Loading...

Wednesday, July 24, 2013

Roti John yang lain sikit.




Semalam tetibe satu hari tu Akram asyik la dok tanye2 aku petang nak buke ape petang nak buke ape.
Memula aku ingat saje je lah dia nak tanye sebab die kan kepochi ape aku buat semua die nak amik tau. So aku cakap je lah teringin nak makan nasi kukus ayam goreng rempah sebab macam dah lame giler tak makan.
Pagi pukul 10 dah tanye sibuk je dah la semalam aku selsema teruk rasa dan2 tu nak pergi carik nasi kukus. Naseb Iman kuat lagi. Haha!


Pastu petang sikit dia wassap aku tanye lagi nak buke ape petang tu.
Aku jawab lagi nasi kukus.
Pukul 4 tanye lagi.
Eh mamat ni saje nak menduga keimanan aku ke ape?
Mentang sekang aku dah boleh control marah.
Pastu aku jawab "Bape kali nak tanye ni asyik tanye je kan dah cakap banyak kali tadi"


Pastu barulah die cakap macam nak datang berbuke dengan aku kat KL.
Hahahahha!
Inilah lelaki.
Mengalahkan perempuan die punye mukadimah.
Sibuk nak berkias-kias.
Cakap je lah rindu dengan aku. Nak berbuka dengan aku kan senang.


Mase die balik kerja tu aku pesan siap2 terus mandi terus gerak pergi rumah aku.
Die bukan boleh lame2 nanti tertido pastu kejut tak bangun. Sentap gaduh.
Siap cakap dengan aku "Kali kedua tak jadi kot macam ari tu. Lain kali mungkin lah"
Pastu gelak-gelak.
Rasa macam nak cekik je.


So pukul 630petang aku sampai rumah ngam ngam soi tak lama lepas tu Akram pon sampai area rumah aku.
Terus decide nak pergi Bazar Pantai Dalam.
Sebab paling dekat dan senang.
Tempat makan pon banyak nak duduk berbuka.



So ini adelah menu berbuka semalam.


Sape yang duduk or pernah pergi area pantai dalam tau lah kot. Ade satu tempat tu nama die Bazaria pantai dorang buat macam food court.
Actually tapak tu dulu memang tapak bazar.
Since now dorang dah buat food court so gerai2 bazar ni bukak kat depan2 kedai food court tadi.
Memang meriah giler lah.
Banyak sangat kedai.
So kitorang berbuka kat salah satu kedai kat food court tu.
Makanan beli kat bazar.
Air order kat food court. Mihun sup tu pon order kat food court.


Aku macam biasa mengikut keinginan tekak untuk makan nasi kukus ayam goreng rempah.
Selalu kalau tak pose balik rumah makan nasi kukus ni rasa macam tak cukup je.
Bulan puasa makan separuh dah senak perut.
Tapi lichen tatap lichen.
Membazir amalam syaitonirojim kate ko.


Kuih cara kuih wajib beli kalau pergi bazar.
Kuih wajib Akram macam biasa tepung pelita.
Pastu Akram beli kebab kambing macam biasa die memang tak boleh nampak perkataan berkaitan kambing memang macam ade kuasa magnet akan tarik die ke kedai tu.
Aku syak dulu mase mak die preknen kan die ade sikit terkenan daging kambing kot.
eh?



Dan menu yang pertama kali aku jumpe semalam. Roti John tapi guna roti biasa.



Gerai roti ni betul2 kat sebelah gerai kebab kambing yang Akram beli.
Mase kitorang beli kebab kambing tu memang tengah ramai orang beli roti ni.
Tapi kitorang macam tak rasa nak beli.
So lepas beli kebab kitorang bla.
Aku pergi tempat jual nasi kukus.
Lepas beli nasi kukus Akram cakap macam sedap je kalau beli roti tu.
So ke gerai roti John la kite.


Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii sampai2 gerai tu je dah tinggal 1 je ni last.
Giler laku kau.
Terus dan dan rasa tahun depan nak meniaga roti John camni kakakaka.
Yang aku beli ni yang biasa. Rm3.00 kot. Ke rm3.50 camtu lah.
Die ade yang special.
Kalau special luar roti tu die salut kan dengan telur. RM5.00
Boleh pilih ayam ke daging.
Disebabkan takde pilihan makan boleh la beli yang biasa ni.


Roti die guna roti potong tu tapi tebal gilersssssssssss.
Macam kalau korang pernah makan Kacang pool kan die serve dengan roti tebal kan.
Ha lebih kurang camtu lah.
Sedap.
Esok2 boleh la try yang special pulak.


Petang ni nak makan ape ye?
Boring pulak hari2 kene pikir nak berbuka ape.
Korang buke ape petang ni?




With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

July 24, 2013 at 1:21 PM

amboi dah pikir nak buka apa! haha

keram rindu leteww tp malu nak cakap

:p

July 24, 2013 at 1:46 PM

okeh, air liuq bertakung, wa nak pi carik roti john murah lah gini..kalau jumpe lah kan.

July 24, 2013 at 4:07 PM

Xpnh tau pn roti john ada mcm tu..mcm tringin nk buat tp x reti dan x konpiden..hahaha...lg 1,slma 5thn dduk kl ni x pnh pn bli roti john sbb rasa roti john kt cni mcm x sama dgn roti john kt Miri...hahaha...matikla, nk sma je kan.mmg x la..huhu..Oh ye,blog awk cantek..walpaper lawa,cun...bekground cantik...nk jugakkkkk.....

July 24, 2013 at 8:49 PM

Tapi berkesempatan juga makan roti john. Rasanya itulah roti john paling sedap yang pernah rasa.

July 24, 2013 at 9:32 PM

Kite hari2 nak nasik jugak untuk berbuka.. Heheh.. Alhamdulillah, masih gigih masak sendiri.. =)

July 25, 2013 at 10:47 AM

ya Allah kak, bgusnyaaa ada bf yg care macam akram tu... jeles tu kak... nak sangat lelaki macam tu...

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal