Wednesday, November 17, 2010

Puding batik Pn. Saerah



Disebabkan semua jiran-jiran hantar ketupat kat umah aku bawak kuih segala bagai..
Maka Pn. Saerah pon nak jugak buat kuih..
Tapi actually pudding ni tak penah pon dibuat..
Ni kira percubaan pertama la berpandukan resipi yang kawan dia bagi.


Bahan-bahan:
  1.  Biskut marie
  2. Jelly
  3.  Butter
  4. Secawan gula
  5. Secawan milo
  6. Secawan serbuk koko1
  7.  tin susu


Cara-cara membuat:


Masak jelly berpandukan cara-cara yang disediakan di belakang pek xD



then masukkan gula ke dalam jelly..

Cairkan butter..masukkan butter yang dah cair tadi ke dalam jelly..

Masukkan serbuk koko and milo pulak..

Lastly masukkan susu




Godak sampai tangan lenguh dan sebati xD

Biarkan agar-agar tadi menjadi agak likat

Masukkan biskut marie yang dah di pecah-pecah

tuang dalam bekas..




sejukkan..

Siap!




nyum nyum

selamat mencuba!

xD


With Love : Syazwana Jamal :)


2 comments

November 17, 2010 at 9:10 PM

wow. mcm menarik je. nnti bg aku skit.

November 17, 2010 at 9:14 PM

@MomTom
ala buat la..
senang je tuh
:D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal