Tuesday, July 10, 2012

Ayam Penyet AP



                                 

sorry lah kalau blog aku dah jadi macam blog jalan-jalan carik makan je.
asal update je gambar makanan. asal ade gambar makanan je aku update.
well nak buat camne aku dengan Akram memang suke pergi makan.
dan mencuba tempat2 makan.
kitorang ni memang jarang la kalau keluar tu nak pergi tengok wayang ke pergi mall ke.
typical date sangat. haha !
kitorang suka jalan-jalan tempat baru.
try makanan kat tempat baru.
kalau tengok wayang tu adelah sebulan sekali. tak pon dua bulan sekali.



Hari Ahad hari tuh nampak A&W. Lepas tuh rasa macam teringin gila nak makan waffle dia. Padahal takde lah sedap mana pon tapi tekak ni macam cakap nak nak je. So paksa Akram pergi A&W jugak. Last2 waffle tuh tak abes pon. Sebabnya tepung dia tebal sangat lah. Pastu macam tak masak sangat. Dan akhirnya Akram yang kene habeskan. Hehehe.




Perangai aku ni, aku memang kuat makan. Tapi selalunya aku makan dalam kuantiti yang sikit.
Takde lah sikit sangat. Tapi takde lah sampai tahap mengketedarah tu.
Aku akan makan sikit tapi selang setengah jam aku akan cakap lapar.
Dan orang yang paling tensen of coz lah Akram sebab aku cakap kat dia je aku lapar.


Pernah sekali tu kitorang tengah jalan2 kat Carefour.
Tengah jalan-jalan tu tetiba Akram tutup mata aku. Pastu cakap "Jangan tengok. Bahaya. Jangan tengok"
Rupa-rupanya kat depan tu ade kedai makan.
Siot je. Pttfffffff.


Dan setiap kali makan nasi berlauk aku akan pindahkan nasi aku sikit kat pinggan Akram.
Sebab aku takkan habes punya.
Dan dia selalu cakap aku ni faktor menyumbang kegemukan dia. kahh kahh.
naseb lah :P




Pastu malam tu teringin pulak nak makan ayam penyet. Dekat2 area situ pulak memang ade restoran ayam penyet AP. aku tak pernah try. so kitorang pon makan situ je. tak ramai orang.





Order Nasi Putih Ayam Penyet 2. Teh O Limau Suam satu. Air Suam 1.





Nak fokus kat Smashed Prawn tu sebenarnya. Ade eh Udang penyet? Aku ingatkan Ayam penyet je ade. First time dengar.





Ini lah kerja mamat ni kalau takde kerja. Ayat apakah ini. Kerja tapi takde kerja. Bukankah main game itu satu pekerjaan. Ahhh abaikan.
Pantang free sikit. Tak abes2 dengan game ape entah tu. diamond ape entah. Menyampah. Dah la Cover kaler pink. 






Nasi Putih Ayam Penyet. Servis boleh tahan cepat maybe sebab tak ramai orang kot. Masa kitorang makan ade lah dalam 4 group lagi yang tengah makan.





Aku rasa ayam penyet dia biasa je kot. Aku lagi suka Ayam Penyet Wong Solo sebab dia ada sayur terung sambal yang sedap ! Pastu sambal dia ada dua jenis kot tak salah. And yang penting kalau taknak makan ayam penyet, kat Wong Solo ade ayam bakar yang sedap gila ! 




Kawan aku cakap dia makan kat Wong Solo tak sedap.
Well taste orang lain2 kan.
Dia cakap ayam penyet kat restoran periuk belanga lagi sedap.
okey nanti nak ajak Akram pergi try.


Selalu kalau makan kat Wong Solo amik set ayam penyet RM10.90.
Nasi Putih, Ayam penyet dengan air mineral yang plastik kecik tuh.

Kat Ayam Penyet AP ni kene order lain2.
Nasi Putih RM1.50.
Ayam Penyet pulak RM8.50.








Ini pinggan aku sesudah makan. Aku memang tak suka nak kemas2 pinggan ni. Sebab kita kan bayar servis charge. So bagi lah dorang buat kerja. Mahal tu servis charge. 5% tu. huhu.






Ni pulak pinggan Akram. Akram memang suka mengemas. Bajet rajen lah. Bla lah. *tetiba*
Takpe. Bagus2. Inilah ciri2 lelaki yang kita sebagai perempuan impikan *mata ke atas*





Dan tengok resit ni aku pelik. Air suam = Open Drink ?
Ke open drink tu membawa maksud lain ? Naseb baik free. So jangan banyak cakap. hahaha ! Dah kenyang mari kita balik tidoooooooooooo.




okbai.



                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


13 comments

July 10, 2012 at 2:28 PM

tue la. genre blog nie berkisar pasal makanan ea . hehe . takpe la .ikt style masing-masing.

July 10, 2012 at 2:48 PM

ramai yg ckp AP ni tak sedap..... tp ada gak kata sedap....

July 10, 2012 at 3:05 PM

uik..mahalnyer...

ca pon suka makan nasi ayam penyet..lagi2 kalo sambal dia pedas2...pastu ade pakej tempe ngan tahu goreng..nyum3

July 10, 2012 at 11:15 PM

haha. gemuk dibuatnya wana kat aqram tu haaa. haha. dah lama tak makan ayam penyet tuuuu!

July 11, 2012 at 9:59 AM

eh eh murah je ayam penyet ni kte engat mahal hee tak pernah cube makan ayam penyet lgi , haruslah ajak abg z tu hehehe adehhh.. ble la dpt g nye

July 11, 2012 at 3:58 PM

@ஜ miss klanika ஜ
sebab tuan blog pon suka makan.
hehehe

July 11, 2012 at 3:59 PM

@Afasz
tulah selera orang ni lain2 kan.
hehehe

July 11, 2012 at 3:59 PM

@Ca Cik Duyung
betul2.
walaupon sambal pedas mengalir air mata tapi syok gila makan.
hehehe

July 11, 2012 at 3:59 PM

@syAzAnA
takpe gemuk senang hati.
hehehehe

July 11, 2012 at 4:00 PM

@nazirah
ish haruslah kene cube tau.
sedap nyum nyum.
hihihi

July 12, 2012 at 8:03 PM

yela kak, selalu skang akak post pasal makanan. sampai iqa kensel diet. ecehh :P

tp kan, mane tahan tgk makanan best2. kan?kan? :P

July 13, 2012 at 7:51 PM

Betul, akak pun suka ayam penyet Wong Solo. Hah... cuba try Waroeng Penyet, pun sedap jugak!

October 15, 2014 at 11:03 AM

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal