Loading...

Friday, September 5, 2014

20 Facts about Syazwana




Baca blog si Namee Roslan tu tetibe macam best je buat 20 Facts about me ni.
Rasa macam last sekali buat masa sekolah menengah la kot.
Zaman2 semua orang ada buku biodata lepas tu paksa member isi.
Hahaha!




So here it is...

Satu. Walaupon aku anak ketiga dan ada tiga lagi adik bawah aku tapi satu family panggil aku ADIK. Bukan setakat family, jiran, sedara masa semua panggil adik. Haha! Mak aku cakap kenkonon dah takde adik dah tapi sekali tiga lagi keluar apecer? Kekekeke.


Dua. Kalau aku ngantuk aku memang kene tido. Sebab takde ape boleh buat aku berjaga melainkan kene tido jugak. Setakat kopi, nescaffe semua tak jalan. Aku memang kene tido. Sebab tu aku tak suka tengok wayang midnight. Sebab end up wayang yang akan tengok aku.


Tiga. Aku ada penyakit gayat yang sangat kronik. Even tengok gambar yang tinggi pon aku boleh gayat. Ada one time naik ferries wheel kat I-City tu aku tutup muka sambil menjerit2. Hahahah!


Empat. Sebenarnya cita2 asal aku nak jadik Peguam. Tapi akak aku cakap susah jadik peguam ni. So end up aku jadik Engineer walhal aku tak minat pon.


Lima. Pemalu dan penyegan dengan orang yang tak kenal. Memang jauh beza dengan Akram. Akram tu campak kat memana pon boleh hidup.


Enam. Seorang yang baran. Dulu time study orang langgar bahu kat sopink kompleks pon aku boleh emosi. Now dah baik sikit. Hihi.


Tujuh. Nangis bila stress, dan lapar. Huahua.


Lapan. Aku jarang shopink barang2 baju bagai. Tapi aku tak kisah habeskan duit untuk makanan.


Sembilan. Tinggi 151cm dengan berat 51kg.


Sepuluh. Aku berbintang Leo dan lahir pada tahun Naga.


Sebelas. Kalau diberi pilihan antara Genting Highland dengan Cameron Highland aku pilih Cameron.


Dua Belas. Suke masak, suke try resepi baru dan suke bagi orang makan.


Tiga Belas. Tak reti berfesyen. Selalu pakai jeans dengan tshirt atau blouse saja.


Empat Belas. Seorang yang pemaaf. Dan cepat kesiankan orang. Mudah simpati.


Lima Belas. Manja. Tapi tak pandai nak manja dengan parents, family, sedara mara mahupon kawan2. So tak sabar nak kawen. Nak manja2 dengan laki sendiri. Haha!


Enam Belas. Degil nauzubillah :P


Tujuh Belas. Suka buat hal sendiri dan tak peduli apa orang nak cakap. Sebab tu tak ramai kawan sangat.


Lapan Belas. Kaler peveret putih & grey.


Sembilan Belas. Tak pandai berenang. Tak pandai apungkan diri dalam air.


Dua Puluh. Kalau merajuk dengan Akram, tanak cakap pape sampai Akram belikan makanan pastu suap. Pastu baru okey. Kahkah.



Okbai.

















With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

September 5, 2014 at 11:17 AM

ok dah tau serba sdkt =)

September 5, 2014 at 11:46 AM

Eh, Wana lahir tahun bila ekk? Tahun naga tu bila? Ingatkan sebaya.. Heehii.
Rosmiza Ali Official Blog™

September 5, 2014 at 11:52 AM

great
singgah jumaat

September 5, 2014 at 11:58 AM

salam. baran rupanya dia heheehee salam perkenalan :)

September 5, 2014 at 12:02 PM

@Rosmiza Ali
tak sebaya kot. Hihihi.
Kite 1988 :D

September 5, 2014 at 10:43 PM

hikhik kite pun baru nak buat jugek :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal