Friday, December 24, 2010

Tutorial letak notes atas/bawah entry.

  
salam.

tiba-tiba aku macam nak buat tutorial ni.
sebab boring.
boleh gitu?
xD

contoh notes macam kat bawah ni.




macam comel kan
xD


okey macam biasa.

pergi Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets Templates

cari code kat bawah ni guna Control F

<data:post.body/>

dekat bawah code tadi pastekan code kat bawah ni.

<hr/><center>
<b>Note Anda</b>
</center><hr/>


korang boleh ganti ayat korang sendiri dekat word 'Note Anda' tuh.


kalau nak letak kat atas post pon boleh.

cuma pastekan code

<hr/><center>
<b>Note Anda</b>
</center><hr/>

kat atas code

<data:post.body/>




dah siap boleh save.

gud luck.
:)




12 comments:

  1. wah! bagus nie.kalau letak image boleh kan?

    ReplyDelete
  2. @Amir Izzat
    amir ni selalu je advance.hehehe.amir buat kalau jadik ajar kite pulak :D

    ReplyDelete
  3. cmne pulak nk buat yg ada tulis

    Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
    Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
    keh keh keh.

    ❤ Jangan lupa datang lagi ❤

    camne ek?

    ReplyDelete

What says U?