Tuesday, November 8, 2011

Angkat sangat.



                                                           


dulu mase zaman2 sekolah dulu memang tak sah la kalau takde adik angkat lah abang angkat lah kakak angkat lah kan. lagi2 kalau yang duduk asrama tuh. memang kompem terangkat. konon jauh dengan family so kalau ade angkat2 ni macam ada family jugak lah kan. haha.


aku pon sama lah jugak kan. mana boleh tengok orang lain ada abang angkat. mesti kene ada satu jugak kan. barulah hot. kah kah !

tapi takde lah sampai abang dewan makan pon nak dibuat abang angkat. gila kebulur kau. mentang kalau jadik adik angkat abang dewan makan boleh tapau roti bebanyak kan.


masa zaman sekolah aku dulu masuk2 form 1 je sekolah akan bagi kakak angkat untuk pelajar perempuan and abang angkat untuk pelajar lelaki. itu dah kira macam tradisi lah. kire macam nak elakkan kes buli so bagi every senior form 4 jaga satu junior form 1. tapi berlambak jugak kes buli jadi. aku rasa mesti sebab senior tuh dapat adik angkat yang tak hot so dia biar kan je budak tuh kene buli.

nasib baik lah aku hot (bajet) so kakak angkat aku takde lah abaikan aku. jadinya aku terselamat lah daripada kes buli. (perasan lagi) huahuahua.


bila aku naik form 3 kakak angkat aku dah habes sekolah. masa tuh gila best sebab kelas aku dekat aras bawah so time paling best dalam pukul 2 bila nak start prep petang. aku mesti nak naik kelas awal2 sebab lepas tuh boleh usha abang2 senior form 5 lalu depan kelas aku. nak2 yang join kawad kaki tuh kan. badan mesti lah tough. best woo. kahhh !



Curik pesbuk Akram : tu dia abang2 kite yang tough.
Johan kawad kaki peringkat kebangsaan tuh (Akram selalu bangga dekat aku)
menyampah.



tapi walaupon Akram salah sorang senior aku yang masuk kawad kaki (bajet tough) tak pernah pulak aku dok usha2 dia sebab dia tak ensem. muahahahha. of coz lah kene usha yang jambu-jambu gittew kan :P


ari tuh mesej2 Akram, dia buat ayat sentap "yelah time sekolah dulu kan tak femes macam Abang A, Abang B, Abang C bla bla bla. mestilah tak kenal kan"


tapi sekarang lain. walaupon tak tough macam dulu tapi ah kak tatapp suke. hew hew. lalala.


so masa aku form 3 aku pon tersangkut lah jugak dengan sorang senior form 5. masa tuh kitorang kene gabung kelas buat lakonan. ala bese lah dulu zaman2 sekolah mestilah ada sambutan hari merdeka lah ape lah. so mesti kene gabung kelas senior and junior. aku pon suke lah kacau2 abang tuh last2 sangkut. sengal.


paling best bila tiap2 minggu dapat coklat sebab dia takut aku tak cukup makan. kah kah !
lepas tuh tukar2 surat siap ada posmen lagi.
siap ada fail khas untuk simpan surat lagi.
bongok betul bila ingat balik.
pastuh disebabkan dia MAHER (majlis hal ehwal pelajar) so every time ade spotcheck, locker aku selamat lah. untung-untung.





bila dia habes sekolah aku macam biasa je lah. takde pulak nak amik adik angkat ke ape ke. rasa macam gedik gila seyh ada adik angkat segala ni. lagi2 kalau baru form 2 dah pandai nak pasang adik angkat. dah macam takde benda lain kau nak buat kan. kau ingat kau dah jadi senior besar nak jage adik. puihhhhh. eh eh teremosi pulak.



sampai lah aku form 5 aku macam suka kacau2 sorang budak lelaki ni. masa tuh budak ni baru form 2. comel gila weh. biasalah kan budak lelaki kalau time kecik memang comel. ce dah besar haramm. jauh beza gila muka.


so bila aku jumpa budak ni aku suka usik2 dia. amik gambar dia lah apa lah. suruh budak kelas dia kirim salam dengan dia lah. tapi macam tu je lah. tak lelebih.


sampai aku nak habes sekolah tiba2 budak kelas aku bagi aku satu surat. rupa2 nya budak tuh bagi surat dekat aku bhai. hahaha !


at last dia pon jadi adik angkat aku. kih kih.
and guess what kitorang lost contact hampir 2 tahun but kitorang jumpa balik baru2 ni.
;)






















tapi dia dah nak fly pergi Jepun bulan 3 tahun depan :(






okbai.

                                                                                   



With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

November 8, 2011 at 8:24 PM

my mom x bagi ber 'adik, abang atau kakak' angkat niyh.

She said " Kau dengan adik kau pun tak dan nak jaga nak berangkat-angkat pula. ngada-ngada."

jadi time skolah dulu cuma usha abang-abang comel je. *gatal.

HAHA

November 8, 2011 at 8:34 PM

@Azreen Amran

okey la tuh babe dapat usha abang comel

*gatal jugak :D

November 8, 2011 at 9:06 PM

hee..teringat zaman sekolah ni..

November 8, 2011 at 9:14 PM

@Cik Lia Lomi

rindu sekolah.
hehe :D

November 8, 2011 at 9:23 PM

perghh. hot gilaaaaa! syaz dulu ada kakak angkat jeh sebab skolah pompuan kan. hehehe.


*syaz folow blog wana*

weee~

November 8, 2011 at 9:30 PM

@syAzAnA

'hot' gila kan. hahaha

*dah lama follow blog kamu :D

November 9, 2011 at 1:02 AM

wahh... kisah angkat mengangkat rupanyaa...

November 9, 2011 at 8:58 AM

uhuu,.CN xpernah mengimpikan ade adik abang or kakak angakt,.tp diorang tu haa yg lebih2 nk jadikan CN akak angkat,.kihkih,.rase lucu wok ade orang tukang sayang kite, amik berat pasal kite kt asrama dulu,.adoyaii,.skang msih cntact tp jarang2,.ermm,.semoga mereka berbahagia,.

November 9, 2011 at 2:29 PM

@Pondok Usang

tu lah ceritanya.
hehehe
:D

November 9, 2011 at 2:30 PM

@**::CIKNUURUL::**

tulah bila teringat memang kelakar. hehe. tapi seronok jugak kan :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal