Monday, January 21, 2013

Mari Belajar Bahasa Melayu bersama Tuan Besar




Rasa nak tampar je tapi nanti kalau tampar tak dapat ole2. Jadi bertabah je lah dapat lelaki begini. 


Hari ni bangun pagi rasa malas gila.
Alarm bunyik bangun snooze sampai tiga kali baru bangun.
Itu pon bangun termenung jap pandang dinding.
Lima minit pastu amik towel masuk bilik air sambung termenung lagi pandang cermin.
Amik shower termenung lagi. Wakaka.
Sekali sampai opis hamek kau berlambak kerja tak sempat nak Blues2 Monday.
Tapi bagus. Menjadikan masa bergerak dengan begitu pantas.


Btw thanks to Wak Gelas yang bagi idea pasal masalah Nuffnang aku tu.
Memang aku tak boleh nak sign in guna Google Chrome.
Kene sign in guna Firefox dan lain2.
Tapi yang pelik selama hari ni aku masuk Nuffnang guna Chrome boleh pulak.
Start hari tu tak boleh.
Ahhhhh malas nak pikir. Semak kepala hotak. Guna je Firefox tanpa banyak bicara. Gitu.


Semalam aku pergi makan dengan Akram.
Masa makan tu aku cerita lah kat dia pasal kereta JPJ yang kene bakar kat Perak ari tu.


Sumber : google

Orang tu pergi Bandung kan mane nak amik tau lagi pasal Malaysia.
Tapi cerita dengan Akram ni boring sebab dia selalu pikir positif.
Pikir kenapa JPJ buat camtu. Ape sebab dia.
Boleh tak dia buat camtu atas sebab2 penting? Bla bla bla.
Fineee !



Sumber : google


Pastu aku cakap lah disebabkan JPJ amik tindakan macam tu banyak gile kenderaan lain yang terlibat sama dalam eksiden tu.(wah ayat skrip berita kemahin kau)
Salah satu nye bas sekolah.



Sumber : google



Sumber : google




"Sebab kereta JPJ tu tetibe halang jalan ada satu bas sekolah nak elak dorang terus terbabas langgar tiang lampu. Habes remuk cermin depan bas sekolah tu. Teruk gilaaa" Beria okey aku explain.


"Remuk? Ke Pecah?" Akram tanya.


"Remuk lah. Tak pecah pon. Remuk je."


"Suka hati dia je Remuk. Retak lah. Retak."


"Remuk tu, "Remuk hati ku mengenang dikau, menjadi keping-keping" *terus nyanyi lagu Aku cinta kau dan dia*"

Pastu gelak-gelak.

Eiii malas nak layan. Fine fine !

Menyampah betul bila dia asyik betul.
Huhuhu


Masa otw balik tu lalu lah satu tapak Bazar Ramadhan ni.
Akram cakap "Eh tapak bazar la. Bazar Menangis. Ape lah pegi bazar nanges. Lapar nanges. Wakakakaka"

Sedap betul gelakkan orang kan.
Takpe.



*****

Okey pada yang request nak cuci mata dengan Ole-ole dari Bandung tu aku hapdet lain entry eh.
Yang tanya tutorial blog pon nanti2 aku buat eh.
Macam biasa la nak pura2 busy di alam realiti.
Kahhh Kahhh.


oh btw Iolls jumpe Fouziah Gous uollsss.
Body cun gilaaaaaaaaaaaaaaaaa.
ok hapdet lain entry jugak.


okbai.


                               



With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

January 21, 2013 at 1:11 PM

keram sgt positif :P

January 21, 2013 at 1:37 PM

remuk..retak..renyuk.. wakakaka

January 21, 2013 at 3:02 PM

hahaa...eksaited cerita psl eksiden twtiba kena sekolah ajar BM..haha..

January 21, 2013 at 8:39 PM

hehe. sume dye jew la nak betul kan. kehkeh. sabou jew la

January 22, 2013 at 8:02 AM

kak, kite tak paham sangat. wkwkwkwkwk.

:P

January 23, 2013 at 5:51 PM

Remuk, retak.. Heheheh, kelakar lah korang ni.. Ha, cepat2 wat tutorial macamana nak buat border blog tu.. Mieza dah try buat tapi termasuk sekali ngan header pulak.. Haish~~

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal