Tuesday, April 23, 2013

Cerita-cerita




Fuhhhhhhhhh bersawang dah blog (ayat cliche seorang blogger)
Wahahahaha.
Aku ni kalau kemalasan tahap gampang dah sampai memang sepotong ayat pon aku malas nak taip.
Tapi kalau tahap kerajinan menaip tu di tahap sama level dengan kerajinan untuk makan memang sehari tak menaip rasa resah gelisah sampai berpeluh-peluh. Cewah penipu sangat. Hahaha!


Cerita pertama.

Last week hari Khamis malam telah berlaku satu peristiwa yang hampir tidak dapat dilupakan.
Oleh kerana kebodohan diri sendiri, maka rambut aku terpaksa digunting dengan banyak! Wuwuuuuuwuu.

Camni.
Khamis malam tu lepas mandi aku dok kering2 kan rambut.
Sambil2 tu wassap dengan Akram.
Sambil2 tu jugak aku sikat2 rambut.
Aku ni guna sikat rambut yang bulat tu sizenya kecik sikit.
Yang aku punye pandai, aku pergi gulung2 rambut aku kat sikat tu sampai tak boleh nak tarik.
Means rambut aku dah bersimpul dengan sikat dan TARAAAA langsung tak boleh nak lepas.
Time tu dah pukul 12 tengah malam dekat pukul 1 pagi.
Yang Akram die cakap nak tido 5 minit lepas tu aku call dah hanyut.
Menangis-nangis aku sorang2 dalam bilik tarik2 sikat tak boleh lepas dengan rambut.



Aku masuk toilet basahkan rambut.
Tapi sebenarnya aku tau kalau basahkan rambut lagi kusut.
Dah tak boleh nak pikir ape dah. Lenjan je.
Siap terbongkok-bongkok masukkan kepala dalam baldi penuh air.
Dengan harapan rambut boleh mengurai keluar dari sikat. Tak jalan jugak.
Last2 nekad nak potong.


Memula aku patahkan sikat tu. Siap gunting lagi gigi2 sikat tinggalkan batang die je.
Try2 tak elok jugak.
Fed up!
Terus amik gunting nanges2 zassssssss zasssss melayang-layang rambut di tiup kipas.
Pastu mesej Akram emosi sebab dia tido tak angkat call.


Esoknya seperti yang dijangka.



Ingat takde pape?
Dasarrrrrrrrrrrrrrr.
Aku dah menangis-nangis sorang2 dalam bilik. Cisss.
Tak cukop dengan Wassap, WeChat pulak menyusul.






Naseb baik mood ah kak belum nak swing lagi.
Kalau tak memang aku suruh dia bawak makan TGI Friday dulu.
Muahahahaha.
Pastu mula lah ayat Akram "Tak baik tau buat anak yatim macam ni"
=__=



Dan now member aku cakap tak perasan sangat pon bekas guntingan tu.
Cuma kalau aku pegang bahagian tu rasa lah tajam2 macam rambut terpacak tu kat tengah2 kepala.


Cerita kedua.

Sabtu lepas aku mesej2 dengan kakak aku.
Cerita pasal arwah ayah Akram ni lah.
Bla bla bla sekali kakak aku bagi mesej ni.






Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
Terbako kau umur tiga puluhan ade secret admire lagik.
Hahahahahah!


Lepas tu masuk bab kawen pulak.
Aku cakap lah yang Puan Ibu cakap tak payah bertunang kawen je terus senang.
Kakak aku cakap memang senang. Save budget.
Time kawen ha amek sekali harung sarung tiga cincin.
Hahahahaha!





Dan nampaknye idea hantaran ikan jenahak agak bagus di situ.
Nanti aku fikirkan sama ada nak buat jenahak tiga rasa ke nak bagi jenahak dalam akuarium.
Kahhhkahhh.



Cerita ketiga.





Akram sekarang pandai dah nak jeles2.
Tapi bila tanya jeles ke tak memang haram lah nak mengaku.
Siap tukar topik lagi.
Poyooooooooooooooo sangat. Dasar lelaki. Pirahhhhhhh. Hahahahaha!
Macam ade one time dulu die suruh amik kan rokok dia dalam beg. Aku suruh die cakap "Cakap Wana comel dulu"
Sanggup okey tanak cakap. Sanggup bangun amik sendiri.
Bila aku cakap ade orang sweet2 masa isi minyak kat Petrol pump baru gelabah
"Sape yang suwit?"
"Bape orang?"
"Dia cakap ape lagi?"



Tau takotttttttttt.
Huahuahua.
Walaupon lelaki penjeles ni kadang2 comel tapi kadang2 adalah menakutkan.


Macam aku dengan Akram kitorang memang tau password fb masing2.
So ko nak main fb silakan.
Password kau aku pegang.
Begitu.


Macam Akram ni entah bila mase dia spotcheck fb aku pon aku tak tau.
Tetibe nanti tau je ade lelaki mesej2 kat fb aku.
Sampai ade one time tetibe die emosi.
Tapi bukan aku layan pon.
Ayat cover baik punya "Alah kadang2 reader blog tu yang add fb. Takkan tak approve. Nanti dorang cakap bajet pulak"
Hahahahah!
Ade sekali tu memang die emo gile.
Tapi lima minit je lah.
Bila aku start nanges die mane tahan.
Pujuk jugak.
Hehehehe.



Sebab tu bila keluar dengan dia jangan lah kau sekali-kali bermain henpon.
Memang dia pantang.
Nanti keluar lah ayat "Buat ape jumpe kalau asyik nak main henpon je"
Baiklah.
Wuwuuuuuu.



okbai.




With Love : Syazwana Jamal :)


3 comments

April 24, 2013 at 9:02 AM

hihi,yg pasti ada byk citer nak bgth ni..

April 24, 2013 at 12:01 PM

Lelaki ni kalau sesekali dia tunujukkan kejelesan comey jugak.. Tapi dah kalau jeles tahap migrain dibuatnya, agak menjengkelkan di situ.. Arghhh! Stress!

April 26, 2013 at 2:06 PM

wahhhhh!!! sebijik mcm amin!
kadang2 belagak tak mau ckp kite comel
bile org kawan2 komen kat gambar ke apa tau nak emo
btw ttg password fb tu mmg sama
password dia kita ada, passwod kite dia pon ada. haha
paling nak bg emo tukar kejap pasword fb tu. hahaha
lepas tu mulalah mesej masuk -- NAPE TUKAR PASSWORD! kahkahkah
mmg lawak :p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal