Sunday, February 19, 2012

Akhirnya wujud jugak drama melayu yang berkualiti.



                               
Malam minggu kene duduk rumah bagi seorang yang bujang adalah sangat bosan.
ape nak buat.
Akram kene pergi kenduri tahlil.
takkan tanak bagi pergi pulak.
tak cium bau syurga nanti. eh?



hari tuh gaduh sampai ramai telefon tanya kenapa.
siap up entry poyo. kahhh kahhh.
hari ni dah baik.
beselah orang tak matang memang camni :P



disebabkan duduk rumah saje malam minggu ape lagi yang boleh dibuat selain online fesbuk and blog.
dan juga layan cerekarama tv3.
naseb baik cerita Puan Hajjah Ziela Jalil sangat superb.
berbaloi jugak haku tengok.
siapa tak tengok boleh pergi donlod kat mana2 okey.
worth watching it !
tajuk dia Jujur aku dayus.





masa aku tengok cerita tuh dalam hati aku ni asyik je cakap "cantiknya Nora Danish ni"
patot lah Akram dok gila-gila kat Nora Danish ni.
lepas tuh si Beto tuh boleh tahan dasyat die berlakon eh.
tetiba pulak dia macam femes.
tak silap aku ada satu cerita tuh dia berlakon lepas tuh terus femes.
lupa pulak aku cerita apa tuh.



aku takde lah jenis yang suka gila cerita melayu ni. takde pulak poyo sangat sampai tak tengok cerita melayu kan.
kalau cerita tuh best kompem aku layan.
alah semua cerita pon kalau best aku layan.
tapi disebab kan before ni cerita melayu semua ending tergantung lah itu lah ini lah so aku bet semua orang pon menyampah.
lagi2 kalau kite boleh predict jalan cerita tuh.
sumpah bosan.



tapi cerita ni lain.
masa tengok cerita tu neves gila kot.
lepas tuh asyik tengok jam bila nak ending sebab tak sabar nak tahu ape ending dia.
aku predict si beto tu buat salah sebab tu dia jadi macam tuh.
sekali bila dia cerita aku ingat nora danish pulak yang salah.
rupe2 nya dua2 pon tak salah.
aduh sakit jantung.



cubalah kau bayangkan kalau kau tengah jalan2 dengan pakwe kau tetiba ada orang pandang kau cakap "i will marry you one day"
agak-agak ape kau nak buat?


kalau aku, pandang pakwe kat sebelah. sengih-sengih. lepas tuh cakap kat pakwe "saya tak sangka saya sangat hot"



dan sampai sekarang still berfikir wujud ke lelaki macam edree tuh.
well mungkin ada istilah jatuh cinta pandang pertama.
tapi ayat keramat si beto tuh mungkin tade sape pernah buat.
mungkin lah.



okbai.


                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


17 comments

February 19, 2012 at 1:26 AM

i pun suka cerekaram tadi. best sgt and yes, nora danish mmg HOT gilaa. :)

February 19, 2012 at 12:01 PM

ika akn tgk sume lakonan nora danish..comel sgt !!

February 19, 2012 at 3:45 PM

beto khusairy ke?
die kekaseh saye..
haha

February 19, 2012 at 8:35 PM

@asfira aminuddin
yup !
dah la putih gila.
hehehe

February 19, 2012 at 8:36 PM

@cik ika
memang comel sangat.
awet mude pulak tuh
huhu

February 19, 2012 at 8:36 PM

@Ezy Chiaki
eleh semua nak kekasih dia.
hahaha

February 19, 2012 at 10:20 PM

haha..kelakar lah baca entri ni.

btw, kalau nak gi bandung i boleh promote tourist guide yg kitorang guna. murah & best sebab dia kelakar.haha..

February 19, 2012 at 10:59 PM

alaaa..tak sempat nak tgok citer ni sampai habis...huhu..tapi sweet la kalau ade laki camtu...kalau sy,sy terus suruh pinang time tu gak..haha..gatal pulek..

February 19, 2012 at 11:38 PM

@Sophie Al-Yahya
kalau jadi pergi bandung i cari U dulu.
hehehe

February 19, 2012 at 11:39 PM

@MiSz fiFiEyQa
itu mmg over.
huahua :P

February 20, 2012 at 12:10 AM

oh nora danish..huhu nervous tgk crita ek? pelik2...hehe :D

February 20, 2012 at 9:16 AM

sgt besh citer tu..tak rugi tgk smpai akhir.

February 20, 2012 at 11:14 AM

last2 kawin semula..kehkeh

February 21, 2012 at 12:41 AM

hahaha..

February 21, 2012 at 11:00 PM

suka nora danish gak!heee

February 22, 2012 at 2:41 PM

errr..dalam cerekarama tu beto tu ckap cenggitu masa nora danish ada pakwe? pastu kawin tak. pakwe die cemana. malas nak donlod. hahha

February 24, 2012 at 1:20 PM

@Hanie Dew
hoi pemalas pegi tengok kat youtube.
hahahaha !

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal