Saturday, December 11, 2010

Tutorial cantikkan comment box.



     

ada orang tanya macam mana nak buat komen box yang cantik macam aku punya tuh.
(pehrahsan :p)




okey nadia mintak aku share pasal komen box aku.
so ni untuk awak ye
:)

macam biasa pergi bukak dashboard > layout > edit html

tick dekat expand widget templates

cari kod kat bawah ni guna control F pada keyboard

]]></b:skin>

kalau dah jumpa boleh la masukkan kod kat bawah ni dekat atas kod tadi



#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}


okey dah siap semua baru lah save.
senang kan
:)




p/s : tutorial ni aku belajar kat blog liyana.blog dia memang cantik :)
With Love : Syazwana Jamal :)


21 comments

December 11, 2010 at 9:33 PM

wahhh menarikk

December 11, 2010 at 9:41 PM

@zacky ~786~
cantek menarik tertarik kaw memang da bomb!
keh keh
xD

December 11, 2010 at 10:37 PM

he..he..trma ksh sudi buat tutorial utk kita...really appreciate it :)

December 11, 2010 at 11:26 PM

@ayanuts
heeee
no biggie lah dear
:)

December 12, 2010 at 12:21 AM

aku kecikkan size kotak , tulisan, ouh.

December 12, 2010 at 1:16 AM

@I n n z
haah..taw
aku edit gak tapi kecik2 nanti tak nampak..
al maklumlah rabun
kekeke

December 12, 2010 at 6:06 PM

den punya dah cantik dah rasa
heheeheh

P/S : Hai Akak Dan Abang Artis! Kamu Suka Menulis Cerpen? Ada Contest Untuk Kamu!

December 12, 2010 at 6:37 PM

wah chantik...
huhuhu.

December 13, 2010 at 2:27 PM

eee...best2..memang mencari pun...tutorial ni..tapi tak tau apa tajuk..mekasih...

December 14, 2010 at 12:38 PM

colour boleh tukar tak ?

December 14, 2010 at 2:38 PM

@hans
hehe cantek2..
xD

December 14, 2010 at 2:40 PM

@erie
heeee try lah
:)

December 14, 2010 at 2:40 PM

@mizzura
same same kasih
xD

December 14, 2010 at 2:41 PM

@Nadhirah-chan Sensei
boleh..
kene rajen cari lah
:)

February 12, 2011 at 6:17 PM

tengs for the tuto :) nak try lah ..hehe

February 15, 2011 at 11:33 AM

@nurul ain

no biggie dear

:)

March 20, 2011 at 2:03 AM

nape saye buat xjadi ek?? =(

March 20, 2011 at 1:25 PM

@hana

erkk
mesti ada salah mana2 neh
:)

October 1, 2011 at 12:44 AM

thanks ye =)

October 22, 2012 at 3:27 PM

hurmm xjd lah..btw nice blog

July 2, 2013 at 9:21 PM

macam mana nak buat kotak komen macam ni ea? cantik lah...plizz ajar.. TQ ^__^

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal