Wednesday, July 13, 2011

Kronologi kehilangan C 510.



                                   

ahad malam before tido silent handphone sebab malas layan dak akram call.
lepas tuh letak handphone sebelah bantal and terus tido macam biasa.
aku tido dekat ruang tamu sebab aku suka tido situ.
sejuk je.
yang lain tido dalam bilik sendiri.


aku terjaga pukul 7 lebih raba2 sebelah bantal memang dah rasa handphone aku takda.
tapi sebab malas nak bangun so aku sambung tido and assume yang handphone aku tertindih celah2 bantal ke tilam ke comforter ke. maklumlah aku tido kan "sopan"
bila semua orang dah keluar rumah dalam sepuluh lebih aku baru bangun.
carik henpon tak jumpa.
dah start neves.
sekali aku angkat tilam aku tonggeng terbalikkan tilam comforter semua, KOMPEM henpon aku lesap.





aku ni kalau nak ikotkan percaya jugak benda2 mistik ni. (fikir positif housemate aku semua baik)
tapi kawan2 aku semua cakap kompem ada orang mencuri dalam rumah.
kalau rumah kene pecah masuk sangat tak logik.
sebab laptop ada je dekat ruang tamu.
bukan besar sangat. laptop vaio kecik tu je.
plus purse aku terang2 atas meja.
kenapa tak amik?
jadi kompem bukan orang luar.


tapi malam tadi buat yassin and solat hajat still takda yang mengaku.
means macam mana handphone aku boleh hilang?
sangat tak boleh nak fikir kan.






tapi now aku redha je.
mungkin bukan rezeki aku.
mungkin lepas ni ada rezeki lain yang datang.
InsyaAllah.
aminn.



firman Allah yang bermaksud :- " Alangkah baiknya jika mereka redha dengan apa yang Allah dan Rasulnya berikan kepada mereka sambil mereka berkata : cukuplah Allah bagi kami, Ia dan Rasulnya akan berikan pada kami kurnianya, sesungguhnya kepada Allah kami menuju. " - surah At Taubah ayat 59.





nanti aku hapdet pasal meeting and majlis yassin kitorang malam tadi.







hati-hati dengan orang di sekeliling anda.                    
ok bai.
  
            


With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

July 13, 2011 at 11:16 AM

kalo org luar, dh sah2 laptop 2 ilang kan..
xpe la.. bkn rezeki awk..
skrg ni mcm2 ragam manusia..
kdg2 kwn sndiri pon xleh caye..
hurmm

July 13, 2011 at 11:23 AM

aku rase mesti org
yg duk dekat2 ngan kau je kot..
entah lahh..kesian kan kau...
takpe..nnti suroh parent beli baru...
hero tak ley tlg..haha =)
x ley sedih2 yer

July 13, 2011 at 1:22 PM

takpe la, yg penting dah usaha mencari dan dah baca yassin semua.

buat baik di ba;as baik, buat jahat di balas....

July 13, 2011 at 10:53 PM

cpt update tak sbr nak tau

July 13, 2011 at 11:05 PM

@Cik Ezy

tak sangka macam2 jadi kat saya
:(

July 13, 2011 at 11:06 PM

@Far8 budak baik

ala hero ni adui pon.
tak hero lah camni.
kui kui :P

July 13, 2011 at 11:06 PM

@schaze zainn

saya dah redha je
:(

July 13, 2011 at 11:07 PM

@ayanuts

insya Allah
:)

July 14, 2011 at 5:23 PM

pehh sian awak. takpe2, anggaplah awak bagi free je kat orang yg amek tu.. semoga awak dapat yg lebih baik.. :)

July 15, 2011 at 11:09 AM

@Siti Safiyyah

insyaAllah :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal