Loading...

Tuesday, January 22, 2013

Ole-ole dari Bandung.




Sabtu lepas tetiba Akram ajak pergi kenduri kawen kawan dia kat Ampang.
Aku pon okey je lah sebab bukan buat ape pon.
Gerak dalam pukul 2 camtu sebab pagi tu Akram keje.
Sampai sana makan2. Akram macam biasa bual2 dengan kawan2 dia. Amik2 gambar jap. Balik.
Masa nak balik Akram tanya nak singgah mana?
Last2 dia tanya dia jawab sekali "Jom lah Setia City Mall"


Yeay !
Tak pernah jejak kaki kat sana.
Jadi perasaan gembira tu di level ke 10000.
Dan perasaan jakun tu di level ke 10001.
Orang cakap best jalan sana.
Memang best pon.
Parking banyak dan paling penting murah.
Kedai ada banyak gila ala-ala macam mid valley gittew.


Dan tak pasal2 tersopink pulak. Hewhew.
Yang kitorang ni pon beria masuk setiap kedai kat sana.
Sampai kaki aku rasa macam nak patah.
Naseb baik pakai selipar je.


Masa nak jalan balik tu tetibe Akram suruh aku tengok kat Chatime.
Rupanya Fouziah Gous ada kat situ.
Aku ni kan rabun so kalau jalan2 memang aku bukan perasan orang pon.
Selama ni kalau jalan dengan Akram memang dia yang akan spot kalau nampak artis.
Macam masa jalan kat Masjid Jamek dia yang nampak Nabil. Masa kitorang pergi Lowyat dia nampak Awal Ashaari.


Pastu everytime nampak retis Akram mesti suruh aku amik gambar ngan dorang.
Aku dah la pemalu. Wakakaka.
Last2 masa Fouziah Gous dah bla dari Chatime baru aku panggil "Kak Sarakit, nak amik gambar"
Kahhhkahhh selambe gile sukahati aku je.
Fouziah Gous cakap dengan kawan dia "Aku dengar akak Sakit"




Yakin gila okey aku amik gambar sebelah dia. Siap boleh tersenyum simpul lagi.
Dah la body cun gila. Tinggi gila.
Terus stress.
Terus cakap dengan Akram "Jom lah balik. Tak payah makan malam"
Pastu rasa macam nak pitam sebab perut masuk angin. Wakakakaka.



********



Akram kan balik dari Bandung Khamis lepas.
Dalam tengah hari camtu dia mesej aku cakap jalan nak pergi Jakarta banjir gila.
Tak tau sempat ke tak nak naik flight.
Flight dia pukul 6.30pm Malaysia.
So dia call kawan dia kat KLIA suruh tukarkan tiker flight ke 7.30pm Malaysia.
Bayar RM10.


Tapi sebenarnya before 6.30pm dia dah berjaya sampai airport Jakarta.
Nak tukar balik tak boleh sebab seat dia dah open pada orang lain.
So terpaksa tunggu sampai 730pm.
Kawan2 dia naik AirAsia tiket 630pm tapi flight delay. Last2 naik lagi lambat dari Akram.
Bese lah AirAsia. Aku dulu pon delay dekat 2 jam kot.
Paham sangat dah.


So malam tu Aku amik Akram kat Airport.
Pukul 10pm kot aku dah sampai sana. Pukul 1130pm baru nampak batang hidung dia.
Tersengih-sengih macam kerang busuk. Menyampah sangat.
Huhu.
Pastu dia pas barang sekali.


Tshirt macam jadik barang wajib bagi kalau pergi melancong. Murah. Wakaka. Bandung saje. I Love tade. Tak payah nak I love bandung sangat lah kan.





Trans Studio ni ala-ala taman tema indoor. Akram cakap USS dengan Genting lagi Best. Pastu dan-dan ajak aku pergi USS. Kene pergi before bulan 6 sebab bulan 12 passport aku mati. Mencikkk.





Benda wajib jugak untuk jadik cenderahati. Tapi mahal woo. Seketul ni RM10. Dua untuk aku satu untuk kakak aku. Kakak aku tau2 je ada orang pergi melancong. Akram beli time kat Tangkuban Parahu. Mahal sebab dibuat daripada batu gunung berapi. Eh yeke Gunung Berapi? Kahhh sukahati aku je. Entah google lah sendiri.




Yang atas aku punye yang bawah Akram punya. Beria dia nak yang bawah. Dia tanya aku tau tak kenapa dia nak yang bawah? Aku ni mana lah nak tau benda2 macam ni. Korang tau?




Rupanya sebab kalau korang perasan bentuk gunung dalam gambar atas ni macam perahu terbalik. Rupanya lagi Tangkuban Parahu tu maksudnya Perahu yang Terbalik. Owhhhhhhhh kata korang dalam hati.




Gambar sebenar Tangkuban Parahu. Sumber:Google. Nampak lah jugak rupa perahu tu kan. Kalau nak baca sejarah dia boleh la Google sendiri ye.




Dan souvenier yang ditunggu-tunggu berikan tepukan gemuruh pada Kain Ela ! -__-


Aku pesan kat Akram nak kaler Turqoise.
Tapi Akram cakap kaler Turqoise tak banyak pilihan.
So aku mintak kaler pink.
Dia cakap tak cantik la ape lah.
Last2 dia beli ikot kaler yang cantik pada mata dia.
Dia kan tuan besar.




Kaler Coklat Gelap. Akram cakap cotton Bandung. Tapi lembut gila. Macam sutera je. Aku bab2 kain ni memang fail sikit. Ko tanya lah chiffon ke ape ke aku tak tau. Aku tau cotton je. KAlau ko tanya lagi cotton jenis ape terus aku pening. HAHAHA!













Dan sekarang aku tengah berfikir nak buat baju ape guna kain ni.
Dan turut berfikir nak tempah kat sapa.

Tak sabarnya nak rayaaaaaaaaaa !



Ewah pose ganti pon tak habes lagi ada hati nak raya.
Pirahhhh.


Oh ade lagi satu hadiah. sepasang baju tidur.
Tapi takley tayang sebab cekciii angatttt.
Auwwwwwwww.
*Lempang pipi sendiri*
Wkwkwkwkwkwk




okbai.





With Love : Syazwana Jamal :)


9 comments

January 22, 2013 at 3:17 PM

sangat cantek kain ela tuw. hehe. jeles kite!

January 22, 2013 at 3:32 PM

WAHH. BESTNYEEE. tang kain ela tu mmg trbaik. pndai encik boyfie pilih. heee

January 23, 2013 at 5:47 PM

Banyak dapat ole2 dari Bandung.. Lawa jer kain ela tu.. Pandai Akram pilih kaler.. =)

January 24, 2013 at 10:58 AM

best best best

banyak keram beli barang :p

ewahhh cantik kain ela tu

bandung mmg surga beli dan belah.haha

January 25, 2013 at 10:22 AM

@Hanim Irsyad
pegi mintak boipren awok.
hikhik

January 25, 2013 at 10:22 AM

@♥ sitifarhana ♥
hehehe.
tengok la kekasih sape.
wakakaka :D

January 25, 2013 at 10:22 AM

@Misz Mieza
dia kadang2 memang boleh diharap.
wakakaka

January 25, 2013 at 10:23 AM

@Syazana Zainn
Jom kite p bandung.
ewahh macam pegi bandung tu naik kereta je kan. kihkih

September 27, 2013 at 4:03 PM


Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal