Friday, December 24, 2010

Tutorial letak notes atas/bawah entry.



  
salam.

tiba-tiba aku macam nak buat tutorial ni.
sebab boring.
boleh gitu?
xD

contoh notes macam kat bawah ni.




macam comel kan
xD


okey macam biasa.

pergi Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets Templates

cari code kat bawah ni guna Control F

<data:post.body/>

dekat bawah code tadi pastekan code kat bawah ni.

<hr/><center>
<b>Note Anda</b>
</center><hr/>


korang boleh ganti ayat korang sendiri dekat word 'Note Anda' tuh.


kalau nak letak kat atas post pon boleh.

cuma pastekan code

<hr/><center>
<b>Note Anda</b>
</center><hr/>

kat atas code

<data:post.body/>




dah siap boleh save.

gud luck.
:)





With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

December 24, 2010 at 2:19 AM

wah! bagus nie.kalau letak image boleh kan?

December 24, 2010 at 2:51 AM

@Amir Izzat
amir ni selalu je advance.hehehe.amir buat kalau jadik ajar kite pulak :D

March 16, 2011 at 9:08 PM

kak , saya amek tuto akak ea ?

March 16, 2011 at 10:18 PM

@nur rasyidah abdullah
amek lah dik
:D

March 30, 2011 at 11:25 PM

cmne pulak nk buat yg ada tulis

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

camne ek?

March 31, 2011 at 12:08 AM

@Meera Aziz
dekat tempat komen tuh.
huhuhu

May 12, 2011 at 12:56 PM

tq...dah try dan jadi.hehe

May 12, 2011 at 7:00 PM

@Hasrina

welkam dear :)

May 16, 2011 at 11:26 AM

suka2

May 16, 2011 at 1:51 PM

@Hasrina.As

hehehe
suke gak :)

October 1, 2011 at 2:34 PM

thx ye ! ;)

August 1, 2012 at 12:21 AM

done ! mekasih awk ^_^

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal