Wednesday, January 11, 2012

Sabar okey sayang :)



                                       



malam tadi aku tido dengan tak tutup lampu bilik.
sebabnya aku takut.
boleh camtuh?
padahal housemate aku ade je kat bilik sebelah.
tapi apesal entah malam tadi rasa takut je kalau gelap.
entah hape2 je aku ni padahal dah dekat setahun duduk rumah ni tak pernah pulak kau nak takut tido dalam gelap.



eh tapi kan sebenarnya aku memang penakut pon.
lagi2 kalau housemate aku semua takde.
memang sumpah rumah aku lah yang akan jadi paling terang even dah pukul 3 pagi.
memang aku akan bukak semua lampu.
biarlah tido sakit mata ke ape ke janji terang.
lainlah kalau dah kawen. makin gelap makin bagus. kahhh kahhh. PANGGGG



eh ape yang aku dok mencacai dari tadi ni seh.
nak cerita lain keluar cerita lain pulak.
biasalah manusia kan mudah lupa.
bukan melayu mudah lupa ke?
okey tengok mengarut lagi bukan-bukan.





Akram kat Johor sekarang.
hari ni bawak ayah dia pergi check up.
ayah dia kan kene operate buang kaki bulan lepas.
so ayah dia mintak tolong bawak check up dekat hospital JB.



pagi2 lagi dah mesej aku masa siap2 nak pergi hospital.
ish nak siap2 pon nak bagi taw.
tak pasal2 aku terjaga dari tidur.
potong stimm je. tak boleh tengok orang senang. apa pon tak boleh (ayat aku suke cakap dengan dia)


last2 dengan aku2 sekali terus tak boleh tido.
takpe petang nanti aku qada' balik tidur aku.


dalam pukul 11am Akram cakap ayah dia nak kene admit.
dokter cakap ade tempat yang kene potong tuh ade nanah sikit.
so kene masuk wad.
and dorang (Akram and mak dia) kene balik dulu amik barang2 ayah dia.



and ayat yang paling aku suke.

aku tanya "balik rumah sorang ke amik barang?" means mak dia teman ayah dia kat ospital lah kan.

Akram jawab "taklah. bawak mak sekali lah. mak je yang  taw barang2 ayah yang nak kene bawak. tataw pon"



part "mak je yang taw barang2 ayah yang nak kene bawak" tuh macam sweet sangat.


biasalah sape lagi orang yang kita boleh harapkan selain dari partner kita kan.
tabah betul mak Akram :')




aku tanye dokter cakap ape lagi.
dokter cakap baik masuk wad. takut ada jangkitan and lama2 kene potong atas lutut pulak.
now dia nak bukak jahitan dengan nak cuci.


ngeri aku dengar.
kalau aku ade kat tempat Akram kompem air mata aku mesti dah boleh jual sebab banyak sangat.






sabar okey sayang.
nanti balik sini kite buat kan triffle yang kamu suke sangat tuh. :)


                                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


40 comments

January 11, 2012 at 12:29 PM

semoga segalanya ok ok saje~
nak jugak trifle wana!

January 11, 2012 at 12:40 PM

semoga ayah Akram awak tu cepat sihat dan baik:)

January 11, 2012 at 12:44 PM

hehehe rara pon tidur x tutup sume pintu,kalau hubby balik baru tutup sume.heheh

January 11, 2012 at 12:45 PM

semoga xde pape berlaku.. :)

January 11, 2012 at 12:55 PM

@dhiera

sila lah datang rumah.
hehehe

January 11, 2012 at 12:56 PM

@laskar pelangi

insya allah.
doakan yang terbaik.
:)

January 11, 2012 at 12:56 PM

@Cikpuan rara

hehe.
org baru kawen katenyaa.
:D

January 11, 2012 at 12:56 PM

@mizzkechique

aminnn aminnn
:)

January 11, 2012 at 1:07 PM

selalu berhadapan dengn situasi cm gini bila pratikal..moga tabah..semuanyer untuk kbaikan jugak kn?

January 11, 2012 at 1:13 PM

@mira maisara

yup.
insya allah.
dipermudahkan :)

January 11, 2012 at 1:30 PM

Salam dear....

Moga ayah Akram cepat sembuh da dipermudahkan segala urusan.... Amin... (^_____^)V

January 11, 2012 at 2:06 PM

sian ayah akram..


akak pon penakut juga wana..


best akram dpt girlfriend pndai wat trifle..nnt akram balik jb amik ayah dia tapaw tuk akak sikit eh hehe

January 11, 2012 at 2:39 PM

semoga ayah dia baik2 je..

eh eh...wana takut gelap...hehe...sabo jer lah..nge..:)

p/s :: wana tu dh kurus..nk kurus apa lagi..:)

January 11, 2012 at 2:59 PM

okay. konpem sweet. hik. doa2 bebanyak supaya ayah aqram cepat sembuh. ;)

January 11, 2012 at 3:07 PM

tu la tabah akram dgn keluarganye.. semoga semuanye berjalan dgn lancar.. kalau kite kat tmpt die pun kte tak taw kte bole setabah itu atau tak ..

January 11, 2012 at 4:21 PM

@SiS NaD

aminn.
thanks sis nad.
hehe

January 11, 2012 at 4:21 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

alamak kang tak sempat sampai jb dah habes kene kerjakan dengan akram. dia dah la kuat makan. huhuhu

January 11, 2012 at 4:22 PM

@Miss Nadya

bila masa lah kite kurus.
wuwuuuu

January 11, 2012 at 4:22 PM

@Syazana Nazri

aminnn.
insya allah.
sentiasa doa ;)

January 11, 2012 at 4:23 PM

@nazirah


tahu takpe babe.
kite dah la kuat nangis.
haha

January 11, 2012 at 4:40 PM

semoga cepat sembuh untuk ayahnya (:

January 11, 2012 at 4:41 PM

tawakkal yek

January 11, 2012 at 4:46 PM

sgt tabah okee..

ayah akram kena potong dr mn smpai mn wana?

nk triffle juga!;p

psss : thanks wana!hee..akhirnyaaa..heee

January 11, 2012 at 5:06 PM

semoga si dia tabah ye...setiap yg berlaku tu ade hikmahye... =)

January 11, 2012 at 6:25 PM

@shiema sufian

aminn.
thanks :)

January 11, 2012 at 6:25 PM

@Un Phat Lee

insya allah.
thanks :)

January 11, 2012 at 6:26 PM

@Juliet_iRa~"

ta boleh.
triffle untuk syg kite je.
hahaha.

p/s : kaki kanan sampai paras lutut.

January 11, 2012 at 6:26 PM

@MiSz fiFiEyQa

aminn.
insya allah.
thanks :)

January 11, 2012 at 6:40 PM

fuh..
arap diorg tabah..

blog makin comel..
jeles tgok menu tab tu..

January 11, 2012 at 7:04 PM

@Ezy Chiaki

blog awak pon comel jugak ape.
hehehe

January 11, 2012 at 8:37 PM

awak sama la.. kita pun tido bukak lampu..huhu..

January 11, 2012 at 8:48 PM

@Hawa Ahmady

hehe.
malam ni nak jadi berani pulak
:P

January 11, 2012 at 9:06 PM

triffle? x penah rse.. nk gak bole? ala, bolehlah.. haha XD

January 11, 2012 at 9:56 PM

@Miss Xyz

taboleh.
kuang kuang kuang
XD

January 11, 2012 at 10:23 PM

semoga keluarga akram bersabar ya..moga ayah akram cepat sembuh, amin..

January 11, 2012 at 10:24 PM

@Cik Lia Lomi

thank you cik Lia.
aminn :)

January 12, 2012 at 1:08 PM

operate buang kaki? sakit apa? kencing manis ke?

January 12, 2012 at 2:21 PM

@C.M.A @ CikMoonAdnan

yup kencing manis.
:)

January 12, 2012 at 6:27 PM

semua dugaan. terima sebagai penebus dosa. sebab tu dr sekrg pun kite kene jaga kesihatan dan pemakanan. takut seyh. semoga akram tabah dalam menghadapi ujian buat keluarganya. ko jangan nanges over plak. kang akram jadi sedih plak. =p

January 12, 2012 at 6:42 PM

@Hanie Dew

mane de.
aku kan kuat macam harimau.
hahaha

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal