Sunday, April 24, 2011

Seafood at Bagan Lalang and Sepang Gold Coast.



sepatutnya aku kene teman En. M.a.s pergi lawan snuker semalam tapi disebabkan aku ade project discussion so dia pergi sensorang lah. kan aku dah cakap kalau aku takde dia mesti kalah punya. jahat gila kan. keh keh keh. so bila dah kalah ahad tak payah la datang. jadi mari kita jalan-jalan gemokkan badan.



before ni kalau aku cakap nak makan seafood dia selalu je cakap dekat Bagan Lalang best tapi nak bawak aku non ado ok. balik-balik dia pergi dengan kawan-kawan dia. tapi semalam aku tak cakap pon nak makan seafood tapi tiba-tiba dia ajak pergi sana. aku takkan nak tolak kan. orang cakap rezeki tak baik di tolak. hehe!




Bagan Lalang ni dekat-dekat dengan Sepang Gold Coast. dekat dengan pantai tapi tak boleh mandi. kat kedai ni kita pilih sendiri seafood yang kita nak. ada ikan banyak gak. bawal, kerapu, kembong, pari sotong pon ada. pastuh ada la kerang, kepah, lala and banyak lagi. then boleh la pilih nak ikan kecik ke besar ke then kalau amik lala ke kepah ke boleh la amik nak banyak mana. lepas tuh kita cakap nak masak ape then diorang akan masakkan.





pilih la ape ko nak. macam-macam ado.





kitorang amik siakap kot (aku lupa En. M.a.s pesan ape aku taw makan jek :p) masak sweet sour, sotong goreng tepung sekor and lala masak ape tah. tapi ada campur-campur dengan telur sikit. aku tak makan lala sangat. rasa sikit je pastuh rasa macam tak sedap. so En. M.a.s yang abeskan. dia tuh semua pon nak abeskan.




yang sedihnya tak dapat amik gambar sebab kamera phone rosak.
gambar atas pon pakcik google bagi pinjam. T_________T



makan dekat situ boleh tahan sedap lah. sebab dia fresh kan.




lepas tuh kitorang jalan-jalan dekat Sepang Gold Coast tuh. tapi lalu tepi je tak turun pon. ramai jugak orang melepak then ada budak-budak sekolah kot bercamping. En. M.a.s kata pantai dia tak boleh mandi sebab air kotor. so aku tak paham ape tujuan buat hotel and resort dekat situ. and harga dia memang gila. bilik biasa satu malam RM 700 lebih. kalau bilik luar biasa sikit harga RM3000++ satu malam. ada berann??



tapi yang menyampahnya kitorang tanya harga tuh dekat guard tuh. ceh memula guard tuh dok speaking dengan kitorang. ' are you guest?'


so kitorang assume dia memang tak reti cakap melayu lah. fine hotel mahal kan. tapi bila kitorang speaking hamek kau menggagau nak jawab. last-last cakap melayu gak. tapi dia bukan orang Malaysia. muka macam vietnam camtuh. cakap melayu pon berterabur. last-last kitorang malas nak layan.



pelik betol aku selalunya yang jadi guard ni mesti cakap tak fluent. sepatotnya kau kerja as guard kene pandai cakap or bagi direction. tapi setakat ni guard2 yang aku jumpa and tanya arah semua tak boleh pakai. semua tak taw.




samalah macam guard dekat OU tuh. tanya lain jawab lain. baik aku carik sendiri. lagi tak sakit hati.



eh tetiba emosi pasal guard pulak.




ok bai.












With Love : Syazwana Jamal :)


4 comments

April 25, 2011 at 12:00 AM

pernah gak tdo kat chalet btl2 dpn pantai tu...mmg xbrapa nk best sgt kalo mndi sana..air keladak glerr

April 25, 2011 at 10:41 AM

@ayanuts

owh yeke
banyak berjalan nih.
hehehe

April 25, 2011 at 2:02 PM

rasanya macam pernah makan kat sana... lama dah x makan seafood.. sayang sangat camera rosak kan??? =)

April 25, 2011 at 10:51 PM

@Liyana Aziz

tahu takpe
sedih gila
:'(

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal