Monday, February 27, 2012

Lunch.



                           
Aku lunch dengan Akram hari ni.
ye memang untung lah dapat lunch dengan kesayangan.
hahahahaha !
tapi bukan sesuka hati nak lunch sama-sama ni bagai.
of cos kene guna tektik kotor dulu baru berjaya.


Akram kerja pagi minggu ni.
so dalam 7.30AM dia dah kene sampai tempat kerja.
fine lah dia suruh aku kejutkan pukul 6.30AM.
masalah dia ni kalau bom meletup tepi telinga pon belum tentu dia bangun apetah lagi setakat aku call.
memang dasar telinga kuali betul.


aku call daripada pukul 6AM sampai pukul 7AM dia tak angkat.
agaknya jejak 100 kot call aku buat.
last2 fed up ! aku tarik selimut sambung tido sebab hari ni aku pergi kerja lambat sikit.
lantak kau lah.
pasal hari tuh aku tak abes hangin lagi ni tambah lagi.
berhangin-hangin lah aku kan.


pukul 7.45AM dia mesej aku. cakap baru bangun.
ah lantak kau lah. kerja kau. gaji kau.
nak pergi keje ke taknak ke ape ku kesah. yang penting tiap2 bulan kene bawak aku makan sedap2.
hahahahahahaha !


lepas tu call aku banyak2 kali.
aku hempok dengan henpon tu baru dia taw.
dia tengok aku dah berangin je tuh dia pon sory2 je lah.
sory I tak main sory2 ni.


lepas tuh mesej aku cakap baru lepas amik MC dekat klinik.
then ajak aku pergi Lunch.
ini lah contoh pekerja berkaliber. asal bangun lambat je MC.
memang dokter tu pon dah cam muke dia ni.
Akram cerita dia cakap kat dokter tuh "saya bangun lambat. saya nak amik MC hari ni"
tapi MC dua bulan sekali okey lah kan.
kalau tiap2 bulan nak MC memang aku kakikan aje dia ni.


masa tengah makan dia cerita pasal anak buah dia yang baru tuh.
eksaited kemain.
nama baby tuh Aimi Zara.
aku tanya pengaruh Vanilla Coklat ke? guna nama Zara ni.
rupanya Aimi tuh sempena nama abang dia Akmal. Zara tuh sempena nama akak ipar dia Zura.
so sweet.


lepas tuh tunjuk kat aku gambar2 anak buah dia. tak bluetooth pulak haku.
pastuh dia pelik kenapa si Zara tuh rambut lebat padahal baru bape hari je.
lepas tuh geram sebab Zara asyik tido je.
rasa macam nak sekeh je mamat ni.
dah nama baby of cos lah kerjanya tido je.
kang kalau tetiba dia bercakap kang kau pulak yang pengsan.


aku setakat baby rambut lebat ni aku tak heran sangat.
sebab adik beradik haku semua lahir2 memang sekali dengan rambut.
even anak buah aku semua pon rambut dah lebat sejak lahir.



okbai.


                         
With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

February 27, 2012 at 2:29 PM

sama laa ngn Encik Saiful..suh kita kejut last2 bila kejut punya laa payah nak bangun smpai tak larat nak call dah..dekat sejam call tanpa henti baru nak bangun..

February 27, 2012 at 2:30 PM

teringat anak2 buah bila tgk diorang ni hehehe..

February 27, 2012 at 8:25 PM

jgn marah-2. hehe.
comelnye sumee.. hehe :)

February 27, 2012 at 9:46 PM

wah zara tu sangat tembam pipinya kalau dapat ke Lia akan ku cubit-cubit pipinya..erk, kang Lia kena cubit ngan mak dia nanti..hoooo

February 28, 2012 at 1:56 AM

akra eksaited tu first time dapat anak buah~ layan kan je la..

dasyat jugak akram ni. 100 kali call pun tak angkat. agak2 kalau kite baca kan yasin untuk dia, dia bangun tak ea? dulu ada kawan liat bangun, ustaz suh baca kan yasin kalau liat sangat. tapi ini utk kes liat bangun pagi la~

February 28, 2012 at 2:40 AM

hahahaa susah tul klu jenis liat bgn tdo ni..hehe

semua dok brcerita pasal vanila coklat an..huhu

February 28, 2012 at 11:08 AM

comel3 budak ni..hihi..yg last pon comel =)

February 28, 2012 at 1:35 PM

haha. yang last sekali tu comel eh? :p

btw, dalam masa setahun ni siapa yg melahirkan anak mesti buh nama dhia ngan zara. serious tau

=..=

February 28, 2012 at 3:30 PM

last pic punya comel paling tak menahan huahuahua

February 28, 2012 at 11:56 PM

sumenya tembam! :)

February 29, 2012 at 11:15 PM

okie, idea bgun lambat then mc mmg sgt awesome. bole gune pakai lepas ni. hehe


btw, yang sulung tu cantik la. siap lesung pipit lg.

March 4, 2012 at 1:25 PM

alololo comelnya smua anak buah wana..;p.

mkcik dia comel gak..ngee

eh header baru ek?;p..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal