Sunday, August 7, 2011

Kek Red Velvet. Nyum nyum.



                                                                                          
Hallo readers :)
semalam tiba-tiba aku rasa nak makan kek.
poyo kan dah la tak pose tapi teringin nak makan macam2 mengalahkan orang pose.
ah dulik nak makan macam-macam jugak.
teheee :P


tapi nya aku teringin nak makan kek red velvet which is takde dijual di secret recipe ye adik-adik.
dah buhsan kot balik2 kalau aku beli kek mesti chocolate indulgence. takpon chocolate indulgence. pastuh chocolate indulgence lagi.
peminat coklat katenyee.
tengoklah badan nye pon.
camni nak diet?  >.<



ini lah rupa kek red velvet.
korang pernah makan? sedappp !




aku pernah makan kek ni sekali.
dah lama jugak lah. time tuh classmate aku beli masa besday ada sorang my classmate jugak.
so rasa macam sedap gila tapi aku dah lupa dia beli kat mana.
disebabkan aku kan Chef tidak bertauliah yang agak hebat makanya kita google je resepi.
jadi malam raya boleh lah buat.
lagi pon bulan depan besday abang aku dengan anak buah aku. boleh lah kite tunjuk bakat sikit kan.
kah kah !


ditambah pula kakak aku adalah pembantu Chef yang sangat bagus sebab kakak aku ni pon jenis yang suka buat kek jugak.
Triffle sedap aku tuh pon kakak aku lah yang ajar. heeee.
jadi gabungan dua beradik yang mantop ni kompem akan menghasilkan kek yang gebu dan sangat sedap.
yeay !



jom telan air liur dengan aku.









dan lagi. hehehe.








dan lagi. kui kui.





ok dah.
kang kurang pahala pose korang.
aku takpe.
kui kui :P




Tazkirah 7 Ramadhan :

Dari Abu Hurairah Radliyallahuanhu, bahwa seseorang berkata kepada Nabi Shalallahu alaihi wasallam : berwasiatlah kepadaku. 

Beliau bersabda : jangan menjadi seorang pemarah. Kemudian diulang-ulang beberapa kali. 

Dan beliau bersabda : janganlah menjadi orang pemarah (HR. Bukhari)







hari ni nak makan ape ye ?
poyo kan  >.<





ok bai.

                                                                                                       
                  


With Love : Syazwana Jamal :)


20 comments

August 7, 2011 at 4:39 PM

red velvet.. tergugat iman tgk.. ekeke!! i penah buat skali.. sedap gak la.. :)

August 7, 2011 at 5:08 PM

@Amirrah Zawani

ala bestnya !!
i baru nak try tak tahu jadi ke tak.
heee

August 7, 2011 at 5:09 PM

Perrggh!nampak sedap eee...tak baik tau bagi org terliur :( haha!

August 7, 2011 at 5:15 PM

@Elih Japahar

hahaha jangan marah nanti kureng pahala pose. kui kui :P

August 7, 2011 at 5:22 PM

dugaan~
pehh.. sabo2.. kalo xsabo dh lame berbuke..
kes terliur tgok kek..
kehkehkeh

August 7, 2011 at 6:38 PM

ritu bos aku bagi kek ni sepotong besar .
adik adik suke lahh , aku makan secubit je , masam je rasa dia . haha /

August 7, 2011 at 6:58 PM

@Ezy Chiaki

hahaha.
jangan salahkan saye.
teheee XD

August 7, 2011 at 6:59 PM

@Misshy Innz

kau tak menghayati uh.
ahahaha :P

August 7, 2011 at 8:48 PM

pernah gak dgr nama kek ni teringn plak nk rasa...tp bila tgk pic merah kemain..takut plak nak mkn..he..he..

August 7, 2011 at 8:58 PM

@ayanuts

awat takut pulak dear ?
huhuhu

August 7, 2011 at 9:49 PM

Salam Syazwana....

Sis tak pernah makan red velvet... Balik2 marble cheese... Peminat keju la katakan... :)

August 7, 2011 at 10:13 PM

@SiS NaD

try lah kak.
boleh tahan jugak rasa dia.
heee :)

August 7, 2011 at 10:43 PM

aduhhh..sedapnya kek tuuu...nsb bek tgk time dh mlm cmni hehe fuhhhh

August 7, 2011 at 11:29 PM

@[sutera kasih]

awak memang bernasib baik.
hehehe :D

August 8, 2011 at 12:34 AM

kek tuh, sedapppppp . hihi!

August 8, 2011 at 2:18 AM

amboih...sedapnye.....
anlangkah best nye kalo dpt kek nie.....
hehehehe~

August 8, 2011 at 6:26 AM

kau teringin..
aku lagi lahhh..
nk jugakk!!! grrrrrr

August 8, 2011 at 11:02 AM

@farrafieqa redza ^^

memang sedap !!
hihihi :P

August 8, 2011 at 11:02 AM

@budak juah

beli saja.
hehehe :D

August 8, 2011 at 11:03 AM

@Far8 budak baik

jom aku belanje.













dalam mimpi je lah :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal