Wednesday, September 22, 2010

No-contact rule



Hai hai hai..

Kate mode sedey kan...so haruslah entry pon sedey2 gak..hoho

Sume orang penah break up kan (okey ade yg ta penah)..Sape2 yg baru putus cinta tuh mesti mode tengah sedey gila babeng lah kan..pastuh kalaw boley x dpt terima hakikat yg korang dh berpisah..Pastuh rasa sunti jek..yelah before neh on phone 24/7..bila dh putus henpon tak bunyik langsung..hoho

So bila dah putus neh mesti pegang prinsip tak boley contact si dia lagi..maknanya memang tak boley contact dia baek dengan phone, emel, sms (even 1 huruf pon), fb apatah lagi, my space ke tagged ke dan yg sewaktu dengan nye..

Sume tuh NO NO NO!!

Tapi cmne nak buat kan bila tetibe rase rindu giler kan kat dia and nak sangat call dia kan..tipu lah kalaw putus2 jek x rase pape..sape yg cmtuh aku nak tengok sket..aku respek abes lah kan..nak bagi award neh..hehe

Ada 3 tips di sini yek:

1. Aktiviti Selingan
Taw tak yang otak kita neh boley tumpukan utk satu hal jek..so ready kan siap2 satu list yang kita boley buat on the spot bila kita rasa nak call si dia..contoh kita senaraikan nak buat puzzle, then nak hapdet blog, nak usha fb dan lain2..so bila rase nak call si dia je cepat2 amek list tuh and buat on the spot..list tuh bagi la senarai panjang sket kan..so bila kita leka buat keje kita pon lupa nak call si dia..

2. Tepon je member-member
Ni lagi senang..agak2 kaw orang nak call si dia jek cepat2 dail no member2 korang..kate ramai bff kan..kol jek..bff haruslah num aktif kan..so haruslah murah kan rate..pastuh cter prob korang kat bff korang tuh..kompem korang kene ceramah free ngah member korang tuh..pastuh tade lah korang kol si dia kan..hehe

3. Post kat sini
Ape kate kat henpon korang tuh tulis name blog aku..so agak2 nak call si dia mestilah tengok phone kan..so nampak blog aku kan..ape lagi haruslah bukak blog and komen kat sini..kan senang tuh..jimat pon jimat..hohoho


Adios...


With Love : Syazwana Jamal :)


3 comments

September 22, 2010 at 7:40 PM

tips saye nak tambah
hehe

1. tgk la sgale yg nak ditengok.
2. nanges la puas2
3. da penat nanges g cuci muka
4. open a new page ok
5. say to urself.ape ada hal, kalau ade jodoh adela nanti, lao xde, adela hikmahnya tu.yg penting redha. n troskan hidup dgn pnoh konfiden.girl power yoo

hee :D


tp menci kan bile enset bunyi.hati harapkan msg dari DIA.
suroh dia jgn ctc.tp lam hati gelisah lao dia x ctc.
urghhhhh -_-

September 22, 2010 at 8:13 PM

hehehe..btol tuh..
nak wat cemane kan..xley tipu diri senirik..
tp boley berusaha...
=)

September 23, 2010 at 6:09 PM

yup
GAMBATE

:)))))

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal