Saturday, December 11, 2010

Tutorial hilangkan word verification.



actually dulu masa mula-mula aku berblogging aku pon tak perasan mende nih.
(cewah macam la dah lame sangat :p)
sebabnya kalau aku sendiri komen dia tak keluar word verification tuh.
tapi bila blogger lain komen baru dia keluar.
so aku pon tak perahsan la kan.

bila innz cakap pasal hal ni kat blog dia baru aku p check setting aku.
upanya aku pon tak off lagi word verification tuh.
huahuahua

kalau ada sapa2 yang taktaw ape tu word verification mai tengok ni.




kan macam susah kan orang nak komen.
kalau salah kene masukkan lagi huruf2 jadah tuh.
hehe.

tadi masa aku BW jumpa blog yang pakai mende ni lagi.
tak taw lah diaorang tak perasan macam aku or saje2 nak pasang mende tuh.
tapi seyes mende tuh menyusahkan orang nak komen.
:)

so macam mana nak hilangkan mende tuh?
senang ja.
buka dashboard.
pergi setting > comment > show word verification for comments.

pastuh click kat  No 




pastuh save!
siap..




p/s : thnx innz sebab selalu jek perihatin masalah2 blogger baru ^^


  


With Love : Syazwana Jamal :)


4 comments

December 11, 2010 at 7:12 PM

nice info...

December 11, 2010 at 8:08 PM

@efa
heee..
thnx!
saje share mane yg patot
:D

December 11, 2010 at 8:17 PM

ak rase ak pakai. sbb nak elak spam. hehehe. =P

December 11, 2010 at 8:19 PM

@azureEn
hahaha yeke
sibuk la mende tuh
kikiki
xD

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal