Tuesday, August 9, 2011

Ubat orang demam : Kerapu 3 rasa, tomyam campur, telur dadar :D



                                                                       

Hello Tuesday :)


okey fine ramai pulak yang komen entry tak berapa jiwang aku semalam.
al-maklum lah selama ni entry dok emosi je melebih kan.
bila up sikit entry tak berapa jiwang nampak macam suwiittt gitu kan.
awww menyampah.


tadi aku balik keje sampai rumah dalam pukul 10pm terus mandi2 siap2 sebab dak akram nak datang rumah ajak pergi makan.
well wiken hari tuh kan dia balik johor jadinya dia pon mendatangkan diri beliau tadi.
tambahan pula aku mengadu dekat dia yang aku macam nak demam + sakit tekak + makan muntah balik. jadi haruslah dia mengasihani aku lalu membawa aku pergi makan sedap :P


before dia sampai aku dah muntah2 makanan masa berbuka tadi. so aku mesej dia.




Aku : tadi masa mandi muntah-muntah.

Dia : kenapa ?

Aku : sakit kepala macam nak demam :(

Dia : pastuh camne? boleh keluar pergi makan tak ni ?

Aku : boleh je. lepas muntah kan perut kosong. jadi boleh la pergi makan :P





lepas tuh masa dia sampai rumah aku tengah melantak roti john rumet aku, so aku bukak pintu lambat sikit.



Dia : lambatnya.

Aku : owh tengah makan tadi. heeee

Dia : owh dah kenyang lah kan.

Aku : ala makan roti john je. tak kenyang pon :P






lalu kami pon pergi lah menggemukkan diri ke kedai makan.
lalu dia memesan nasi putih 2, kerapu 3 rasa, tomyam campur dan telur dadar.
motif nak highlight ? kui kui :D





















dalam pukul 12 camtuh baru nak gerak balik.
sebab esok dia kerja pagi.
aku takpe aku kerja petang.
heeee :)



Aku : singgah 7E jap. belanje panadol 2 biji.

Dia : mana boleh beli panadol 2 biji.

Aku : abes tuh?

Dia : satu papan lah.

Aku : okey belanja lah panadol satu papan. heeee.




sampai rumah terus rasa badan macam sihat je.
kenapa eh ?
demam rindu ke?
peh poyo gila ayat kan.
menyampah. kah kah !




lepas hantar aku balik, dia pon terus lah menggerakkan dirinya pulang ke Nilai.
ye aku taw jauhkan
kesian dia :')


sebab tuh sekarang aku dah cool.
tak marah2 lagi ^^






Tazkirah 8 Ramadhan :

Al Imam Ahmad rahimahullah meriwayatkan hadits dari seseorang dari shahabat Nabi Shalallahu alaihi wasallam dia berkata :  Aku berkata : Ya Rasulullah Shalallahu alaihi wasallam berwasiatlah kepadaku. 

Beliau bersabda : jangan menjadi pemarah. 

Maka berkata seseorang : maka aku pikirkan apa yang beliau sabdakan, ternyata pada sifat pemarah itu terkumpul seluruh kejelekan. (HR. Imam Ahmad)









                                               
                                                                                           
p/s : aku dah boleh pose hari ni :D






ok bai :)

                   
                                           
                                                       

With Love : Syazwana Jamal :)


26 comments

August 9, 2011 at 1:55 AM

walawehhhhh
meriahnya makanan
hahahahaha
sedap2

August 9, 2011 at 5:38 AM

kene makan sedap baru elok..:P

August 9, 2011 at 6:32 AM

hahaha adehhh.


selamat berpuasa! hahahaha macam sesat plak wish tgh2 bulan ni haaha

August 9, 2011 at 8:57 AM

sesungguhnya aku sedang berpuasa sekarang..wakakaka cis gmbr makanan lak

August 9, 2011 at 10:41 AM

@Hans

sedap hingga menjilat jari.
kui kui :D

August 9, 2011 at 10:41 AM

@Heidi Shafiq

orang mengada-ngada camtuh lah.
hahaha :P

August 9, 2011 at 10:42 AM

@bunbun

hahaha takpe memang wish tuh untuk saye pon. ngeee :D

August 9, 2011 at 10:42 AM

@AesyaZealous

sesungguhnya aku pon begitu jua.
kui kui :P

August 9, 2011 at 10:44 AM

adoyaiii..entry masih jiwang..
hahahahahaha...weh wehh..
muntah2..bahaya gak tu..
minum air byk2 lah time sahur n
berbuka tu..jgn minum air manis byk sgt..haha

August 9, 2011 at 10:52 AM

demam rintu tu x thn uuh hahaha

August 9, 2011 at 12:30 PM

demam mengejut.. baek pon mengejut..
kehkehkeh..
xprlu panadol kot..
ubtnye dak akram 2 je..
haha


terliur pulak tgok ikan tu..
T____T

August 9, 2011 at 12:37 PM

bila la nk merasa macam macam ni... mewah2.... beruntung badan~

August 9, 2011 at 12:54 PM

eh? bukan umie dah komeng sini ke?

*Thanks komeng entry rekaan umie tuh. haha. lukenabeb..*

August 9, 2011 at 2:03 PM

sah demam rindu hehe


wahh dh turun ekk bendera merah?
selamat berpuasa :P

August 9, 2011 at 5:02 PM

TGOK JE DH TAMGKAP LELEH..KERAPU?XSEDAP KE??

August 10, 2011 at 1:16 AM

wow bestnye org datang jauh2 ..siap blanja mkan agy..hehe

August 10, 2011 at 11:25 AM

@Far8 budak baik

baik tuan dokter.
:P

August 10, 2011 at 11:26 AM

@Scya Lollita

hahaha.
tu mengada je tuh.
heeee
:P

August 10, 2011 at 11:27 AM

@Ezy Chiaki

nanti ezy pow lah dak iwan pulak.
cewah mengajar org pulak :P

August 10, 2011 at 11:28 AM

@shahjiehan

alamak awat ayat nampak sedih je ni. hik hik :)

August 10, 2011 at 11:29 AM

@Umie Artoqiemie

silap lettew.
:D

August 10, 2011 at 11:29 AM

@[sutera kasih]

yeay !
dah start berjuang balik.
:P

August 10, 2011 at 11:30 AM

@merahitujambu

ape pulak tak sedap.
sangat sedap !
hehehe

August 10, 2011 at 11:30 AM

@Edy Fee

heeee.
mesti lah best !
:D

August 11, 2011 at 10:45 AM

sedap ye semua..
ok fine. puasa~

August 11, 2011 at 12:20 PM

@dhiera

hihihi takpe sikit je tuh
:D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal