Wednesday, December 22, 2010

Konspirasi Part ll



  
  
  
salam.

okey entry ni adalah sambungan dari sini dan sini.
macam biasa kene bagi amaran dulu.
keh keh keh.

amaran : entry di bawah adalah panjang dan mungkin mengandungi kata-kata yang tidak di tapis ekoran dari emosi si penulis.huahuahua


cerita 2.

after aku settle kan thesis aku sume kat department aku teman classmate aku pergi check in kolej@hostel kat UM.actually cuti sem dah start.so mana2 student yang nak stay kolej kene isi borang semua and hantar kat ofis.so kawan aku ni pon dah isi and hantar borang lama dah.and kawan aku tanya akak ofis tuh macam mana dia ak taw yang dia dapat stay kolej or tak time cuti sem tuh.then akak ofis tuh cakap datang je balik hari selasa (14/12/2010) and dia akan bagi kunci bilik.

so hari selasa tuh kawan aku pon semangat2 lah kan nak pergi check in.oh forgot.one day or two days before, kawan aku ni dapat call dari ofis kolej dia ni.akak ofis tuh cakap yang dia tak pulang kunci.akak ofis tuh tak jumpa kunci dia.sebabnya kawan aku ni tak letak kunci dalam sampul.macam sialkan.pada hal tak penah pulak orang drop key kene letak dalam sampul bagai.okey lah kalau tak letak dalam sampul pon if kawan aku dah drop key dalam box of coz la boleh jumpa kan.dah memang letak kunci tuh dalam box.melainkan kalau box tuh bocor.pastuh tak pasal2 kawan aku kene bayar denda start daripada dia drop kunci sampai hari dia datang kolej balik.macam sial makan duit student guna taktik macam tuh.pork!padahal kawan aku cakap takde pon bagi annoucement or tampal notis kene letak kunci dalam sampul.ci**i.

so hari selasa tuh kawan aku pergi ofis kolej dia lah.first memang kene denda pasal kunci tuh dekat bape puluh ntah.aku lupa.lepas tuh ingat dapat lah check in kan.sekali akak tuh cakap pengetua(setiap koleh@hostel ada pengetua yang lead) tak sign borang lagi.so diaorang tak boley bagi kunci.wadafakk kan.kawan aku tak puas ati lah kan.hari tuh cakap datang selasa terus boleh check in.dah datang cakap macam lancau pulak.geram je aku dengar.padahal kawan aku cakap time tuh pengetua ada je kat situ.tapi dia macam tak amik kisah pon pasal student yang nak stay ni.sial kan perangai.

kawan aku memang dah lama bengang dengan kolej dia ni.tapi ayah dia tak bagi duduk luar lah pulak.kesian kesian kesian.nasib baik lah tinggal 1 sem je kan.kolej2 kan UM ni memang suka makan duit student.kadang2 tetiba je ade caj bukan2 masuk dalam akaun student.pastu kalau tak bayar tak boley daftar subjek.cam haram betol.

aku harap next sem la last sem aku kat UM ni.banyak sangat konspirasinya.sape yang tahan.mana2 student yang suka sangat duduk UM lama-lama tuh aku taktaw la hati dorang tuh hati ape.please lah!



cerita ni macam lagi emosi dari cerita 1 eh.
hehehehe.







lapar lah.
korang dah makan?
aku belom.
nak pi makan dulu.
bye.
have a nice day!


  
  


With Love : Syazwana Jamal :)


4 comments

December 22, 2010 at 3:32 PM

weyh. ko apsal asyik makan je? kalahkan aku betol. whatdetut betol

December 22, 2010 at 5:16 PM

@MomTom
keh keh keh
jangan lah jeles momo
xD

December 22, 2010 at 5:18 PM

hampir semua kolej kediaman makan duit students.
haha.
XB

December 22, 2010 at 5:27 PM

@..hizamirahim..
hahaha
sangat
dah la yuran mahal
makan duit lagi
grrr

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal