Wednesday, February 15, 2012

Aku still tak rasa itu adalah perkauman antara lelaki dan wanita.



                              
Hari ni aku pergi kerja lambat sikit. saje.
semalam aku dah plan dah malamnya nak tengok Vanilla Coklat lepas tuh nak tengok Pelangi Kasih.
tapi lepas balik kerja dalam pukul 5.30pm aku macam ngantuk gila.
terus tidur.


ingat nak tidur kejap je sekali hamikkkkkkkkkk pagi ni baru bangun.
naseb baik period.
adalah jugak aku terjaga-jaga time tidur tuh tapi memang tak boleh bangun.
last2 Vanilla Coklat kemana Pelangi Kasih ke mana.
okey stress !



tadi aku bukak blog Kak Di.
blog feveret aku.
sampai aku dah hafal url blog dia walaupon berbelit lidah aku ni nak nyebut.
memang tiap2 hari kompem aku akan terjah blog dia dulu. hahaha !



aku baca entry romantik Kak Di.
lepas tuh ada satu ayat tuh aku rasa macam cool so aku letak dekat status aku.
sekali ada lah sorang mamat ni emosi.
aku takde niat pon nak diskriminasikan lelaki ke ape.
aku just rasa ayat tuh macam comel je.
sekali dia pulak nak bangkang2.
ayat kalau elok takpe.
menyakitkan hati pulak tuh.




Orang lelaki ni, bak kata kawan laki aku, dorang ni fitrah dia pada yang masuk akal. KEBANYAKKAN lelaki kalau sentuh bab-bab romantik ni mesti dorang buat nak tak nak je sebab bagi dorang benda-benda romantik-romantik like bagi-bagi bunga, coklat, teddy bear ni segala semua benda remeh-temeh. Kalau takde pun tak mati. Memang dorang ada jugak sifat romantik tu, tapi KEBANYAKKANNYA lebih suka simpan, malas nak tunjuk. Nak simpan buat apa pun aku tak tau. -Kak Di-








kau rasa ayat tuh berbaur perkauman antara lelaki dengan perempuan ke?
aku rasa tak.
LELAKI sila bagi pandangan ye.
mana tau korang pon fikir macam tuh jugak.
maklum lah aku ni jahil sikit -__-



dah la cakap aku kaki kopipes status orang.
hello aku siap email Kak Di lagi mintak kebenaran nak update kat status dengan blog.
pastuh sukati nak cakap isteri malang lah ape lah.
tak tahu hujung pangkal main redah je.


hari tuh dia dok tak puas hati dengan Ustaz Azhar Idrus kat fesbuk.
kot ye pon tak suka tak payah la nak memalukan orang lain.
blogger jugak dia ni.
mungkin dia ni kurang kasih sayang kot.



eh panas pulak aku dengan mamat ni.
okey lah marah2 ni elok pergi makan.


okbai.


                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


27 comments

February 15, 2012 at 9:17 AM

kasi lempang sama dia..haha,

February 15, 2012 at 10:21 AM

rsnya mamat tu ada masalah kecelaruan emosi tak? manjang x puas hati dengan orang jer..

February 15, 2012 at 10:29 AM

pg² dh marah.. ish..

February 15, 2012 at 10:45 AM

blog Kak Di tu mmg x boleh nk komen-komen eh? Akak pegi buka tadi..menarik gak blog dia

February 15, 2012 at 12:48 PM

ala..lelaki memang ego....

February 15, 2012 at 2:03 PM

depa ni tacing lebih drpd pompuan.haha

February 15, 2012 at 2:13 PM

assalamualaikum

kdg2 kita kne berfikiran terbuka....janghanlah semua bende di dunia ini perlu diambil berat sbg isu perkauman..hormati hak org lain...

February 15, 2012 at 2:29 PM

@nuyui a.k.a miss YUI
kalau dekat memang dah lempang dah.
wakakaka

February 15, 2012 at 2:30 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
agaknya la tuh kot.
perang dengan makwe barangkali
:P

February 15, 2012 at 2:30 PM

@mizzkechique
nak wat cemane.
orang carik pasai.
hahaha

February 15, 2012 at 2:31 PM

@ciK LyndaWawa
I like ur comment
wakakaka

February 15, 2012 at 2:31 PM

@O CIKTEDDY
sensitif tak kene tempat.
geram !
haha !

February 15, 2012 at 2:32 PM

@sahromnasrudin
betol tuh.
saya setuju.
hehehe

February 15, 2012 at 3:51 PM

xsnke , lelaki nie emo jugak yee.. hehehe

February 15, 2012 at 4:02 PM

@teha
lelaki kalau emo lagi teruk daripada perempuan. hahaha !

February 15, 2012 at 4:09 PM

huhu.. dalam apa2 hal pun kena berpada-pada kan :)

February 15, 2012 at 4:32 PM

emo gile laki tu~ fikir pakai akal ke pakai emosi... geram la pulak~

February 15, 2012 at 4:35 PM

haha...dy dtg period kot..

February 15, 2012 at 5:00 PM

Lelaki. mgkin dia simpan romantik utk situasi tertentu jgk kan..hihi

February 15, 2012 at 6:06 PM

@amna
komen yang menarik
:)

February 15, 2012 at 6:07 PM

@dhiera
kite lagi geram.
hahahaha.
tapi now dah tak geram dah :D

February 15, 2012 at 6:07 PM

@❤~Emma Abduh~❤
mengalahkan perempuan.
hahaha !

February 15, 2012 at 6:07 PM

@Ct Aja
mungkin.
tak ramai pulak lelaki bagi komen.
huhuhuhu

February 15, 2012 at 9:31 PM

aiseh, anak sapo la tu =="

tapi lelaki mmg byk yg gitu =="

kdg2 kite tak tau ape dlm otak die tu..aishhh

February 15, 2012 at 9:46 PM

@schaze zainn
lelaki suka cakap perempuan complicated tapi dorang lagi complicated. hahahaha !

February 15, 2012 at 10:31 PM

hish..bawak bertenang je nad tengok yg wana punya fb tu..debik mamat tu baru tahu..

p/s :: wana skunk kt melaka ka?hehe...jauh sikit la nk g kuantan..:)

February 18, 2012 at 9:30 AM

ahaha..meh nak bg sedepuk kat dia..;p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal