Friday, July 15, 2011

Kisah pencuri C510 : Bacaan Yassin dan Solat Hajat.



                                              
                                                    

First of all aku nak cakap thanks pada semua yang nasihat and bagi kata2 semangat kat aku sepanjang minggu ni. really membantu aku. mungkin bukan rezeki aku :')

Henpon aku kan hilang hari Isnin kan. so bila dah takde sape2  nak mengaku kitorang decide nak buat air yassin dengan solat Hajat. jadinya selasa malam kitorang pon buat lah solat hajat dan baca Yassin. dalam pukul 9 lebih kitorang buat meeting satu rumah.


bab2 sycho orang ni aku memang awal2 lagi dah undur diri even henpon aku yang hilang kan tapi aku tak taw kenapa aku boleh tenang lagi. rumet aku cakap kalau dia lah yang kene macam aku memang dah tunggang terbalik rumah kitorang. huhu. bila dia tengok aku cool je dorang memang respect gila lah. aku pon tak taw kenapa tapi aku tak nangis langsung. aku macam biasa2 je. tapi aku nak lah tau sangat sape yang mencuri dalam rumah ni kan.








actually aku suspek sorang kakak housemate aku ni tapi aku tak tuduh. cuma gerak-geri dia memang mencurigakan. ditambah pulak cerita2 dia before ni yang banyak menipu menguatkan lagi andaian aku. aku memang dah maafkan sape pon pencuri tuh tapi aku cuma nak tahu sape and kenapa dia buat camtuh. dats all. actually aku memang dah suspek X mencuri dari pagi henpon aku hilang lagi. lepas tuh baru kitorang tanya A cerita X before ni and bila A cerita semua aku makin yakin X pencuri tuh.


tapi masa meeting malam tuh takda sesiapa yang mengaku. kitorang bukan buat meeting yang mengaibkan. masa meeting tuh semua tutup mata aku je yang buka mata so memang aku sorang je yang akan tahu sape yang mencuri tapi still takde sesiapa yang mengaku. lepas tuh aku tanya X betol ke cerita2 dia before ni. pasal dia kene berhenti kerja, pasal dia keluarkan duit A tapi kad atm kene block. semualah. aku cakap aku tak tuduh tapi aku cuma tanya je.






X tanya aku kenapa aku tuduh dia tapi aku cakap aku tak tuduh. aku just tanya je. yang aku pelik X tak habis2 nak salahkan diri dia kononnya dia terlupa nak tutup pintu rumah sampai mungkin ada orang luar masuk. aku cakap tak logik sebab kalau orang luar masuk laptop and purse aku dah hilang dah. memang semua ada kat tempat aku tido tapi kenapa handphone aku je yang hilang kan.

bila aku tanye X dia ada syak sapa2 tak dia cakap takde. lepas tuh dia ulang balik ayat dia yang dia rasa salah dia mungkin dia tak kunci pintu. aku pon tak paham kenapa dia asyik dok ulang2 ayat tuh. dia siap offer nak sumpah depan Quran lagi and aku bagi dia buat. last2 bila dah takde pengakuan aku bagi dorang minum air yassin.


dah last2 tuh aku luahkan lah jugak perasaan aku yang aku terkilan semua. aku sedih sebab selama ni kitorang dah macam satu family dah. tiba2 jadi camni terus tak bertegur nanti. sedih la kalau jadi camtuh. then aku cakap kalau betol lah takde pencuri dalam rumah ni takpe lah. mungkin memang dah takde rezeki aku kan. aku redha. aku cakap lepas ni buka buku baru. kes ni tutup je lah. mulakan hidup baru.








cuma aku cakap kalau betul lah ada pencuri dalam rumah ni harap dia insaf dan tak ulang benda yang sama sebab kalau diri sendiri yang hilang barang memang rasa peritnya. 



tapiii esok pagi suspek, X tak puas hati sebab dituduh. tapi dia tak cakap depan2 but dia mesej je.







Bersambung .........



                                                         
                                                             








With Love : Syazwana Jamal :)


16 comments

July 15, 2011 at 11:56 AM

aduyai..
dh nk setel tp si X still xpuas ati..
cam dh nmpk je die nk kantoikn diri die sndiri..
xpe.. tabahkn ati awk..
=')

July 15, 2011 at 12:00 PM

@Cik Ezy

harap2 saya makin tabah.
aminn :')

July 15, 2011 at 12:14 PM

adalah bayaran atas dosa sebelum nih. hmm...kalau kau rajin, kau usyala kedai2 terdekat manataw dah kena tolak kedai.
sekarang nak jual HP, kena bagi nombor IC semua. manelah tagu terjumpa kan kat kedai berdekatan...:)

nak dapat balik tu dah tinggal 1 peratus je.hu3 redha jela k...emm..

July 15, 2011 at 12:27 PM

@haikalblank

aku redha cuma si pencuri tuh yang dok ungkit2 balik. pening lah :(

July 15, 2011 at 1:38 PM

lama tak datang sini hekhek. macam drama melayu lah pula kes ni hahaha.



hope everything will get clear soon :)

July 15, 2011 at 1:47 PM

@bunbun

thanks a lot my dear
:)

July 15, 2011 at 3:41 PM

suspen jugak ni. saya rasa tak mungkin orang luar, kalau orang luar dia akan terkam laptop dulu sbb laptop lagi berharga dari phone kan.

July 15, 2011 at 4:03 PM

aduh... susah betul kan... bila kita dah duduk satu rumah seharusnya x jadi macam tu... entahlah...

sabar banyak2, moga Allah tunjukkan kebenarannya satu hari nanti...

tpon tu sama dengan yana, tapi yana warna putih... sayang kan...

July 15, 2011 at 4:28 PM

@sarah mohamad

tahu takpe.
pening2 :(

July 15, 2011 at 11:32 PM

Salam....

La... bersambung ke? Tak bestnye... Cepat2 ye buat sambungan... Nanti inform kat Sis... (^_____^)V

July 16, 2011 at 12:42 AM

@Liyana Aziz

sayang sangat.
dah la banyak gambar dalam tuh
:(

July 16, 2011 at 12:42 AM

@SiS NaD

insyaallah sis.
thanks :')

July 16, 2011 at 2:14 AM

cepatlah sambung..tak sabar nk tahu apa respon si X tu huhu

July 16, 2011 at 3:13 PM

fuh, suspen ni. hehehe.

bersabarlah, walau seberat mana pun ujian itu :)

July 16, 2011 at 9:27 PM

@[sutera kasih]

sabar eh dear
:)

July 16, 2011 at 9:29 PM

@GR

thanks
:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal