Thursday, November 17, 2011

UPSR.





Alhamdulillah, adik bongsu aku, Anis dapat 5A dalam UPSR.
tuh kalau jumpa aku nanti membangga diri lettew.
haha !


dulu aku dapat 5A jugak masa UPSR.
adik aku yang dekat matrik UIA, Aiman tuh dapat 4A je.
so si Anis ni dulu suka tanya antara aku dengan Aiman sape lagi pandai.
eh mestilah aku suka cakap aku lagi pandai. kah kah.

tapii time PMR aku kalah dengan Aiman. aku dapat 7 je Aiman dapat 8.
tapi SPM aku menang balik. kui kui.


Anis ni Pn. Saerah memang kuat membebel sikit dengan dia. sebab dia ni pemalas sikit. tak macam aku rajin (tak habes2 nak upkan diri sendiri).
so masa Anis masuk darjah 6 Pn. Saerah janji macam2 dengan dia ni.
kalau dapat UPSR 5A cakap je nak apa. kompem dapat.
sampai macam tuh sekali eh.

aku dulu takde makna eh nak janji2 segala ni.
dapat 5A pon dapat lima ploh hengget je.
takpe lah aku kan kakak.
tapi apesal kakak selalu kene mengalah eh?
ini tidak adil !

masa aku dapat result dulu parents aku tak suprise pon sebabnya kawan En. Jamal ada kerja dekat PPD (Pegawai Pendidikan Daerah).
so awal2 En. Jamal dah taw result aku.
so aku nak tipu konon2 aku tak dapat 5A pon tak boleh.
boring tak thrill langsung.




aku selalu okey gaduh dengan Anis ni dulu.
sebabnya parents aku suka manjakan dia.
tak pergi sekolah takpe. aku dulu taknak pergi sekolah siap bapak aku ugut nak buang baju sekolah aku okey.
tu yang aku tak puas hati tuh.
aku cakap dekat bapak aku apesal Anis boleh buat camtuh lah camni lah.
at last bapak aku panggil dua-dua. bagi ceramah. suruh berdamai.
siap lepas tuh suruh salam tangan lagi.
ingat-ingat balik kelakar lah pulak. haha !


masa Anis mula2 masuk darjah 6, result dia boleh tahan teruk jugak.
BM pon tak boleh nak dapat A ape cer kan.
aku ajar dia math pon sampai terjerit-jerit sebab dia lambat betul nak pick up.
tak pernah setiap kali aku ajar dia math dia tak nangis.
kah kah !





dalam 2 bulan before UPSR dia macam dah rajin sikit.
last aku jumpa dia before dia amik exam masa raya pose kot.
time tuh nampak lah dia ni rajin gila.
siap buat study group lagi dekat rumah. panggil kawan-kawan.
paling aku bangga dengan dia, dia yang jadi leader untuk ajar kawan2 dia :')


memang tak sangka aku.
aku pernah check kertas 1 math dia before dia pergi tuisyen dekat sekolah.
semua betul okey.
terkejut mak. adik aku yang pemalas selama ni boleh fokus sampai takda salah.
sejak hari tuh aku yakin jugak dia boleh score dalam exam.


awal tahun dulu macam2 jugak aku janji dengan dia ni.
sekarang pening kepala aku kot2 dia mintak macam2 dekat aku ke kan.
mati mati.
tulah sape suruh tak percaya dengan adik sendiri kan.

Pn. Saerah pernah cakap camni "ko jangan dik, Anis sekarang dah pandai. mesti boleh score 5A dalam UPSR"

masin mulut mak aku :)


yang tak boleh bla budak2 darjah 6 kan kene isi nak masuk sekolah asrama mana kan.
Anis boleh pulak mintak sekolah menengah aku dulu.
mak aku suruh isi tempat lain eh nak jugak masuk sekolah aku.
apa entah yang dia suka sangat dengan sekolah aku tuh.
dia tak tahu sekolah aku tuh ...........................................



hari tuh aku cerita sekolah aku banyak hantu.
takut dia. keh keh keh.



aku dapat bayangkan adik aku tersenyum lebar kalau jumpa aku nanti.
bangga lettew sama taraf dengan aku.













okbai.

                                                                        
With Love : Syazwana Jamal :)


20 comments

November 17, 2011 at 12:53 PM

wahhh..! tahniah laa kat aniss tuhh..! hebat dapat 5A.. adeq dba dapt 3A jee.. :D

November 17, 2011 at 1:09 PM

wah... hoyeh2... cakap congrats kat dia ye???

November 17, 2011 at 1:37 PM

@DeeBa

takpe. jauh lagi perjalanan.
boleh usaha lagi
:)

November 17, 2011 at 1:37 PM

@Liyana Aziz

okey
no problem ;)

November 17, 2011 at 2:46 PM

wahh hebat anis..
ank sedare saye dpt 3A 2B je.. kire terer jgk la 2..
haha

November 17, 2011 at 3:15 PM

@Ezy Chiaki

okey la tuh.
ada jugak A nye kan.
hihihi

November 17, 2011 at 3:18 PM

Tahniah la kat adik kamu..

kirim salam dekat dia ye :)

November 17, 2011 at 3:24 PM

wah..tahniah untuk dia..

semua pandai2 :D

November 17, 2011 at 3:40 PM

@miss Fyqa

insya allah.
hehehe.
org study berjaya lah
:D

November 17, 2011 at 3:41 PM

@Aisyah Aina

biasa je.
berkat doa parents
:)

November 17, 2011 at 3:46 PM

wah bestnye tahniah pada adik awak ye.. haa kakak dia nk blnje ape ni hehe

November 17, 2011 at 4:01 PM

@nazirah

belanja main2 dekat sunway lagoon.
baik tak kakak dia ni?
hik hik :D

November 17, 2011 at 9:57 PM

teringat pulak zaman upsr dulu...

nanti singgah lah blog kita ok.. kita buat promosi makeup... =)

http://makeupcreation.blogspot.com/

November 17, 2011 at 11:13 PM

tahniah untuk adik dan semua pelajar2 lain....

semoga berjaya lebh cemerlang di masa hadapan..;)

November 17, 2011 at 11:43 PM

tahniah pada adik..dulu dapat 4A je..

November 17, 2011 at 11:57 PM

gile gempakkkk...
wehhh ni ha aku datang..
nak tanye..


setelah aku lama tak berblog..
kau rindu aku takk???
jawab ar..pliss ar kate rindu..
hahaha!

November 18, 2011 at 8:29 AM

@mysara ramlan

okey.
no problem
:D

November 18, 2011 at 8:29 AM

@ILA HonEyBuNNy

insyaallah kak.
aminnn
:)

November 18, 2011 at 8:30 AM

@faiz

takpe.
4 tuh banyak jugak.
asal tak gagal kire okey lah kan.
hihihi :D

November 18, 2011 at 8:30 AM

@Far8 budak baik

gila kau aku tak rindu kau.
rindu gila kot !
kah kah.

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal