Tuesday, December 21, 2010

Elak laptop kene curi dalam kereta.





salam.
  
before aku balik johor adalah satu hari tuh aku keluar dengan one of my classmate kan.
aku bawak laptop sama time tuh.
pastuh kitaorang pon singgah la satu kedai makan ni sebab nak lunch.
aku malas nak bawak laptop keluar.
so aku decide nak tinggal dalam bonet kereta jek.
tiba-tiba classmate aku cakap.

'eh jangan tinggal camtuh.cabut batery laptop tuh'

aku blur2.
pastuh dia pon cakap lah pencuri ada alat nak kesan laptop dalam kereta even kat bonet pon.
so bila kita cabut batery daripada laptop alat tuh tak dapat lah nak mengesan.
batery tuh boleh letak mana2.
letak sebelah laptop pon takpe.
asalkan tak dipasang dekat laptop tuh.

aku pon dengan sengal2 ayamnye.

'eh yeke?apesal aku tak taw eh?heeee'

dia pon cakap.

'ni si (nama boipren dia) yang ajar.


so kamu-kamu di luar sana tuh awas dengan pencuri laptop yang semakin berleluasa yep.
kalau nak tinggal laptop dalam bonet pastikan batery laptop di cabut dahulu.
sebab nya tinggal laptop dalam bonet pon dah tak selamat sekarang.
:)


p/s: kalau aku salah sila betolkan :)

  




With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

fifiecutie
December 21, 2010 at 1:05 PM

thnx for sharing ya..mcm tau je sape classmate ko tu..hehehe..

December 21, 2010 at 1:15 PM

oo.. patot laa. ak tau pasal diorang bole gune alat pengesan tu (abang ak bgtau heehe) tapi tatau plak sebab batt dye..! selame ni ak duk la kendong2 lappy berat 10kg tu.. T___T

December 21, 2010 at 1:16 PM

@fifiecutie
ceh afie..
shhh..
xD

December 21, 2010 at 1:16 PM

@azureEn
taw xpe..
laptop aku pon berat
penat!
xD

fifiecutie
December 21, 2010 at 1:16 PM

thnx for sharing ya..mcm tau je sape classmate ko tu..hehehe..

December 21, 2010 at 2:40 PM

@fifiecutie
amboi afie banyaknye komen..
shhhhh..
:D

December 21, 2010 at 5:59 PM

cmne dorg bleh detect bateri lptop? giler hbat alat dorg pkai~XP

December 21, 2010 at 8:57 PM

@dausmus
ntah la..nanti aku tanye pencuri tuh.kikiki
XD

March 19, 2011 at 4:59 PM

tq share this tip

March 19, 2011 at 5:11 PM

@Zaza
same-same
<3

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal