Friday, December 23, 2011

The making of Vector and ehem ehem wana nak bagi vector for free ?

                  
ini sticky post. entry baru di bawah :)

                        
ada satu hari tuh aku bukak email tiba2 tersenyum.
ada orang nak tempah lukisan vector daripada aku.
ni semua sebab naz cci up entry pasal vector aku dekat blog dia.
hihihi.




ni dia orangnya yang menempah. nama dia Ni Da.
aku tak sure dia da blog ke tak.






memula kene draft gambar dulu.
memang leceh.
kene banyak sabar.





close-up sikit.
hehehe.






dah siap garisan barulah boleh main kaler2.
main kaler pon stress jugak.
tapi fun sebab benda yang aku suka kan.
ce kalau boss suruh buat keje manjangg muka aku masam.
keh keh :P






lepas tuh kita tambah background sikit bagi ceria.
hihihi.






and done after 3 hours.
fuhhh berpeluh ketiak haa.






ehem sempena hujung tahun ni dan sempena aku nak bercuti seminggu ni aku nak bagi vector free kat sorang pembaca bertuah blog ni.
yelah dah setahun lebih ada blog tak pernah nak buat penghargaan kan.
ahkak takde duit uolls nak buat giveaway2 ni.
sob sob.



jadi kepada anda yang berminat untuk mendapatkan vector free senang sajeee.
tak payah follow tak payah buat entry tak payah tag2 bagai sebab aku pon paling pemalas kalau nak join giveaway leceh cenggitu. hihi :P



just komen entry ni dengan ayat "saya nak wana vectorkan gambar saya kerana ............... "


pemenang akan dipilih berdasarkan komen yang paling kreatif.
bukan aku yang pilih tapi aku pon belum tentukan sape yang akan jadi juri. hihi 

oh jangan lupa tinggalkan email sekali ye.


tarikh tutup akan diberitahu kelak.

sebelum lupa, komen takkan dipublish sampai tarikh tutup untuk mengelakkan peniruan.
hihihi


gud luck :)



kalau nak tengok contoh gambar lain yang aku vectorkan boleh klik SINI.
okbai.

                                   
 

33 comments:

  1. nak cuba leh?? hihi..

    "saya nak wana vectorkan gambar saya kerana sy rasa melalui vector gambar kelihatan lebih cun..

    boleh sy jadikan sbg pic profile..boleh saya bingkaikan gambar tersebut..boleh sy memperkenalkan kepada kwn2 yang lain ^__^

    moga sy leh dapat vector kedua..


    leh tak gtu dear?hihi..

    ReplyDelete
  2. saya nak wana vectorkan gambar saya kerana saya tahu wana hebat dalam mengvectorkan gambar saya dan saya yakin gambar saya akan comel seperti contoh yang wana tunjukkan :)) hargai sangat wana :)

    ReplyDelete
  3. perrghhh..sangat cun vector nie..baru tau sebenarnya apeitu vector..hehe...:)


    p/s:singgah and follow..:)

    ReplyDelete
  4. weehuuuu, ini teruja!

    "saya nak Wana vectorkan gambar saya kerana tak pandai nak vector sendiri, try doodle pun tak menjadi, hampeh, memang tangan tak kreatif, puas berusaha tapi apakan daya, mungkin ditakdirkan Wana yang vectorkan wajah saya yang comel lote ni lagi tembam, sekian... heeee "

    ReplyDelete
  5. hadiah best! boleh buat jd header blog!
    wana nk pegi cambodia ekh? wa!!! seyes best!
    wajib pergi killing field
    and wajib shop for diamonds! di cambodia kaya dengan batu2 berlian, sapphire, ruby, crystal and oth <3
    anat baru update part1. soon i'll update more :)

    ReplyDelete
  6. siapakh pembce bertuah tu? x sbar2 nk tgk, hihi..


    sye trlalu malu utk join.. jujur ni XD

    ReplyDelete
  7. hiks..adik dh ada buatkan kakak vector free haritu..sukerrr



    so kali ni akak kasik can orang lain pulalah..

    ReplyDelete
  8. wah cantek dan sebijik weh!!! suke gilers!!!

    ok, aku join & support;

    saya nak wana vectorkan gambar saya kerana sy sgt mgagumi org yg reti mlukis mgunakan excel sbb kalau hrpkan sy sendiri mmg FAIL! haha

    ReplyDelete
  9. wah wah cantik vector ko buat. sebijik pulak tu. ko pun salah seorang excel artists.

    ReplyDelete
  10. ye blog tu ada dua admin. =p hihihihi.

    ReplyDelete
  11. hakhak, mne ade.. serius ni. sye pmalu nk amik gmbr laa ;)

    ReplyDelete
  12. sayang..kakak nak..jap-jap..:)

    p/s :: betul ke best??kalau best nk p tengok..tp yg pertama nad tak tengok..:(

    ReplyDelete
  13. saya nak wana vectorkan gambar saya kerana nad tak pernah dapat vector..dan teringin sgt nk tengok diri sendiri dalam gambar vector..:)

    ReplyDelete
  14. cantik vector sis buat .
    sis pun cantik .. means , owner blog ni . kihkihkih
    na vector gak !!!

    ReplyDelete
  15. sy nak wana vectorkan gamba sy sebab sy teruje gilos nak tengok gamba sy divectorkan..tah jadi katun ape tah hihi..nak sangat tengok!

    ReplyDelete
  16. waaaa... terbaik lah.....
    macam mana nak buat tu... guna excel ker....
    sana nak wana vectorkan gambar saya kerana......
    nampak cool.. sempoi sih....

    ReplyDelete
  17. nak join!haha ;p

    ira nk wana vectorkan gambar ira kerana wana lukis vector sebiji dan real macam orang sebenar! yang penting wana kreatif dan buat vektor tu lebih cantik dari gambar sebenar..:)

    email : nadhirah_naz@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. wana!! saya mahu mahu mahu~

    ayat kena kreatif ea? errrr...saya tak kreatif

    saya nak wana vectorkan gambar saya kerana vector wana buat sangat comel, sebiji macam rupa wajah sebenarnya. lagipun, saya tak pernah ada header, banner ke sebab saya tak ada vector yang comel. tengok lah profile picture saya pakai gambar google je. sedih kan? wana kan comel lagi gojes. kalau tak, saya culik akram.

    aci x? hekhekhek

    ReplyDelete
  19. NIDA! It's my officemate;here is her entry about the Vector Paint.Nice

    http://nidadidadu.blogspot.com/2011/12/vector-paint.html

    ReplyDelete
  20. cantik !
    susah tak nak baut lukisan ni. 3 jam tu, lama lah jugak kan. :)

    ReplyDelete
  21. wah..cambest jek!
    gua nak join la!

    gua nak wana vectorkan gambar gua kerana gua rasa gua akan bertambah cun-melecun bila divectorkan! XD

    email gua: anis_light90@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  22. Pergh seriusly terror giler cik wana wat vector kat lam komputer..susah kot nak lukis-lukis tu...memang pergh arh..

    ReplyDelete
  23. wana, petang sikit saya emel ok!

    ReplyDelete
  24. After research a couple of of the weblog posts on your web site now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and shall be checking back soon. Pls take a look at my site as nicely and let me know what you think.

    ReplyDelete
  25. serius buat vector guna excelll?????

    ReplyDelete
  26. waaaaaaaaa...comeynye die buat.... :) nk kena blajar jgk ni...hehehe..

    ReplyDelete

What says U?