Friday, April 1, 2011

Nak makan kat Food Court Times Square sekarang kene ada kredit card.



                                                                
seyes lama gila tak jejak kan kaki dekat Times square.
last pergi pon dah tak hingat bila.
gila noob kan.
T_________T


so tadi pergi nak masuk food court dan dan terus naik escalator sampai tingkat 10.
sekali lengang sunyi sepi kosong takda orang langsung.
pelik lah pulak.
rupenye dah pindah dekat LG.
penat aku naik tinggi-tinggi kat bawak ko upenya.
cehhh.



lalu bergerak lah kite ke bawah.
sampai bawah agak pusing-pusing jugak lah cari.
last-last jumpa jugak.
ish nak makan pon susah.
=.=



itu takpe lagi.
sekali nak bayar dia tanya ada kad ke tidak.
cakap lah takda.
rupa-rupanya dia pakai sistem baru.
before masuk food court kene amik kad dekat kaunter depan.
bayar lah deposit bape2 kan.
RM 10 ke RM 50 ke RM 20 ke sukahati korang lah.








pastuh kad macam gambar atas tuh akan jadi macam kad kredit and korang kene guna kad tuh untuk bayar makanan korang.
so bila nak keluar food court kene pulang balik kad tuh and dia akan pulang balik baki duit korang tuh.



contoh:

kalau memula korang amek kad tuh korang bayar RM 50.
korang makan + minum konon-konon RM 15.
so bila pulang kad dia akan bagi balik baki korang RM 35.







macam leceh eh?
ke lagi senang?







tak kisah lah.
yang penting makan dekat situ mahal gila.
tak lah sedap mana pon.
=.='



                                          
With Love : Syazwana Jamal :)


15 comments

April 1, 2011 at 8:01 PM

cam buang masa jugak laa... huhuh

April 1, 2011 at 8:45 PM

@shahjiehan

kan kan.

sangat.

motif sangat.

April 1, 2011 at 8:50 PM

ayarkk..
sistem pe tu..
nk mkn je pon..
kalo mknan sedap b'baloi jgk wak sistem pelik2 kn..

April 1, 2011 at 9:04 PM

@Cik Ezy

tahu takpe.

mengade-ngade btol

=.=

April 2, 2011 at 7:52 AM

Laaa... macam tu kee
leceh arrrr
tak koserrr kaans..

April 2, 2011 at 8:49 AM

@LiNda

ye.

jom boikot.

lalala. :p

April 2, 2011 at 9:39 AM

laaa..lecehnye nak makan..tapi saya pun dah tak suka makan kat situ..mahal n tak sedap..hehe

April 2, 2011 at 9:59 AM

@waalllaa!

betol tuh

kitorang siap cakap lagi mintak2 takde orang nak makan situ

haha!

April 2, 2011 at 2:18 PM

ehh..macam leceh jea pakai kad2 bagai. cash kan senang. =.=

April 2, 2011 at 9:08 PM

@wunny

tahu takpe..

mengade.

April 2, 2011 at 9:46 PM

agak cerewet la guna kad tu.. kalu pegi sekali je balance card dah rugi...

kn??

sebab utk mkn, mmg kite akan guna cash kn...

April 2, 2011 at 9:46 PM

memang mahalll!!!bencikkk aahhh.hehe hari tu i pegi sane pun noob gile taye2 eh asal taley bayar kat sini.dah le org jage tu bangla haha tak paham le ape kite cakap ni XDD

April 2, 2011 at 9:57 PM

@cik hani

memang cerewet

huhu

April 2, 2011 at 9:58 PM

@sherah

memang.

tempat bangla tuh lagi lah mahal.

huk huk

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal