun bas sebab bas tu bukak aircond dah macam kat kutub utara.
aku pulak punye pandai tak bawak sweater. bagus sangat beku kat dalam tu.



masa aku turun bas dengan akram kitorang diri je lah tepi bas tu.
tetiba ade sorang minah ni dok lambai2 aku pastu gelak2 dari dalam bas.
aku ni pulak memang rabun tahap dewa ke lapan belas and berlagak tanak pakai spek konon2 tak hensem ah pakai spek hewhew.
aku tanya akram sape yang lambai2 tu.
akram cakap tak kenal.
memang akram tak kenal pon sebab kawan aku tuh masuk sekolah masa form 4 so memang tak jumpa lah akram.
aku pandang2 belakang takde pulak orang lambai2 balik.
dalam hati aku syak memang kawan aku ni just aku memang tak nampak sape.
last2 kawan aku give up. kahh kahh.



esoknya kawan aku tulis kat fesbuk memperkenal kan diri selaku pelambai tidak bertauliah dari dalam bas.
lerrrrrrrrrrrrrrrrr x-classmate rupenye.
kahh kahh.
aku cakap kenapa tak turun.
dia cakap malas sebab ingat bas dah nak jalan.
dia pon paham tahap rabun aku yang melampau tu tapi selalu bajet mata perfect tanak pakai spek.
so agak2 aku buat muke blurrr je dia pon pasrah dan paham. hahaha !




Hye. Saya Junior :D



balik KL aku drive Akram jadi penumpang.
memula aku memang bawak 80-90 je.
sampai highway kadang2 terkandas jugak sampai 120.
keh keh.
Akram cakap "amboi macam pro eh"
hehehe.



tapi lepas sampai RnR ayer keroh aku tukar dengan Akram.
lenguh giler kot.
and Akram drive sampai rumah pakcik dia kat Dengkil.
malam tu kitorang tumpang tido dengkil sebab aku memang tak berani la nak drive balik KL sorang2 kan.
dah la time tu dah pukul 12 kot.
naseb baik esok tu Ahad so boleh la berehat-rehat.
Akram kerja. padan muke. hehehe.



pagi ahad tu aku tumpang basuh kereta kat dengkil.
first time aku basuh kereta okey.
penatnya memang pasni taknak dah basuh kereta sendiri. hahaha !
dah la aku tak reti.
aku pergi basuh dulu satu kereta guna air sabun pastu dah siap baru bilas.
so ade sabun yang dah kering2 sikit kat kereta.
Akram balik kerja je ape lagi membebel lah dia.
bla bla bla bla *pengsan*



tapi disebab kan lepas balik kerja dia nak basuh sekali kereta dia maka kesempatan yang ada aku gunakan sepenuhnya untuk memaksa Akram memandikan Junior sekali lagi.
ehehehe.



petang tuh Akram teman aku bawak junior jalan2 tengok jalan nak pergi tempat kerja.
jalan2 biasakan diri dengan jalan.
before bawak kereta dia dah siap2 isikan air kereta. check ape yang patot sekali.
nak harap aku memang tak mungkin aku tahu. huk huk.
kalau aku retis mesti masuk mangga dengan tajuk besar "SYAZWANA beruntung punyai mechanic peribadi"
kahh kahh. *pitam*



lama jugak aku drive.
sepanjang jalan tu memang mulut Akram pon tak berenti bercakap.
ade je benda yang dia pesan kat aku.
membebel nya lagi.



so bila aku drive sorang2 pagi tadi sunyi je bila Akram takde.
tade sape nak membebel sebelah aku.
hehe.



balik tu Akram ajak nak pam tayar. ajar isi minyak.
dan disebabkan aku tak gaji lagi plus bulan ni banyak gila guna duit yang berulang alik balik johor bape kali tu, maka aku telah merembat touch n go Akram dan memaksa Akram isikan minyak Junior full tank juga mengepow Akram duit belanje lima puloh hengget. hewhewhew.
eh tak lah. aku tak pow pon.
Akram yang tetiba berenti kat shell pastu pergi kaunter and isi minyak pastu before balik tetiba bukak wallet and bagi duit dengan pesanan "nah duit belanje seminggu"
thanks honey !!!



Thanks jugak untuk ini !! :)
kau percaya Akram pakai casing light pink sebelah kanan tu.bajet sweet je kan. hoho.


                                                           
okbai.


                   
With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

June 25, 2012 at 10:08 AM

wah2..untung ada "driver" leh gantikan..hihi.

June 25, 2012 at 10:40 AM

fon tuuuuuuu <3

June 25, 2012 at 10:56 AM

dh de kete dah diaaaa...best ahh..Sweet jek korang ni kan..hikhikhik...

June 25, 2012 at 11:03 AM

yeaaaa.... viva dia dah sampai.lehla bwak g jalan-jalan pasni ♥

June 25, 2012 at 11:45 AM

sweet tol akram kau ye

June 25, 2012 at 1:19 PM

alahai.. baiknya akram :)

June 25, 2012 at 2:14 PM

hewhew pakai spek mmg x ensem lorrr..akak tgh berkira nk melasik ni tp x dipersetujui oleh encik hubby..eleh sbb mahal cer murah esok gak sure dia bg buat haha


bertuah ada boyplen cam akram..jaga dia baik-baik ekk walaupon x menahan dia pakai casing light pink tu haha

June 25, 2012 at 2:42 PM

Alahaiii.... suweet sgt kut :)

June 25, 2012 at 6:35 PM

hihi nanti lama2 awak terer la drive sorang2 ;p

eh eh sama la kita, rabun tahap dewa tapi ta nak pakai spek, takut tak hensem dah namti..hikhik

June 25, 2012 at 10:40 PM

nk viva jugakkkk..
='(

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal