Wednesday, November 17, 2010

Juadah aidiladha



 

Selalunya tiap2 tahun En. Jamal dengan Pn. Saerah akan masak nasi ayam je untuk raya haji..
Sebabnya mudah dan sedap..
Tapi nasi ayam spesel la kan..
Hihihi xD

Yela aidilfitri dah makan ketupat so raya haji kita makan lain la kan..
Tapi tahun ni entah kenapa mereka masak ketupat dengan lauk-pauk raya..
Tapi ketupat segera je la kan..

Bak kata khiriyah
‘buat apa susah-susah..kan ade ketupat adabi..the mudah the cepat dan yang penting the sedap'
Bhahaha
xD


ketupat kanan tuh orang bagi

ketupat wajib la ada kan..
kalau takda nak makan ape plak?
:D



rendang daging lembu

desebabkan dah raya korban mestilah ada orang korban lembu..
so daging lembu pon banyak la..
so harus di masak rendang
:D


sambal goreng

sambal goreng ni makanan orang jawa..
selalunya orang johor je banyak buat..
dulu2 macam tak komersial..
sekarang ni kenduri kawen kat johor dah banyak dah masak lauk ni..
:)

sambal goreng ni ada perut lembu@babat, paru, tempe, kentang, cili kering yang di hiris halus2, soon(tak taw eja camne) ngan tahu kering..
aku tak reti masak so tak boley letak resipi..
nanti aku dah belajar aku letak eh
:D 



ayam merah

ayam masak merah ni faveret aku..
ayam masak lain aku tak suka sangat..
so ni kira lauk wajib ada kalau masak ketupat la..
:)



sambal kacang

lastly sambal kacang..
yang ni pon same..
lauk wajib ada kalau masak ketupat..
sebabnya aku tak reti makan ketupat kalaw takde sambal kacang ni..
rasa macam tak lengkap je makan..
xD


okey tu jek..
nak sambung makan..
err yang ke bape kali eh?
heeee
xD




With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

November 17, 2010 at 10:00 PM

sedap bangat seyh sambal goreng tu.
tp rendang dagig tu sangat dry je

November 17, 2010 at 10:07 PM

@MomTom
errr senanye tak lah dry sangat..
tapi dalam gambar nampak macam dry jek xD

November 17, 2010 at 11:12 PM

untung seh.aku pagi raye makan kat McD sorang2.sedeh gile.:(

Terkini:
1. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci
2. Selamat Hari Raya Aidiladha
3. Perempuan Tuh Tak Boleh Tahu Yang Seluar Aku Koyak

November 18, 2010 at 10:14 AM

@Zulfahmi Abidin
haha..awatnya??tak balik kampong ka??
:)

November 18, 2010 at 5:42 PM

@Zulfahmi Abidin
wakakaka
ni mesti kes x bangun pagi
:p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal