Friday, April 6, 2012

Daughter and Mother



                 


sape ade ibu tapi tak jadikan ibu dia as bestfriend mesti sangat rugi kan.
sebab orang cakap ibu lah bestfriend yang paling best dalam dunia ni.
alah tapi bukan orang lain pon yang rugi.
aku lah tu orangnya. hahaha !
sebabnya aku ni bukan rapat sangat dengan Pn. Ibu.


dulu masa aku kecit2 Pn. Ibu sangat garang okey.
salah sikit bersedialah telinga untuk dipiat.
kacau adik sikit sampai nangis bersedialah kau untuk dihambat.
dan masa aku kecit2 selalu rasa macam anak angkat sebab asyik kene marah je dengan Pn. Ibu.
tu yang sikit2 nak lari dari rumah.
ikot perangai sape entah. haha !



dan semua masalah dan rahsia aku haruslah tak pernah cerita dengan Pn. Ibu.
selalunya aku cerita dengan kakak aku je.
sebab kakak aku ni kakak paling baik dalam dunia.
tak pernah buli adik2 dia.
aku je yang suka buli adik2 aku. hewhewhew.

p/s : Akak (pembaca setia blog), bulan 6 ni okey. Nak kek, ketam cili api, piza home made dll :P



so hari tuh masa aku balik rumah cuti kejap tak sangka aku bercerita dengan Pn. Ibu pasal cinta2.
wakakakaka malu gila beb.
waklu lah kan dengan Ibu sendiri pon nak malu.


well aku ni perahsia orangnya.
bila Pn. Ibu dah masuk bab2 kawen aku pon tersipu-sipu.
dah macam ada orang nak masuk meminang je gayanya.
aku sendiri pon konpius.



Pn. Ibu tanya pasal aku dengan Akram.
well what can I say more.
aku just cakap "Biasalah bu kawan2. kalau ada jodoh ada lah. hehehe"


Pn. Ibu cakap "yelah kawan tu kawan jugak. tapi kene lah tengok serasi ke tak. nanti kawan lama2 tapi tak serasi pulak"


Aku : dah tiga tahun bu. Insya Allah serasi kot. hihihi


Dan nasihat2 Pn. Ibu yang aku terima :


Tak payah la cari lelaki kaya sangat. Cukup die rajin kerja dah okey. Lelaki ni kadang2 lepas kahwen mula lah die nak malas menyusahkan bini.

Nanti kau nak pakai kereta jangan pakai kereta besar2. Ibu tak suka. Ada duit lebih beli rumah bayar sama2 dengan suami takpe.

Suruh la Akram beli rumah kat Johor. Boleh selalu balik rumah Ibu. Hehehehe.




Yang last tu memang tak boleh bla eh.
Kompem nak suruh aku balik tiap2 minggu kalau rumah dekat.
tapi takpe bila balik rumah tiap2 minggu makanya mesti ada makanan banyak kat rumah.
jadinya setiap hujung minggu tak perlulah berfikir untuk masak ape.
dan jadinya hidup pon akan lebih bahagia kerana tiap2 minggu dapat mengangkang depan tb sambil tunggu Pn. Ibu jerit dari dapur "Makan makan. Ibu dah siap masak"


hahahahahaha !
keji gila perangai.


okbai.


                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


13 comments

April 6, 2012 at 11:10 AM

hihi..ibu la kwn terbaik..cm member aje.. suka citer pdnya walau bebelan akan ada..hihi.

April 6, 2012 at 11:21 AM

hahahaha...ayat yang last tu best. terkangkang depan tb sambil tggu ibu siap masak.

kalau as lah.. mesti dah kena bebel

"dah nak kahwin tapi malas nak masak.nti macam mana laki ko nak makan.kurus lah laki ko nti..bla bla bla bla.."

errrr.... hahaha

tapi best sebab boleh hilang rindu..kikiki

April 6, 2012 at 11:31 AM

:) nice ibu

April 6, 2012 at 11:45 AM

dulu rapat dgn arwah abah je.. sbb mak garang.. hehe

April 6, 2012 at 1:31 PM

My mum is my bestfriend :)

April 6, 2012 at 2:32 PM

aku kdg2 cerita jgk kat mak aku klu ada masalah pape...tp pasal cinta mmg x la...haha..

semoga akram menjadi jodoh ko ye..

ada ape bulan 6??birthday??

April 6, 2012 at 10:42 PM

SOKONG NASIHAT PUAN IBU YG PSL KETE 2..
hihikk.. t'caps lock pulek..

baek beli umh dr beli kete..
pkai kancil pon ok kot.. haha

April 6, 2012 at 10:46 PM

iqa pun time dah besar2 baru rapat dgn ibu sbb ibu garang sangat. muahaha.
nak cite pasal cinta2 pun skang dlm umur 22 ni pun mmg tak ah =.='


eh. yang point pn. Ibu no 1 tu setuju sgt. haha.

April 7, 2012 at 5:31 AM

wehh aku rase bgosip ngn mak lg beshh dr gosip ngn kakak *owhh lupe aku takde kakak,mistila kne gosip ngn mak..takkan nk bgosip ngn ayah plak kn cite pasal cinta*

kehkeh~

April 7, 2012 at 12:45 PM

fuh!!
gue senang dengan kereta kecik2 je..
ehehehee

April 7, 2012 at 4:01 PM

kita pun bnyk kongsi rahsia ngn kakak.. >,<

April 7, 2012 at 6:20 PM

kita selalu bercerita dgn mak kite... lagi-lagi nak kahwin ni macam2 la cerita.

pss, tu macam tanda suh akram masuk minang cepat2q je.. hehehe

April 9, 2012 at 11:05 AM

sy pon krg berkongsi cerita peribadi dgn mak..tp kalo jmpa mak kitorg suka gelak2 gosiping hehe

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal