Wednesday, September 22, 2010

Cemane nak stop stalk fb xbf/gf korang



Sape penah putus chenta angkat tangan!!hoih ramainye..hoho..bila ase kehilangan, ase nak jumpe, ase nak tengok dia, ase nak cakap ngan die semakin membuak-buak mulalah kita ase nak jengah2 dia kan..so cara paling mudah adalah dengan men-stalk si dia..tak kira lah fb ke tagged ke twitter ke sume2 lah kan kan kan..

Pastuh kalaw boley ari2 nak stalk fb xbf/gf korang tuh kan kan kan(mesti ade yg tengah senyum2 bace neh)..x payah cakap la yg baru putus yg dah lame putus pon same..kadang2 dah ade yang baru pon still lagi nak sekodeng fb si dia..kan kan kan..

Setiap masa setiap saat mesti perasaan nak tahu tuh membuak-buak (ceh ayat xley bla)..nak tahu die watpe, die kuar ngan sape, die rindu kita x, dia pk pasal kita ke x, die dah ade pengganti ke x..kan kan kan..

Tapi boley ke sume tu buat kite tenang?


Seminit dua mungkin boley..tp lame2 mesti kita rasa nak tengok die btol2 mase tuh..nak tengok camne keadaan dia tem tuh..so kita akan stalk dia dalam2 kan..tp cuba lah tetiba kan kita jumpe sesuatu yang bukan kita harapkan..

Terjumpa gambar dia dengan orang baru..


Mesti tem tuh kita rase lagi depressed kan..rasa putus asa, panik sume lah kan kan kan..

Tem tuh mula lah nak menanges melalak ase x dapat terima hakikat yang si dia memang betol2 dah lupekan kita kan..so camne??kita jugak yang teruk kan..si dia dah memang hepy2 dengan orang baru..

Jadi tak perlu buang masa buat sume tuh!Kita takkan dapat untung pape pon..laen lah kalaw dapat duet kan..(mata duitan)

So bile decide nak ikot No-contact rule, ikot lah..tp nie ade lagi cara nak tolong korang neh..hehe

Block je Fb X korang tuh..


Camane nak block??senang jek..meh cni cekgu ajar meh..

  1. Pergi kat profile fb si dia..
  2. Pergi kat bahagian bawah sebelah kiri..
  3. Kat situ ade tulis 'report/block this person'
  4. Patuh tick kat block this person box and click submit..
Senang kan!pastuh si dia x boley tengok profile korang and korang pon xkan nampak profile update die..

Kalaw si dia call korang or msg korang tanye nape wat cmneh jgn panik or jangan cepat rasa bersalah..fikir diri korang seniri and fikir yang korang buat sume ni untuk kepentingan diri korang and yang penting korang hepy..



Adioss..

With Love : Syazwana Jamal :)


1 comment

September 18, 2014 at 12:40 PM

Nak stop cmne klu fb dia kite yg watkan?then emel ngan password sume kite pn tau??adeeehhhh...parah tau dak...

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal