Wednesday, September 22, 2010

Triffle Syazwana



Hey hey hey..
Kate recipe aku kan so haruslah letak name aku..huahuahua..naseb lah..

Bahan-bahan:

  1. Kek gulung sukahatiperisaape..
  2. Susu cair satu tin
  3. Tepung custard (tepung len xbuley yek)
  4. Serbuk jelly (sekati kaler hape)
  5. Buah-buahan dalam tin (ikot tekak kaw orang lah..eh tp peach sedap taw)
Cara-cara membuat:

1. Potong kek gulung tuh and susun dalam bekas kaca kek korang tuh..
    ni lah kek gulung kami..lepas potong sile susun ke
    dalam mangkuk kaca mengikot kreativiti anda yek..
2. Sediakan satu periuk..masuk kan enam sudu besar tepung custard..lima sudu besar gula pasir..satu tin        susu cair..satu tin air masak (gune tin susu yek)..kacaw bagi rata..then masak atas api sampai likat..

kacau terus supaya die tak hangus..

3. Dah masak tuang custard tadi atas kek gulung korang..ratakan..



4. Pastuh amek buah dalam tin yang korang beli tuh and susun cantek2 atas lapisan custard tadi tuh..

cantek x kawan2??

5. Then masak plak serbuk agar-agar yang korang beli tuh..follow jek instruction kat belakang paket die..mudah kan..sape kate memasak tuh susah..hoho..bile dah masak tuang jek atas lapisan buah tadi..

tuang elok-elok yek..

6. Lastly sejukkan..dah siap..boley lah makan..nyum nyum..

inilah hasilnye..taraaa..

Selamat mencube..
=)


Adios..



      


With Love : Syazwana Jamal :)


8 comments

September 22, 2010 at 8:17 PM

kak wana mane gmba yg kek dah kerat? :D

September 22, 2010 at 8:37 PM

aman..hehe

dah kerat ta sempat nak amek gambar..
sume melantak dengan burok..
len kali boley amek gambar yep..
hoho

November 26, 2010 at 11:23 AM

ak duk tengok resipi triffle kt satu blog nie. pas2 teringat kaw pn penah buat jugak. huhu eh kek kaw nampak lebih sedap. beli ke buat? haha. ak tnga pikir2 nak letak kek ape kt bawah tu. :P

November 26, 2010 at 2:42 PM

@azureEn
beli je senang
jimat masa
hahaha

November 10, 2011 at 8:35 PM

sedapppppppp nye!
hr tu Amal ad jugak buad trifle , tp termanis sgt , Hahaaa :D

Follow sini ;)

November 10, 2011 at 8:44 PM

ohh ohh... mau try la! tq resipi.

November 10, 2011 at 9:29 PM

@amal

hahaha. memang manis kot.
:)

November 10, 2011 at 9:29 PM

@miya

welcome dear :D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal