Tuesday, March 20, 2012

Journey to the centre of the Earth.



                        


Pernah tengok cerita ni kat wayang?
tak pernah tengok dah.


hari tuh masa aku bawak adik aku shopping buku2 sekolah dia, aku ternampak buku ni.
rupanya adik aku belajar cerita ni kat sekolah.
English literature untuk Form 1.
untuk negeri tertentu je lah macam kat buku tu.


cerita ni tak salah aku tahun lepas kot aku tengok.
member aku belanja. 3D lagi.


so budak2 sekolah sekarang kalau rasa taknak baca buku je boleh pergi kedai cari DVD cerita ni.
untung sangat.
takde lah menguap je nak menghabeskan baca English novel tu.



dulu zaman aku tak ingat lah belajar cerita ape.
tapi nak habeskan baca English novel tu punye lah seksa.
nak tak nak kene jugak habeskan baca kalau tak mampus lah kau tak paham.




tapi aku tak sure pulak sama ada novel budak2 sekolah tu sama ke tak dengan muvie yang aku tengok tu.
tidak la pulak gigih aku nak selidik kan.
hahaha !



walaupon cerita ni agak mengarut sebab kat dasar bumi ade hutan belukar segala tapi mungkin banyak moral value lain untuk budak2.
mungkin lah.


okbai.


                                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

March 20, 2012 at 9:58 AM

:) nice

March 20, 2012 at 10:07 AM

lg mudah bila tgk citer ni kan..snng toi dak2 skg..

March 20, 2012 at 10:43 AM

jgn terpengaruh sudahh.. haha

March 20, 2012 at 1:42 PM

pernah tengok citer ni dekat TV. tapi versi laen punya

March 20, 2012 at 6:08 PM

haruslah pernah kan..best sgt movie tu.tambah lagi hero dia aku minat.ye ye aku tau hero dia tak hensem tp protective.hehe..

untungkan jadi budak zaman sekarang.

March 20, 2012 at 6:48 PM

prnh tgk cite ni! tp kat tv.. cite omputeh bse nye mmg mengarot.. haha..
dulu zmn skolah kene bace buku puisi omputeh.,.
terseksa.. haha

March 20, 2012 at 6:48 PM

dah dibukukan ek crita ni? nice~

March 21, 2012 at 1:09 AM

kemain siap jadi buku. haha

March 21, 2012 at 5:40 AM

cite ni dh lama download,,tp aku x tgok2 lg pun sbb xde subtitle...mls plak nak cari2 sub..

cite mengarut pun bdk2 skolah x kisah kot....yg penting bahasa dan penceritaan buku tu bagus...

March 21, 2012 at 4:18 PM

kalau kite pun kite donlod cerita ni hafal. kahkahkah..

dulu, literature the phantom of opera dengan mr. jackie and hide kot. lupe sudah~

March 22, 2012 at 5:26 PM

jalan cerita dia menarik walaupun mengarut.. cite yang mengarut la selalunya orang suka. XD

March 24, 2012 at 5:46 PM

dah tengok...best jugak ceritanya..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal