Loading...

Wednesday, July 20, 2011

Bukan Entry Selekeh : Mimpi Berak



                                                

memang lah bukan entry selekeh tapi agak-agak kalau korang tengah makan ke ko tutup je lah entry ni. tak pasal2 kang ada yang termuntah depan laptop. aku taknak bertanggungjawab. hehe. eh tapi kalau dah lepas makan bukak ler balik blog aku ni ha oryte? okey bagus :)


actually kan sepanjang 2 minggu lepas dah 3 kali aku mimpi aku buang air besar or dalam bahasa aku ialah BERAK. first time aku mimpi aku rasa cam 'eh apesal lah aku mimpi berak ni. bangun tido takde pulak sakit perut ke ape.


second time aku dah pelik dah. dah kenapa takde mimpi lain ke nak datang ganggu aku. mimpi lah putera raja datang meminang ke mimpi jadi jutawan ke ni mimpi berak. wadehel lah kan.bangun tido terus geli gelimat nak bekfes. kui kui.





kali ketiga aku mimpi aku berak rasa macam real gila. dalam mimpi tuh tak silap aku, aku siap main baling2 tahi kat orang lagi. banyak pulak tuh aku berak. kah kah ! nak muntah lettew. betul ni aku tak tipu. lepas tuh terus aku google ape makna mimpi aku.



Google 1 : Mimpi berak atau buang air besar

Makna : Beerti kesusahan diri kita akan hilang.




Google 2 : Mimpi Berak

Makna : Ada sesuatu yang ingin disingkirkan dalam hidup ini.




ko tengok. nampak tak ? mimpi je selekeh. tapi maknanya bagus. yelah kan ari tuh handphone aku hilang kan. lepas tuh aku rasa sekarang ni memang banyak sangat dugaan aku kene tempuh. mungkin lepas ni kesusahan yang aku hadapi selama ini akan hilang ?






atau mungkin ada anak raja bakal melamar aku dan men-senang-kan hidup aku?
(tak habes2 nak berangan kan)


tapi tu lah mimpi kan mainan tidur. tak payah nak percaya sangat kot.

tapi at least boleh lah gembirakan hidup aku kejap. heeee

yang penting kene percaya Qada' dan Qadar Allah. sebab semua rezeki tuh Allah yang tentukan. mungkin Dia nak kurniakan sesuatu untuk aku tapi sebelum tuh Dia turunkan dugaan dulu kan. yelah bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah.





macam dalam kehidupan kita jugak. ada ke bos yang senang2 nak bagi duit pada pekerja? takde kan.

selalunya kene marah kene perli dulu dengan bos sebulan cukup2 akhir bulan baru dapat gaji. kan kan.

so setiap dugaan yang Allah turunkan ada hikmah di sebaliknya.



bak kata kakak aku:


Sabar dengan setiap ujian Allah. mungkin lepas ni mana tau tuhan nak bagi lagi banyak rezeki. ni Dia bagi ujian dulu. ingat ujian yang Allah bagi tuh pada orang yang Dia sayang dan orang yang mampu tanggung semua ujian tuh. lagi berat ujian Dia lagi Dia sayang. Dia nak tengok kita ingat kat Dia tak.



kesimpulannya jangan mengalah dengan setiap ujian yang datang. teruskan usaha dan yakin  yang Allah tetap selalu ada dengan kita walaupon kita selalu rasa yang takda orang sayang kita. :')



have a nice wednesday.






ok bai.


                                        
With Love : Syazwana Jamal :)

10 comments

July 20, 2011 at 1:53 PM

hehehe...insyaallah hilang segala kesusahan...hehehe
amin

July 20, 2011 at 1:56 PM

@azam

aminnn
:)

July 20, 2011 at 2:59 PM

saye biase mmpi nk kencing je,.
kalo beyak jrng la..
haha

July 20, 2011 at 3:39 PM

@Cik Ezy

mimpi kecing masa kecit2 dulu selalu gila. hahaha :P

July 20, 2011 at 3:46 PM

hehee...cool =)

July 20, 2011 at 4:13 PM

pernah jgk mimpi membuang tu hoho

July 20, 2011 at 4:28 PM

@alyana shafinas

sejukk.
:P

July 20, 2011 at 4:31 PM

@[sutera kasih]

dalam mimpi rasa tak senonoh gila.
hahaha :P

July 21, 2011 at 6:33 PM

tak penah lagi mimpi berak..
kencing penah lah, pastu terus terkencing betul2.. haha!! masa kecik2 la.. skrg tak dah =p

July 22, 2011 at 6:31 AM

@Amirrah Zawani

hahaha taw takpe.
mimpi macam real kan last2 bangun dah basah. grrr je. hihi

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal