Wednesday, June 10, 2015

Resepi : Jemput-jemput ayam bersama cheese dan telor




Lama dah tak kongsi resepi senang kat sini kan.
Kadang2 tu masak jugak tapi malas nak tepek sini.
So pagi tadi sebab merajinkan diri try satu resepi baru, maka aku share la kat sini.
Actually haritu jalan rumah kakak ipar. Dia la yang bagitau resepi ni. Tengok2 macam senang je jadi kasi try la satu kali.


Bahan-bahan:
1. Ayam bahagian isi.
2. Keju
3. Bawang besar
4. Telor
5. Sayur ikot suka. Aku pakai carrot je sebab itu je dalam peti ais.

Cara-cara:

1. Ayam tu potong kecik sikit. Bawang pon potong kecik sikit. Telor aku guna dua biji. Tapi ikot la berapa banyak ayam korang guna ye.

2. Ayam, keju, bawang besar, telor di kisar sampai halus. Masa kisar tu masukkan la perasa macam garam, lada hitam, lada sulah. Kat rumah aku memang ada chili pepper and basil. So aku tambah tu jugak. Depends. Kalau nak masukkan perasa burung hering pon boleh jugak. Ekekeke.

3. Gaul bahan kisar dengan sayur. Ikot jugak nak campak sayur apa.

4. Nak goreng minyak penuh boleh. Nak grill pon boleh. Macam aku guna non stick pan. Letak mintyak sikit je pastu buat ala2 grill. Dia cepat je masaknya. So pandai2 la jaga api ya.

Senang je kan? Biasalah orang pemalas macam aku ni memang akan cuba benda2 simple je. Ekekeke.
Tapi laki aku dah bagi hint nak makan nasi Arab. Hmmmm. Nanti aku fikirkan sama ada nak dengar cakap die atau nak buat2 sakit so boleh makan kat luar je. Bahahaha.

Dah siap boleh la makan sambil tengok cerita Dia isteri luar biasa tapi aku tak tau mana yang luar biasanya. Kahkahkah.

Patot kene tukar tajuk. Dia..suami luar biasa.

okbai.



With Love : Syazwana Jamal :)


5 comments

June 10, 2015 at 3:08 PM

wahhh menarik ni... rasa nak cuba la...

June 10, 2015 at 4:21 PM

jadikan inti roti pita pun sedap ni kan. buh salad and sos. wow hihi

June 22, 2015 at 3:18 PM

weh...apesal rajin betul masak makanan yang tempting gini?
selamat berpuasa wana

June 23, 2015 at 1:34 PM

wah..mudahnya nk buat..boleh try..hihi

July 22, 2015 at 11:45 AM

Puan isteri yg rajin hihi

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal