Loading...

Tuesday, July 9, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak




Rasa macam baru je aku bergumbira buka pose kat Medan Ikan Bakar Alai pose tahun lepas.
Tetibe eh esok dah start pose balik.
Cepatnye mase berlalu.
Tetibe nanti dah tahun depan. Tetibe lagi dah nak kawen. Eh eh? Nananana.
Nak buka kat mane esok eh?
Cewahhhhhhhhhh kemahin padehal bukan boleh pose pon esok.
Sobsss.


Dah bape tahun dah aku tak dapat sambut first Ramadhan.
Aku pon macam dah pasrah je lah.
First Ramadhan dah la tak dapat sambut.
Pastu nanti raya awal pulak.
Giler tak best kan tapi nak buat camne. Daripada die tak datang langsung kang haaaa buat naye je.
Jadi marilah kite redha.


Benda paling best bila bulan pose of cross dapat makan best2.
Makan je lah yang aku ingat.
Pergi terawih boleh dikira berapa kali je.
Ya Allah ampunkan dosa hambamu ini Ya Allah.


Tapi serius bulan pose adalah satu-satunya bulan dalam setahun ni kitorang adik beradik dapat makan ikan bakar En. Jamal.
Resepi ikan bakar bapak aku ni special giler and sangat lama nak masak rencah die tu.
Disebabkan ke-spesel-an itu maka bapak aku akan masak waktu bulan pose je.
Hari tu die dah roger2 aku bila nak balik rumah.
Aku cakap minggu depan aku balik la sebab minggu ni ade hal sikit.
So aku siap dah tinggalkan pesanan siap2 kat bapak aku suruh die get ready dengan ikan bakar dia.
Hehe.


Tahun ni azam aku nak buka pose buffet kat hotel. *konghajo giler azam nak pergi berbuka sedap2 kan. Cube lah azam nak pergi terawih penuh ke sedap sikit mak aku dengar*
Syaitonnirojim betol.
Tapi sebenarnya aku memang dah aim nak buka pose buffet kat Bangi Golf Resort sebab aku bace review tahun lepas macam sedap giler je.
Member aku yang keje dekat Hotel Equatorial Bangi pon cakap Golf resort punye makanan lagi sedap compare to Hotel die.
So tengok lah nanti camne.
Kalau jadik aku halo korang okey.






So pada semua yang berpose esok aku ucapkan selamat berpose.
Sape2 ade kurma lebih tu sedekah la sikit kat aku.
Aku tak beli lagik kurma. Sobsss.
Haha!


Jangan lupe banyakkan minum air masak lepas buka and time sahur tu.
Aku ni selalunya awal2 pose je rajin bersahur.
Nanti dah nak last2 sahur dalam mimpi je selalunya.
Tahun ni nak berazam tak tinggal sahur la. Cewahhh dan dan berazam.


Okey korang.
Minta maap salah silap ye.
Jangan lupe hafal niat puasa. Susah2 bace terus niat puasa untuk sebulan. Senang untuk orang pelupe macam haku ni.


bye.




With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

Anonymous
July 9, 2013 at 3:32 PM

Ramadhan is coming. Syaitan is crying. Malaikat is Waiting. Syurga is Opening. Neraka is Closing. Alhamdulillah.... May Allah bless us for this coming ramadhan.... InsyaAllah.. ⭐..Happy Ramadhan kak wana..

-wahyunie-

July 9, 2013 at 4:24 PM

Eh2, sama pulak timing kita ni Wana.. Kite pun awal2 dah angkat bendera merah.. Hampeh tul.. Sejak bulan lepas, timing dia lari.. Awal 11 hari.. Tak pernah2 pulak jadi macam tu.. Ketakstabilan hormon gamaknya.. Sabo jela.. Uhuhuhu~~

Btw, selamat menyambut bulan Ramadhan Wana! ^_^

July 9, 2013 at 5:57 PM

salam ramadhan dik..

July 9, 2013 at 6:57 PM

macam kenal je kawan yg keja Hotel Equatorial Bangi tu...hehehehe....

July 10, 2013 at 9:40 AM

slmt berpuasa wana..

July 10, 2013 at 2:05 PM

Alhamdulillah iols dapat pose utk 1st ramadhan walaupun demam

:P

last year demam jugak, sampai asma, terus bukak pose. sobsss

Anonymous
July 12, 2013 at 8:46 PM

sedap gak kat hotel aku,tp sebab aku da bese makan kat situ kot.hehe.

aku spoilers~~~ajak
gemok

July 15, 2013 at 11:52 AM

slm ramadan gak..hehe..suka bc blog ni byk makanan,hehe

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal