Saturday, March 19, 2011

Batak kejap dekat Terminal Bersepadu Selatan (TBS)



 
 
semalam tido pukul 2.30 pagi sebab menaip thesis.
ceh tulis nak yang up up jek kan.
rasa macam baru je tido tiba-tiba En. M.a.s call dalam pukul 5.30 semata-mata nak tanya hari ni ada pergi mana-mana tak.
pada hal dah taw kan aku memang kene jumpa dia sebab dia nak balik johor.
mengada-ngada betol.
sekeh kang =.='



lepas tuh terus meset2 aku macam taknak bagi aku tido.
grrrr.
memang jumpa je terus aku sekeh.
okey tipu.
terlupa nak sekeh.
keh keh keh.



jumpa dia dekat kl central.
memula nak pergi bukit jalil lepas tuh buat keputusan nak pergi usha dekat Terminal Bersepadu Selatan (TBS).
batak kejap sebab first time jejak kaki kat sana.
walaupon aku pon orang selatan tapi selalunya aku naik dekat bukit jalil jek.
lepas nih taknak dah pergi bukit jalil.
dah lah jauh panas pulak tuh.
hitam mak nok.
HAHA!




seriusly cantik and rasa macam hantar orang pergi airport pulak.
heeee.
tiba-tiba bangga kan sebab amek Civil Engineering.
kalau budak2 Civil takdo ko rasa semua ni?
non ado okeh.
opss terbangga diri pulak. :p



pemandangan dari luar. santek ^^




terbaek kan? ^^







kat sini takde spesific kaunter untuk bus.
semua sama jek.
ko naik mara liner ke mayang sari ke ape-ape bas lah ko beratur je kat mana-mana.
bolehhh. tak kisah..
sampai kaunter ko cakap nak bas ape nak pergi mana. settle.
tapi kalau ko nak pergi kedah ke perlis ke sory yek.
ni untuk orang2 yang nak ke selatan jek.



bila kau nakbeli tiket dia akan mintak ic kau sebab nama kau akan di print atas tiket bas kau tuh.
grand kan?
sebabnya En. M.a.s kata before naik bas dia akan scan tiket kau so die akan taw sape lagi yang belom naik bas tuh.



tempat naik bas dekat bahagian bawah.
orang yang nak naik bas je yang boleh turun bawah.
before turun ade orang akan check tiket ala macam nak masuk balai berlepas dekat airport tuh.
so orang2 yang takde tiket macam aku nih duduk atas jek.
kalau nak peluk2 pon dekat atas jek.
eh?



masa En. M.a.s turun escalator dekat balai berlepas tuh aku lambai-lambai lah dia.
cewahh feeling-feeling macam hantar laki pergi outstation kat London pulak.
*pitam.



overall tempat ni memang cantek.
tempat duduk pon banyak.
fully air-cond.
nak datang pon senang.
ada Erl, Lrt and komuter. ko pilih je nak naik yang mana.



yang kurang bestnya tempat makan tak banyak lagi.
tapi pon aku makan dekat nasi kandar ITT dalam tuh sebab tuh jek ada jual macam nasi ke mee ke.
yang lain banyak jual roti, buah-buah, kedai baju.
kenny rogers ngan kfc pon ada jugak tapi macam bosan lah pulak nak makan mende tuh.
ceewah!





okey entry dah panjang.
ngantuk jugak.








ok bai.

              
                  
             


                    


With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

March 19, 2011 at 2:02 PM

wey rumate ak g amek laki dye kt sini semlm.. pergh.. serious smart gile. and system cm hebat je. maju lah malaysia.. hehe

March 19, 2011 at 2:03 PM

@azureEn
majulah civil engineering
hehehe

March 19, 2011 at 4:50 PM

maju!! wah.. boley sesat nih...besar sgt!! mantap!!

March 19, 2011 at 5:07 PM

@shahjiehan
memang mantap!
kikiki

March 19, 2011 at 6:43 PM

tak penah dtg lagi.. tp mmg ramai yg cakap cantik :)

March 19, 2011 at 7:36 PM

@Amirrah Zawani
mari buat lawatan
tihee
:)

Anonymous
April 29, 2011 at 9:08 AM

salam...
nak tanya sikit...
kalau bas dr selatan nak ke kl akan turun ekat tbs nie kew???
jln nak ke ktm bts senang kan nak menujunya???

April 29, 2011 at 2:04 PM

@Anonymous

ikot jenis bas jugak kot.
sebab hari tuh kawan saya dari pontian dia turun dekat TBS tapi saya dari mersing turun pudu. huhu. ktm memang dekat je dari tbs tuh. so jangan risau ye :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal