Tuesday, November 1, 2011

Tips kebahagiaan untuk gadis single.



                                                              

aku kalau Akram kene kerja shift malam minggu tu automatik hujung minggu tuh adalah hari aku bersama-sama dengan gelpren-gelpren aku. bila dah dengan gelpren2 maka automatik no man allowed. huahuahua.

so bila dah tau Akram kene kerja malam and aku akan bosan wiken awal2 lagi aku dah mesej my 3 orang gelpren untuk hangout. dah la time tuh baru gaji kan. masyuukkkkkkkkk.

so untuk korang2 yang single mingle pringle tuh don't worry. takde lelaki pon kite still boleh bergumbira dengan jayanya. meh aku bagi tips.

hari sabtu lepas aku dengan 3 kawan aku decide nak pergi cycling dekat Taman Botani dekat Putrajaya. tak susah pon nak cari. dekat Presint 1 pastuh senang gila jumpa taman botani tu. so takde alasan cakap sesat. heee.

and yang bestnya naik basikal dekat situ memang murah okey. sejam baru rm4 untuk wiken lah. kalau hari biasa rm2 je. tapi maklumlah hari biasa kan wanita berkerjaya kan sangat jadi wiken je lah haa. and yang best jugak ada basikal twin. rasa macam feeling2 comel camtuh kan tapi aku amik single basikal sebab aku kan diva. kahhh !

masa kitorang sampai tuh basikal semua dah full so akak tuh cakap kene tunggu kejap dalam sejam dua. padahal kitorang sampai baru pukul 9.30. bukak pukul 9. dah full. so kitorang booking and akak tuh suruh kitorang jalan2 dulu. jadinya marilah kite explore taman botani ni. hoyeahhhh.




maka kitorang pon mulalah menghirup udara segar di sekeliling taman ni. sangat teruja ye sebab jumpe banyak pokok yang tak pernah tengok. paling sengal bila jumpa pokok macam pokok sukun tapi buah dia kecik and banyak bulu. pastuh sebut bulu masing2 dah pikir lain. bungukks.



orang KL macam ni lah. dengan pokok2 hutan ni pon dia nak amik gambar. macam aku kan orang kampung. daripada kecit dah hadap pokok2 hutan ni semua. jadinya datang sini tak heran. gittew kan. (nada riak ye di situ :P)



yang ni lagi best konon2 nak buat gaya patung. sekali lagi sikit aku nak tersungkur. tapi pose maintain beb. gaya mesti lebih. hahaha




masa amik gambar ni masing2 dah tak tahu nak buat gaya apa. last2 cakap "kan best kalau bawak photographer lepas tuh dia tolong cakap nak buat gaya macam mana". amboi jalan2 pon nak pakai photographer kan. kemain. haha.




tempat ni best dan sangat besaarrrr. tapi ade jugak bahagian2 yang dorang tak jaga and jadi buruk sikit. tapi seyes tempat ni sangat besar sampai kitorang tak sedar dah jalan jauh daripada tempat daftar basikal. lepas tuh bila akak tuh dah call cakap basikal ade kosong ape lagi gelabah lah semua. dah la jauh nak tak nak kene lari balik tempat register.

Fuhh memang pecut 100m jugak lah hari tuh. nasib baik aku dah biasa joging sejak dua menjak ni kan. jadi setakat lari pecut 100m ape dehal kan. (cakap nak gebang. puihhhh)

at last dapat lah jugak sampai dengan tercungap-cungapnya. tapi takpe finally dapat jugak berbasikal. seingat aku last aku naik basikal masa matrik kot. adalah 5 tahun lepas. bila pegang basikal balik tetiba jadi kekok. bawak2 rasa macam nak jatuh terus teringat kisah masa sekolah rendah dulu.


masa tuh aku degil nak jugak bawak basikal turun bukit. time tuh basikal tuh tak berapa elok which tayar dia ada something wrong. tapi sebab degil amik kau. turun bukit konon bajet hero sekali tayar goyang terus tergolek terbalik atas jalan. nasib baik ada orang lalu tolong papah bawak balik rumah. terus cuti tak pergi mengaji. keh keh.









masa nak amik gambar ni kitorang suruh ade sorang budak macam rombongan sekolah ni. yang kawan aku ni punya sengal lepas amik gambar lepas tuh pegi tanya budak tuh nampak gemuk tak. "eh nampak gemuk lah. lagi sekali lah" hahaha. well kitorang memang sangat sengal. tapi fun !


seyes pemandangan kat sini sangat best ! sangat menenangkan minda. sejuk je tengok. tapii satu tak best. basikal dia buruk. haha. dah la tempat duduk keras. gear tak boleh tukar. hampeh betul. bayangkan aku amik basikal yang ade gear tuh tapi gear stay gear 1 je. kalau kau pernah bawak basikal jenis camtuh taulah azab dia. gear satu sesuai untuk naik bukit je. bila jalan biasa kau dah macam bawak basikal yang kat gym tuh. jalan sikit tapi kene kayuh makaih punya lah laju =____=



bila dah sejam kitorang pon siap2 nak balik. okey lah sejam pon puas sebab penat jugak mengayuh ni. balik rumah singgah tapau makanan dulu then kebetulan sorang member aku housemate dia takde so rumah kosong. maka marilah memenuhkan rumah dia secara berjemaah. kitorang beli lauk untuk lunch balik rumah masak nasi sendiri. jimat. eh kate perempuan takkan semua nak beli kot :P


lepas makan ingat nak berehat sebab malam tuh kitorang nak makan dekat kampung baru konon2 celebrate besday kitorang lah. padahal besday aku dengan lagi sorang tuh bulan lapan dulu and lagi 2 orang bulan 10 tapii takpe kite harung sekali. jimat :D


so disebabkan lepas lunch ade sorang tuh bosan duduk rumah maka kite pon ke IKEA. kalau ikot aku nak membute je. penat okey tapi takpe sekali sekala kan. bukan senang nak kumpul2 camni. jadinya kite layannn je. pergi IKEA usha2 barang lepas tuh masing2 berangan kalau dah ade rumah sendiri nak style macam mana.  mana entah gambar dekat IKEA member aku tak bagi pulak. rumah sendiri takde jadi kat IKEA pon jadi lah.

jalan2 sana sampai dekat pukul 7 then terus pergi kampung baru. this one sangat best ! korang patot try. nama kedai tuh Steak House kot. aku pon tak sure sebab aku ingat makanan je. haha.

this kedai sangat romantic sebab takde lampu okey. first time datang rasa was-was eh betol ke kedai ni bukak sebab gelap gila. dorang just pasang lampu macam emergency tuh je.



aku order blueberry cheese cake tapi habes. so amik marble cheese cake. okey lah :)


tapi makanan dia memang superb and yang penting murah !

chicken chop ke steak ke semua rm10 lebih kurang. air buah gelas besar baru rm2. sangat jimat ! kitorang makan 4 orang ari tuh total semua lebih kurang rm50 je. Nom nom nom.


bila semua dah kenyang marilah balik. balik2 layan bola pulak fuhh masyukkk. dah la member aku 2 orang terengganu sekali si Sarbinee tuh buat hal pulak memang makian berbakul lah keluar. aku no komen. nak komen lebih2 kang ade orang cakap "eh Johor ade pasukan bola ke?" double Cisss di situ ye. takpe wait and see satu hari nanti. kui kui.


esoknya bangun pagi sebab nak pegi mandi pool ! hoyeahhhh.

kebetulan kawasan rumah member aku ade pool dekat bawah. apartment kan. ape lagi jangan berlengah plus free lagi pulak. jangan lepaskan peluang. walaupon aku ni penakut air tapii hebat jugak lah skill swimming aku. ngahahahaha.



masing2 suke gambar ni sebab muke agak cerah ye disitu. terima kasih kepada sinaran matahari. kui kui.


masa kitorang bersuka-ria ni tetiba ade sorang mamat ni tengan dok swimming ke hulu-kehilir. dah lah pakai spender je. muka macam melayu tapi bila bukak gogle macam Iban pon ade jugak. sempat lah jugak kitorang usha-usha. rezeki jangan ditolak ye dak? kah kah !


habes sesi berenang-renang ke tepian maka naik dah bersiap-siap nak balik rumah masing2. penat weh jangan buat gila esoknya Isnin kerja kang ada yang amik MC sebab penat. heeee





Amacam seronok tak aktiviti hujung minggu aku? fun gila kan?

well kalau takde boipren tak bermakna hidup akan sunyi. kemon girls ! bersuka-ria dengan kawan2 perempuan lagi syiokk tahu. bukan macam ade sorang tuh. 24 jam nak berkepit dengan boipren je. dah la boipren jenis cemburu gila bab*. teettttttttttt.







Astarafirullahalazim.




okbai.


                                                 
                     
With Love : Syazwana Jamal :)


4 comments

November 1, 2011 at 10:10 PM

gepren kite pon bz ari mggu.. cane?
uwaaa..

November 1, 2011 at 10:18 PM

@Ezy Chiaki

tak dapek den nak nolong ni ha.
hehe :P

November 2, 2011 at 3:23 PM

wah dgr awak cite ni pun da rasa teruja ni yg tak sbr nak kua dgn bff sya jugak wee ;)

November 2, 2011 at 4:56 PM

@nazirah

selamat bergembira
:D

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal